otrok in pes (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


zoya_ -> otrok in pes (20.5.2005 15:48:55)

Se vaši otroci boji psov?

Mi imamo namreč kar problem okrog psov. Tavelka jih ima 5, tamala 3 in se obe full bojita psov. Zadnjič smo bili na pici in smo sedeli zunaj, pa je prišel en par s psom in pes ležal na tleh k krava in spal, naša tamala pa čist bleda, ko je vidla psa... bil je pa husky... tko nekako srednje velik...
Moj prav, da sploh ne ve, od kje jima takšen strah, ker ni imela nobena slabe izkušnje al pa kej. Tudi vemo, da psi nekako "zavohajo", kdaj se ga nekdo boji in potem nekako še bolj hočejo človeka ovohavat. Ma midva sva probala že vse... od 2 meseca starega mladička, ki je bil tko kjuti pa igriv, do zlatega prinašalca, ki so lepi in hudo prijazni... pa vedno panika in panika. Namreč mene je strah tega, da bomo šli enkrat po cesti in bo šen en s psom mimo in bo tamala celo štalo naredila, pes pa nanjo... sej veste kako to nekak zgleda, da če ti skočiš, potem se tud pes ustraši.
Nimam pojma, kako bi tamalima pomagala, da se ne bi bale tako luštnih živali. Za enkrat ne moremo kupiti psa, ker smo v stanovanju, ampak upam da ko se drugo leto selim, da nekako bomo. Ne vem, a mislite, da bi lasten pes bil kej bolj? :zmeden2:
A ma mogoče še kdo take probleme? Kako jih je rešil?
Ma vsi nasveti so dobrodošli. ;)




MEGY_Patricija -> otrok in pes (20.5.2005 18:36:14)

Ja draga zoja !!!!!!!!!:kuza::kuza::kuza::kuza::miska::miska::miska::miska:

Lepo te pozdravljam in ti ob enem sporočam ,da sama nimam niti podobnih iskušenj ,je pa res to da je dovolj ,da si se ti bala psov in si to podoživljala med nosečnostjo ,ker pa so take stvari rade prenašajo pa ti priporočam ,da se čimbolj kolikor se le ,da družiš z otrokoma v prijazni okolico malih psov ,da se bosta malčka najprej navadila na njih jih tudi brez strahu pobožala ob tem pa imela podporo ,Glej saj ni nič ,kar pobožaj ga saj ti ne bo nič naredil ,ker verjemi imam iskušnje ,da če se ti bo otrok nekoč ustrašil psa oziroma nepričakovanega srečanja z njih se ti lahko naredi ,da ga zagrabi božjast.Zato če se le da se čimveč druži z psi ,da bosta dobila občutek varnosti v njihovi okolici,ker s strahom se je vedno treba soočati in ne bežati od njega isto velja za kače.........Ker ko sem bila sama majhna sem imela iste probleme z kačami ,nakoncu pa sem jih na izletu v živalskem vrtu nosila okrog vratu.......in s psom je bilo isto ,ko je jedel in jaz tega nisem opazila mi je skočil v obraz mi rastgal čeljust potem pa v bolnico posledice ki pa jih je zakrivil čas se še danes malo poznajo ampak ,ko sem prisla kot 10 letna deklica iz bolnice sem odhitela k psu ,ki me je ugriznil in sem mu dejala a vidiš kaj si mi naredu ,jast sem te pa hotela samo pobožat a vidiš ti ....lump, pa če boš verjela ali ne ,da se je pes ulegel na tla in nemo cviliv ,kot bi vedel kaj mi je naredil. No pa dovolj ,veliko sreče pri reševanju nastale situacije .:kuza::kuza::kuza::kuza::miska::miska::miska::miska::kuza::kuza::kuza::kuza:


LEP POZDRAV OD MEGY!!!!!!!!!




baguSka -> otrok in pes (20.5.2005 19:42:21)

Draga Zoya. Mislm da ti je Megy-Patricija zelo lepo obrazložila in napisala..

Rešitev je res ta, da se čimveč družite s kužiji oz. če ne drugače vsaj z nekom ki mu zaupate in ga poznate in se z njim večkrat dobite in igrate.

Če ne drugače, moj tamal obužuje otroke in vsi otroci obužujejo njega in se lahko dobimo, da ga malo spoznata. Kuža je zelo ljubezniv in verjamem da bi ob njemu zgubila strah. No vsaj probat ni greh. Lahko si ga pogledaš tud v mojmu albumu. Ko bi le vedla s kerga konca ste.:zmeden:




polona2 -> otrok in pes (20.5.2005 19:43:16)

Vse je odvisno od tega, kako žival otroku približaš, na kakšen način, če rečeš otroku"Pazi, kuža" ali pa "Pazi, da te ne ugrizne" in podobna svarila, takoj, ko se pojavi na vidnem polju kakšen cucek, otrok začenja potem že od malih nog povezovati podobo psa z nečim slabim,
če se tvoja otroka bojita psov, ima to v veliki meri opraviti s tvojo vzgojo oz. s tvojim odnosom do štirinožcev, ali pa sta imela otroka že kakšno slabo izkušnjo, česar pa nisi omenila.




baguSka -> otrok in pes (20.5.2005 19:44:35)

No ravno to sm še hotla dodat. Če je blo otrokom večkrat rečeno PAZI, potem je to to. Ni potrebna slaba izkušnja da se jih bojita.




Gina -> otrok in pes (20.5.2005 19:45:44)

Nič drugega ne pomaga, kot da imata čim več stikov s psi. Poišči kakšnega prijaznega kužka v soseski. Zihr jih imate, pa malo naveži stike z lastnikom. Ko ta mali dve prideta, ju pelji do tistega kužka, najprej samo za minuto, pa čas podaljšuj, da se ga navadita. Potem pa jima predstavi še kakega drugega psa. Strah človek premaga samo tako, da se z njim sooči. Pa razloži jima, kako se morata do psov vesti, kaj imajo kužki radi in česa ne prenašajo.

Drugače se je pa naš ta velik tudi nekaj časa bal psov, ker ga je en med igro od zadaj podrl, pa še skakal po njem. Zdaj imamo itak svojega psa, pa se prej pes boji malega, kot obratno.:kuza:




zoya_ -> otrok in pes (20.5.2005 19:52:49)

Jaz imam izredno rada pse... obožujem jih, naj povem, da sem bila ponosna lastnica nemške doge :bravo:
Ravno to kar ste napisale, pazi pes, pazi da te ne ugrizne... tega pri nas ni in ravno zato mi ni jasno od kje taka panike.
Ravno zdej smo bili zunaj in je soseda pripeljala pikinezerko :kuza:, pa še eno špango je imela v glavi, kva je bla kjut... PA tavelka je nekako po 15ih minutah najinega pregovarjanja, da je pes čist mali, pa lej kolk je lušten, pa jest sem ga crkljala pa moj, pa joj kako je bil težko ga pobožat, tamala pa sploh ni hotla... potem je pa še en prišel mimo z zlatim prinašalcem :kuza:, sta bile pa obe čist panične...:zmeden2: DA pa doga mimo pride, bi jo pa kap :)-:)-
Ma bomo že nekak... ampak boš še vseeno vesela kakšnega mnenja ;)




polona2 -> otrok in pes (20.5.2005 20:03:07)

Saj ni rečeno, da so ta svarila prišla iz tvojih ust, kaj pa v varstvu, npr. pri babicah itd. ?




zoya_ -> otrok in pes (20.5.2005 20:10:05)

hja sej... babice so pa babice... :zmeden2: samo tud to ne more imet takšen vpiv, al pač? :zmeden2:




polona2 -> otrok in pes (20.5.2005 21:11:44)

Ne poznam samo enega takega primera, ampak več, škoda, ker otroci s temi fobijami veliko zamudijo, mene je sedemletno pri babici ugriznil sosedov pes in sem potrebovala nekaj let, da sem zopet zaupala.




Pupica -> otrok in pes (20.5.2005 22:12:11)

ne prav nič:)-
Prvi glaski so bili namenjeni ravno naši :kuza:, ki ji je ime Tara.
In sedaj že par mesecev kliče Taaa ko vidi:kuza:




frutka_ -> otrok in pes (20.5.2005 22:18:08)

Sicer mi imamo psa-labradorko in malega nismo nikoli "silili" da jo boža ali se z njo igra. Je še relativno mlada psička, stara je 3 leta, ampak pes ima kosmata ušesa in potrebuje tudi svoj mir.
V bistvu ima zelo rad pse, vsakega ki ga vidi obrajta.
Glede na to, da tvojima puncama pasja družba ne odgovarja ju jaz ne bi prepričevala v nasprotno.
Veš, ni nujno osebni kontakt tisti, ki te odvrne od psa, dovolj je da je en pes zalajal ko je otrok majhen in se prestraši...in strah ostane.
Sploh pa se mi ne zdi slabo da se bojita psov, ker tudi sama ne maram da psa božajo vsepoprek in sem moji psici ali pa mali kateremu drugemu psu kar pribčiža. Kaj pa veš kaj se kateremu plete po glavi!

Svojega imam v glavnem vedno na povodcu in sem zelo jezna če dovolijo psom tekat in ovohavat vsakega ki pride mimo.


Pusti ju na miru, psa pa na tvojem messtu ne bi kupila, ker boš s tem zadovoljila le svojo potrebo po pasji družbi onidve pa od tega razen muke ne bosta imeli užitka.
Naj malo odrasteta, saj pa še je čas!

Če živite v bližini kakšnega pasjega zavetišča lahko peljeta na sprehod kakšno malo ljubko ščene. Tako boste "imeli" psa.




Stran: [1]