zima07 -> RE: Avgustovke 2009 2. del (24.8.2009 13:03:23)
|
No, ker imam glih čas, pa še moja porodna zgodba...: V četrtek zjutraj sva prišla v porodnišnico (dogovorjen pregled, potem pa naj bi se odločili: ali indukcija, ali predrtje mehurja..). Naredili so mi CTG (bili vidni popadki na nekaj minut, ampak še nič boleči).. Potem me je pogledala ena mlada zdravnica, ki je imela navodila, da mi da vaginaleto in tako sproži porod...Ampak ko me je pogledala, je rekla : "Gospa, nič ne bo, odprta ste 3-4 cm, kar v porodno greste[sm=jezicek.gif]"...Bila sem noro vesela, kajti prvi porod sem imela induciran teden dni po roku in zares sem si želela poskusit še brez vaginalete (prvič je bilo pasje, 4 ure močnih popadkov, brez odpiranja, še predno sem prišla do porodne)... No, opravili smo vse potrebno, [sm=love.gif] je šel v avto po set za odvzem popkovnične krvi, preoblekla sem se in potem sva ene 15 minut čakala čakalnici, da so prišli po naju iz porodne...Bila sem noro lačna, doma nisem mogla jest (trema), pričakovala pa sem, da bom šla še na oddelek in bom lahko jedla kasneje...Še dobro, da sem malo zatežila, da je šel moj po sendviče in sem naredila ene dva griza, ker to je bilo potem vse, do večerje [sm=smiley1.gif].. Torej, prišla sva gor, jaz na klistir, britje, poslušanje utripov...in okoli 11ih sva prišla v porodno...Priklopili so me na ctg, popadkov nekaj je bilo, še vedno nič boleči... Čez kako uro mi je specializantka predrla mehur-bolelo za pop...[sm=hudicek1.gif], komaj ji je uspelo.. Popaddki so se ojačali, ampak le malo in ob 13.10 mi je dala flašo z umetnimi popadki...In se je začelo... Kako uro sem jih predihavala, kar močno so se stopnjevali, predvsem v križu me je noro sekalo...in mi je prinesla veliko (vsaj meni se je zdela[sm=smiley36.gif]) injekcijo z močnim protibolečinskim sredstvom-tega bi danes sigurno odklonila-ker potem je bilo vse bolj zmedeno-malo sem bila adijo, kar vrtelo se mi je, za povrh mi je prinesla pa še masko (želela sem novo, so baje full fajn, ampak so bile zasedene)-ki mi ni nič pomagala-vsi so mi govorili naj diham v njo, jaz sem vlekla kot nora, se mi zdi, da sem samo slabše dihala...>No, kakorkoli...Ene 3 hudi popadki za pritisnit na hrbtu, potem malo pavze- 3 popadki na boku in spet 3 na hrbtu-pa je bila glavica zunaj-sem jo pobožala[sm=smiley1.gif]-še dvakrat pritiila in Varja je bila zunaj, juhuhu... Vzeli so mi izvorne celice, dali injekcijo za krčenje maternice, čakali, pa posteljica ni hotela še ven...je bilo že malo čudno, no potem je šla...Naj bi bila cela, ampak ko me je čez ene 15 minut potipala-pritisnila na trebuh, sem fino zakrvavela...Po hitrem postopku so mojmu vzeli tamalo, ga poslali ven, meni pa narkozo (dobro, da nisem skoraj nič pila in jedla[sm=smiley1.gif]) in so pretipali matrernico, če je kaj ostalo notri-to bi lahko bil vzrok, da se ni krčila...ampak je bilo vse ok in so maternico potem "na roke" stisnili (niti pomilslim ne, kako so to naredili[sm=smiley22.gif])... Ko sem se zbudila iz kratke narkoze, sem bila čist adijo (malo tudi verjetno zaradi tolk izgubljene krvi)..Je bilo pa hitro boljše, drugo jutro sem že sama vstala, se šla tuširat... In tudi kri je bila tolk ok, da razen tablet železa, nisem dobila nobenih dodatkov... Varjo sem takoj tudi prvič podojila in mala je še sedaj pravi sesalček...Skoz bi bila priklopljena na joško, v 4 dneh je pridobila 240 g, sem res vesela, da nama je dojenje steklo... V glavnem, prva polovica poroda je bila fajn-sem bila vsaj nekaj ur čis ok, brez bolečin, se mal tud hecala (to sem si od prvega poroda dalje želela)...Porod sam je bil boleč in sploh ne tak, kot bi si ga želela, ampak na srečo je kratko trajalo...Tisto po porodu me je pa fajn izmučilo, ampak spet lahko rečem, je bilo hitro ok... Punce, ko držite štručko v rokah, je pozabljeno prav vse [sm=smiley27.gif][sm=smiley27.gif] Zdaj smo že super, sicer pazim, da ne pretiravam preveč, grem le na kak kratek sprehod, če sem preveč pridna, mi telo takoj pove [sm=hudicek1.gif]... Toliko zaernkrat od mene...Pozdravček vsem mamicam in tistim, ki boste v naslednjih dneh (držim pesti), to postale....
|
|
|
|