Dashenka -> RE: godrnjanje dojenčka ponoči (4.6.2009 19:39:52)
|
IZVIRNO SPOROČILO: brigita23 Pozdravljene mamice Imam eno vprašanje in bi prosila za kakršnkoli nasvet, saj me stvar že rahljo spravlja ob živce. Imamo mesec dni starega dojenčka, ki že od prvega dne ponoči godrnja. To ni le navadno godrnjanje tu in tam ampak zelo glasno in moteče napenjanje in jamranje. Ob tem se še zvija in zraven spi. Ne vem kaj mu je. Ni zaprt saj je planička vedno polna, tudi lačen ni saj se polno dojiva in lepo pridobiva na teži'??? Ko sem povprašala pediatrinjo o tem mi je dejala, da je to normalno. Mene pa vseeno skrbi. Prosim za podobne izkušnje. Kako naj ga omirim, jamra tudi če mu dam dudo v usta??? Jst in moj mož pa ne spiva nič, saj tega ni moč prelišati, bojim pa se tudi da bi dobil pruh od tega napenjanja. Hvala za vse nasvete in odgovore mo mesec dni starega dojenčka, ki že od prvega dne ponoči godrnja. To ni le navadno godrnjanje tu in tam ampak zelo glasno in moteče napenjanje in jamranje. Ob tem se še zvija in zraven spi. Ne vem kaj mu je. Ni zaprt saj je planička vedno polna, tudi lačen ni saj se polno dojiva in lepo pridobiva na teži'??? Ko sem povprašala pediatrin To je popolnoma normalno - tako, kot ti je že povedala vaša pediatrinja. Moja hči je prvi mesec v spanju dobesedno rjovela - spuščala je namreč tako grozne glasove, da naju je z možem spreletaval srh. Pa nas je P. pomirila, češ da to počne mnogo dojenčkov in da to godrnjanje s časom izzveni. In res je po enih 2m nehala godrnjat. Ni pa to spuščanje (prav nič dojenčkovih) glasov prav nič povezano s krči in napenjanjem. Moja hči namreč ni imela krčev, ni je napenjalo, ko je bila stara 1m je celo noč prespala v enem kosu, pa je kljub temu prvi mesec dobesedno "rjovela", drugi mesec pa le še glasno godrnjala, tretji mesec pa spokojno spančkala.
|
|
|
|