revitalizacija zoba (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

mala zirafa -> revitalizacija zoba (3.6.2009 8:25:44)

Kaj to pomeni?Najprej mi je čistila zob v globino in potem upor. neke brusilne palčke raličnih barv.Ni mi rekla  da mi bo pulila živec ampa da mi bo revitalizirala zob?Zelo se ji je mudilo tako da se nisem sploh mogla pogovorit z njo. 
Nato mi je zob plombirala z amalgamom ( po moji želji), ter premazala s cementom, čemu cement?

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (3.6.2009 12:32:14)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

jakaracman -> RE: revitalizacija zoba (3.6.2009 16:01:00)

Najlepše je opisano zdravljene mrtvega zoba pri Dr potočniku. www.endo.si Kar vtipkaj pa boš prebrala.Gre za čiščenje zobnih kanalov, potrebo je večkratno čiščenje in zdravljenje.

BUŠICA -> RE: revitalizacija zoba (3.6.2009 16:56:26)

IZVIRNO SPOROČILO: mala zirafa

Kaj to pomeni?Najprej mi je čistila zob v globino in potem upor. neke brusilne palčke raličnih barv.Ni mi rekla  da mi bo pulila živec ampa da mi bo revitalizirala zob?Zelo se ji je mudilo tako da se nisem sploh mogla pogovorit z njo. 
Nato mi je zob plombirala z amalgamom ( po moji želji), ter premazala s cementom, čemu cement?

delala ti je endodontski poseg- torej živca ni več.
premaz s cementom? to ne obstaja. s cementom lahko narediš začasno plombo ali cementiraš različne zadeve. za premaz ni primeren.

Taddy78 -> RE: revitalizacija zoba (3.6.2009 17:27:28)

Verjetno ti bo ga naslednjič spet odprla...te palčke ki si jih omenjala, so pri meni bile za odstranjevanje živca in čiščenje korenin...

mala zirafa -> RE: revitalizacija zoba (4.6.2009 8:24:58)

Ni mi rekla da mi je živec odstranila.Ne da bi jaz vedela.Zob me še vedno na pritisk grozno zaboli.se pravi je živec notri.Imam amalgam plombo, čez pa nek bel premaz.Ali je to normalno da me zob na pritisk boli?A ne čistijo kanale tudi ob prisotnosti živca?
Vseeno hvala vsem.

mala zirafa -> RE: revitalizacija zoba (4.6.2009 8:26:17)

Pa še to, preden sem šla k dr. me zob prav nič ni bolel, temveč me je sosednji, ki je imel luknjico.

BUŠICA -> RE: revitalizacija zoba (4.6.2009 11:36:32)

IZVIRNO SPOROČILO: mala zirafa

Ni mi rekla da mi je živec odstranila.Ne da bi jaz vedela.Zob me še vedno na pritisk grozno zaboli.se pravi je živec notri.Imam amalgam plombo, čez pa nek bel premaz.Ali je to normalno da me zob na pritisk boli?A ne čistijo kanale tudi ob prisotnosti živca?
Vseeno hvala vsem.

žirafica, kljub temu, da te zob boli na pritisk, to ne pomeni, da imaš živec. zob je občutljiv zaradi posega ali pa je še vedno prisotno vnetje obkoreninskega dela. potrebno je nadaljne zdravljene zoba.
in ne, ne moreš it v kanal brez, da uničiš živec.
glede amalgama in čez cement..ni nobene logike zakaj tako. mogoče si kaj narobe razumela. verjetno je cela plomba iz cementa (začasna), saj ti bo zob ponovno odpirala.
če te bo zob bolel-torej ne samo občutljivost na pritisk- moraš pa nazaj.  

mala zirafa -> RE: revitalizacija zoba (4.6.2009 21:54:46)

Naj vam prepišem z računa:

lokalna prevodna anestezija,
vitalna ekstirpacija in polnjenje kanala
zalivka na eni ploskvi

Se pravi mi je pulila živec?Zob me sam od sebe na srčo ne boli, samo na pritisk.

Stran: [1]