Strah... (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

kimi -> Strah... (20.5.2005 15:59:04)

Prvega otroka sem rodila v 32 tednu. Sedaj sem noseča 6 mesecev in me neprestano preletava strah:zmeden: je to normalno. Strah me je da bi prezgodaj rodila, da bi se otročku zavila popkovina okoli vratu, da bi bilo z njim kaj narobe...tako zelo se sekiram da še slabo spim. Pa se mi v prvi nosečnosti to ni dogajalo:zmeden:

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (20.5.2005 16:03:13)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

kimi -> Strah... (20.5.2005 16:05:02)

Ne ni bilo nič narobe samo težave z dihanjem je imel samo zadnje čase slišim toliko zgodb o otrocih, ki se rojevajo da me kar srh spreletava.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (20.5.2005 16:10:50)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anonimen -> Strah... (20.5.2005 16:28:10)

Kimi, ti strahovi so normalni. Mogoče jih v prvi nosečnosti res nisi imela, ker nisi vedela, kaj te čaka. Ampak, poglej, tako zelo zelo majhen je odstotek otrok, ki umrejo pri porodu - zakaj bi se to zgodilo ravno tebi?

Četudi si Kelima rodila prezgodaj, to ne pomeni, da bo tudi drug otrok prišel prehitro. Boš videla, ko bo porod za teboj, bo to le še en spomin na tvojo nosečnost, ki se mu boš smejala kot nepotrebnemu strahu. In na koncu boš še nosila otroka čez rok, Kelim pa bo vsak dan spraševal: "Mami, kdaj bo prišel dojenček?" :)- Ko pa bo končno prišel, pa ga ne bo nehal lupčkat in objemat...

Ne skrbi, mamica, vse bo vredu!!!

ribica. -> Strah... (20.5.2005 16:28:45)

Prva nosečnost je bila bolj sproščena zato ker nisi imela tolko informacij kot jih imaš zdaj. Zdaj se je pa že mal nabralo podatkov, s tem tudi znanje o negativnih zadevah. To je verjetno edina razlika, čeprav očitna.

pravljica -> Strah... (20.5.2005 19:06:39)

kimi mene je še zdaj strah, da bi prezgodaj rodila, pa je že 33 tednov mimo...tu gor toliko preberem, kaj vse je lahko z otročkom narobe...pa dihanje, pa oči, pa kaj jaz vem kaj vse še :zmeden: ampak glede tega me takšne kot si ti pomirite :) smo pač takšni, da si nekako bol zapomnimo negativne stvari, namesto da bi več pozitivno mislili

dory -> Strah... (20.5.2005 19:09:34)

Pomoje je to cist normalno kimi....prva nosecnost le ni bla tko kot je treba...ampak pomoje je najboljs,da se sama opazujes,da zaupas G in se pazis...to je to...sekirancija bo nardila prej slabo kot kej druzga...zato uzivaj in pobozaj busija :)

Gina -> Strah... (20.5.2005 19:50:39)

Tudi, če bi se otročku v resnici zavila popkovina okrog vratu, to ni znak za preplah, ker je to čisto normalen pojav pri porodih in znajo zdravniki in babice to čisto lepo speljat brez zapletov. Naš je imel 2x ovito popkovino okrog vratu, pa je dobil oceno 10 pri porodu, tako da ni panike, kar se tega tiče. Pa tudi prezgodaj ne boš rodila, ker boš malo več počivala in ne dvigovala. Če bi se pa tudi zgodilo, pa tudi ni panike, ker tudi za prezgodaj rojene zelo lepo poskrbijo.
Uživaj raje nosečnost, vse bo ok, boš videla, da bo.

kimi -> Strah... (21.5.2005 8:25:03)

Hvala za tolažbo mi je kar odleglo sicer mi tale popkovina ne da miru:grrr:

Stran: [1]