Visok pritisk (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

lenika -> Visok pritisk (2.6.2009 9:32:32)

Imam eno vprašanje. Jutri imam predvideni datum poroda. Danes se počutim precej čudno in zato sem si zmerila pritisk, ki je 167/80. A li je to razlog za preplah ali lahko počakam do jutri zjutraj, ko imam itak pregled v porodnišnici?

Splišni -> RE: Visok pritisk (2.6.2009 9:33:50)

Pojdi takoj v P. Ali pa vsaj takoj pokliči in jih vprašaj, kaj naj narediš.

Splišni -> RE: Visok pritisk (2.6.2009 9:43:20)

A si že poklicala?

Najaa -> RE: Visok pritisk (2.6.2009 10:39:00)

Jaz bi kar šla v P ali vsaj poklicala.

Lunca1 -> RE: Visok pritisk (2.6.2009 10:51:05)

Sicer je v nosečnosti bolj nevaren spodnji pritisk, samo jaz bi po moje tudi a vsak slučaj poklicala.

Pa čim lažji porod ti želim.

Anonimen -> RE: Visok pritisk (2.6.2009 10:53:48)

Mislim, da lahko pčakaš do jutri.
Veš jaz sem ga imela 190/ 110 pa so prav počas obravnavali moje stanje.
Pa, če pomislim,da sem v bolnišnici delala in so rekli, naj ne delam panike.
Dobila sem pač tabletke za zniževanje krvnega tlaka in to je to.

lenika -> RE: Visok pritisk (2.6.2009 10:56:56)

Bila sem na pregledu pri G, kjer mi je pritisk padel na 150/90. So mi rekli, naj počivam in si ga na vsaki 2 uri merim. drugače grem pa itak jutri zjutraj v P kot smo dogovorjeni. Pa rekla je, da je to pokazatelj, da se lahko še danes začne kaj dogajat.

Splišni -> RE: Visok pritisk (2.6.2009 11:02:41)

Fajn. Lenika. Super, da si šla. Vsaj jaz bis eveliko bolje tako počutila, če bi bila na tvoje mestu.

Pa saj to so ti rekli, da moraš prej 10 minut pri miru ležat, preden si ga zmerip, ane? Pa tam, ko si prišla, so ti ga kar takoj izmerili? Ker takrat, ko je človek razmnurjen ali malo zadihan, takrat itak več pokaže. Se je treba popolnoma umirit. No, saj to vejetno veš, ampak za vsak slučaj.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (2.6.2009 12:27:02)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

AKP -> RE: Visok pritisk (2.6.2009 14:06:24)

Mene je zadnje tri dni jezil pritisk. So mi rekli v porodnišnici, da če bom imela višjega kot 140/90, moram takoj nazaj prit. 1.5. sem si ga zjutraj merila in je bil normalen, kasneje sem se pa ful čudno počutila in sem si ga preventivno izmerila pa sem ga imela 170/103. Sem poklicala in so mi rekli, da moram takoj prit. Tik pred porodnišnico pa sem čutila, kot da imam ful močan beli tok. Je pa to bila v resnici plodovna voda. Mogoče se bo tudi pri tebi začel porod in je pritisk samo začetek. 

lenika -> RE: Visok pritisk (2.6.2009 14:12:12)

IZVIRNO SPOROČILO: AKP

Mogoče se bo tudi pri tebi začel porod in je pritisk samo začetek. 

Jaz tudi tako mislim, ker mi je po triurnem počivanju pritiska padel na normalo, imam pa prebavne motnje, tišči me v križu. Moram počakat še dve uri, da mož pride domov, potem grem pa lahko rodit.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

stuhica -> RE: Visok pritisk (2.6.2009 14:46:00)

zgleda da boš še dons znala iti rodit lenika... pa veliko sreče pri porodu.

Stran: [1]