|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   nosečnost in depresija
3.6.2009 20:05:06   
Anonimen
Mene zanima če je katera imela izkušnje z depresijo med nosečnostjo?
kaj ste naredile?

mal mi pomagajte?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: nosečnost in depresija
3.6.2009 20:18:49   
TomTaylor
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Mene zanima če je katera imela izkušnje z depresijo med nosečnostjo?
kaj ste naredile?

mal mi pomagajte?

Ja, je bilo kar precej debate na to temo - lahko malo pobrskaš po iskalniku.

Jz sama sem se pred nosečnostjo zdravila z zdravili Asentra, vendar sem zaradi planirane nosečnosti sama prekinila z zdravljenjem, kar je bila pomojem verjetno napaka, saj sem prve tedne nosečnosti trpela grozno depresijo. Najhuje je bilo nekje do 8. tedna, potem pa se je depresija umirila. Me pa zelo skrbi kako bo po porodu.

Če čutiš, da je prehudo (misli na samomor, misli na splav, misli na to, da bi se namerno poškodovala, nezmožnost za vsakdanje delo in opravila,...) pojdi do os. zdravnika in mu kar jasno povej kako je, kaj čutiš. Naj te ne bo strah in naj te ne bo sram! Depresija je bolezen in nimaš se jo kaj sramovati.

So pa zdravila za zdravljenje depresije v prvem tromesečju nezaželene, potem pa lahko pričneš z jemanjem.

Nihče vam ne more dati več, kot vam jaz lahko obljubim.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
6.6.2009 12:27:31   
Anonimen
jaz v bistvu sploh ne vem če imam depresijo...samo en tak občutek polne glave in zbeganosti....nimam koncentracije ter non stop mislim na to in sem v začaranem krogu
pa malo pozabim pa spet...a tebi so tablete pomagale?
kako si pa zdej?...koliko si noseča?
jaz sem 15 tednov....vse skupaj se mi je začelo kake 2 meseca predno sem zanosila zdej pa je najbrž nosečnst vse samo poglobila...v prvi nosečnosti nisem imela nobenih težav

kaj mi priporočaš tom taylor?

Hvala

(odgovor članu TomTaylor)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
6.6.2009 20:34:21   
TomTaylor
Če nisi prepričana o tem ali imaš depresijo ali ne, si na internetu (ali drugje - lekarne, zdr.domovi,..) poišči informacije o tem kakšni so znaki depresije. Mogoče imaš samo občutke tesnobe, nemoči ali strahu,  ki jih nosečniški hormoni le še bolj potencirajo. Tudi o teh "motnjah" je veliko napisanega.

Jz trenutno guram brez AD (antidepresivov), sem v 28. tednu.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
6.6.2009 21:27:11   
Anonimen
Punce,ja kaj bo šele potem,ko bo te mele otroka?Take stvari se morajo prej poštimat,ker porod in materinstvo bojo zadevo samo še poslabšala.

Neposredna povezava do sporočila: 5
6.6.2009 22:47:39   
naia

Punce,ja kaj bo šele potem,ko bo te mele otroka?Take stvari se morajo prej poštimat,ker porod in materinstvo bojo zadevo samo še poslabšala.

Anonimna, ni lepo tako napadati punce, še posebaj, če nimaš izkušenj s tem. Določene stvari se ne morejo prej "poštimati", vem sama, saj sem pred nosečnostjo cca. 5 let jemala AD in sem probalava brez pa gre ZELO težko. Med nosečnostjo jih nisem jemala in sem "zgurala" ob pomoči mojih bližnjih, sedaj jih spet jemljem, da lahko seveda normalno funkcioniram in vzgajam svojo lepotico. Pri meni se po porodu ni nič poslabšalo stanje, mogoče le še bolje funkcioniram in sem bolj srečna, saj imam prečudovitega otroka.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 6
7.6.2009 10:02:42   
TomTaylor

kar s predlogi in nasveti na dan! Punca rabi nasvet ne pa moraliziranja, odločila se bo itak sama. Fajn je biti pameten če tega sam skozi ne daš kajne? user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
7.6.2009 11:18:47   
Anonimen
točno tko....jest mam že enega fantka...zdej sm 2. noseča...do pred 5mesecev nisme niti pomislila da bom imela kakšne takšne težave
tomtaylor... ti lahko  pišem na zs?

LP

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
7.6.2009 12:37:31   
TomTaylor
kar pišiuser posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
7.6.2009 14:01:52   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: naia

Anonimna, ni lepo tako napadati punce, še posebaj, če nimaš izkušenj s tem. Določene stvari se ne morejo prej "poštimati", vem sama, saj sem pred nosečnostjo cca. 5 let jemala AD in sem probalava brez pa gre ZELO težko. Med nosečnostjo jih nisem jemala in sem "zgurala" ob pomoči mojih bližnjih, sedaj jih spet jemljem, da lahko seveda normalno funkcioniram in vzgajam svojo lepotico. Pri meni se po porodu ni nič poslabšalo stanje, mogoče le še bolje funkcioniram in sem bolj srečna, saj imam prečudovitega otroka.

Mal se ohladte,prosim lepo.Nisem nič hudega mislila s tem,kar sem napisala,bi najbrž morala na koncu stavka dat tega smajlijauser posted image ,pa sem ga pozabila.user posted image
Sama sem dala to skos,je bilo zelo,zelo hudo,imela sem sem težko nosečnost,ker pa nisem pravočasno urgirala,oz.se nisem nobenemu zaupala,ker me je bilo sram,se je po porodu vse skupaj samo še poslabšalo.Tudi s prihodom male štručke se stanje pri meni ni popravilo,kazala sem srečen obraz,v notranjosti pa sem preživljala peklenske trenutke.Posledica tega je bila nespečnost in jikavost otroka.Sliši se grdo,ampak,če bi v tistem najbolj hudem trenutku prišel k meni(oprostite izrazu) cigan,bi mu otroka z veseljem dala.
Ko pa ni šlo naprej tako skrivanje,je počilo in pristala sem v bolnici zaradi totalne izčrpanosti in depresije.
HB se je kmalu spet vse postavilo na noge,prav zažarela sem,pri sebi razčistila določene skrbi,nekaj časa pridno jedla antidepresive in mi je uspelouser posted image .
Ko ženska zanosi,se v telesu marsikaj spremeni,men so hormoni podivjali.
Zdaj je vse ok,probleme rešujem sproti in upam,da ko bom drugič noseča,da ne bom tako daleč padla.
LP vsem.user posted image user posted image

(odgovor članu naia)
  Neposredna povezava do sporočila: 10
7.6.2009 18:57:26   
TomTaylor
Hvala, ker si svojo izkušnjo delila z nami. Pri meni je bilo v prvi nosečnosti zelo podobno kot pri tebi. Seveda sem se tudi jz trudila kazati zadovoljen obraz, znotraj pa sem bila čista razvalina. Nekako mi je uspelo priti tudi čez to obdobje brez AD, ampak sem se po enem letu popolnoma zlomila in plačala ves davek za nezdravljeno depresijo. Se strinjam s tabo, da je že ob prvem pomisleku treba zadevo "sanirati", ker v nasprotnem primeru udari v velikem valu (najpogosteje po porodu).
Vsekakor depresija ni stvar nad katero bi brezbrižno zamahnil z roko rekoč "eh, saj ni nič". Mogoče se res za kakšno obdobje potuhne, ampak potem pride nazaj v še enkrat hujši obliki.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
27.6.2009 23:59:57   
alpinfresh
lep pozdrav,tudi jaz sem imela anksiozno depresijo pred nosečnostjo,nato je bilo do 16 tedna ok,potem pa je bilo grozno,tesnoba,strah,vsiljive misli,da ne naštevam,kontaktirala sem psihologinjo v porodnišnici,predpisali so mi antidepresive,vendar se do poroda nisem spravila čisto k sebi,ker sem imela obutek krivde zaradi jemanja zdravil,rodila sem prezgodaj,še en stres,nato pa 14 dni po porodu zopet bum,sem morala zamenjati zdravila in sem se nekje po 3 mesecih poštimala,ob zdravilih,psihologih,terapijah,tako,da punce naj vas ne bo sram in povejte kako se počutite,nihče vas ne bo obsojal,če katera rabi nasvet me kontaktirajte na zasebno,aja imam zdravega fantka,tako,da za dežjem posije sonce

< Sporočilo je popravil alpinfresh -- 28.6.2009 0:01:56 >

Neposredna povezava do sporočila: 12
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
To je 20 najhujših bolečin. Je porod med n...
Strokovnjaki britanske Nacionalne zdravstvene službe so naredili seznam najbolj bolečih stanj, ki jih človek lahko doživ...

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?