Anonimen -> RE: Kje ugoden kredit za 5.000 EUR? (16.7.2009 16:48:16)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Ekaz Ker urejamo okolico hiše, nujno potrebujem 5.000 EUR. Na kateri banki mi najbolj svetujete vzeti kredit in kolikšen je približno mesečni obrok. Sicer sem jaz na LB. Moraš, če vzameš kredit na neki drugi banki, potem se preusmerit na tisto banko? Zmer je tko, da se ti kredit splača najbolj vzet pri svoji banki, ker imaš nižje obresti, pa še kako ugodnost zraven. Na drugo banko bi se mogla preusmerit, če bi imela visok znesek, ker obstajajo določeni pogoji za visoke zneske in tako banka takrat zahteva tudi, da se stranka preusmeri iz svoje banke k njim. Skor vsaka banka ima hitri kredit in če ste finančno dobro stoječi (torej plača), ponavad ni težav pri teh manjših zneskih. Manjše banke imajo stvar bolj zakomplicirano. Ko sem bla še na NLB, skor nikdar niso komplicirali glede zavarovalnice itd.. Če si bil zmogljiv glede prostih sredstev, si že takoj vedel, ali boš imel odobreno ali ne. Pri teh manjših bankah, pa najprej pošljejo na zavarovalnico, čeprav si finančno prost glede sposobnosti in glede na to, da je recesija, tri četrt vlog zavrnejo. Ali pa zahtevajo poroke. Na tvojem mestu bi poskušala kar na NLB, če si njihov komitent. Če greš na drugo banko prosit za kredit, imaš višjo obrestno mero, ni ugodnosti, plačilne liste moraš nosit, potrdilo delodajalca, pa kaj vem kaj še. Sem pa zanč neki vidla pri Delavski hranilnici, da so imeli neko akcijo. Sam te akcije so včasih tako varljive, da je joj. Edino banko, ki ti jo ne priporočam je Sparkasse.
|
|
|
|