tecka -> RE: Junijke 2009 - 3.del (18.6.2009 16:25:09)
|
Pozdravljene, punce. Sem že 8 dni po porodu in počasi prihajamo k sebi in lovimo vsakdanji ritem. Moj porod je trajal 3,5 ure in ni bilo hudo. Žal so bili popadki hitrajši od mojega telesa, ki se ni odpiralo in so me morali prerezati, dodajali so mi tudi umetne popadke. Zdajle npr. tipkam kleče na stolu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]. Brez prereza presredka bi bila porodna bolečina že zdavnaj pozabljena. Sicer pa so me boleli samo popadki v prvi porodni fazi, ki sem jih čutila v križu. Ko je bilo treba pritiskat, pa je bila želja po potiskanju močnejša od vsega ostalegain niti ni bilo hudega. No, ja, verjetno tudi po zaslugi sredstva proti bolečini, ki ga v P LJ dajejo v žilo. Naš Srečko je bil kar majhen ž(za seznam) 51 cm, 3150 g. Ker se mu je pojavila zlatenica, sva obisk P malo podaljšala. Je pa velik zaspanček in ga moram za hranjenje dostikrat zbuditi. To naj bi bila posldedica zlatenice. Imam tudi bolj malo svojega mleka, tako da sedaj nekako dodajam za 1/3 broka umetnega mleka. Dela s pripravo je kar dosti, upam pa, da bom še dolgo dojila, ker je to resnično edinstveno preživet čas in priložnost za telesni stik z otrokom. Tiste, ki še rodite: srečno in z optimizmom naprej! Sama sem imela še največ težav prvi dan, ko se je bilo treba zorganizirati doma. Še dobro, da ima mož očetovski dopust, tako da zelooo veliko pomaga. Vsem, ki ste že rodile pa seveda iskrene čestitke in upam, da dobro lovite ritem. Se še kaj slišimo, tudi na starši čvekamo.
|
|
|
|