pegi1 -> RE: nosčnost in potovanja z letalom (1.6.2009 14:16:04)
|
kot sem te prav razumela bo relacija lj-bruselj? naj ti povem izkusnjo iz prve roke z letenjem pri nas. kar je do 23 tedna nosecnosti ne komplicirajo in ne rabis posebnega potrdila. od 24 tedna dalje pa moras imeti potrdilo, ki ti ga izda ginekolog, da si sposobna za letenje. do kdaj pa je odvisno od letalske druzbe in relacije. ene dovolijo skoraj do 8-9 meseca, druge manj.... se moja izkusnja: prejsnji teden sem letela v london, ker sem imela ene preiskave glede nosecnosti, noseca pa sem bila 25 tednov. letela sem z easyjetom iz brnika. potrdila nisem imela in so mi ze v ljubljani fuuuul komplicirali, ampak smo se na podlagi moje napotnice nekako zmenili, da lahko grem. sem bila pa opozorjena in tako je tudi bilo, da bo nazajgrede se vecja stala, ker so v londonu reees zelo strogi glede tega. no jaz sem se tu malo znajdla, in sicer ker nikjer ne pise, koliko casa sem noseca in oni to obravnavajo glede ustnega odgovora, sem se malo zlagala, da sem noseca 23 tednov, zato glede potrdila niso komplicirali. vseeno pa sem dobila prioriteto, da sva se jaz in moj sopotnik prva vkrcala na avion in sedela cisto spredaj, da sem lahko stegnila noge[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image] in pa zato, ker so spredaj kao vecje kisikove maske, v primeru, da bi jo potrebovala. kar se tice letenja z 2 letnim otrokom, je do tocno 2 leta zastonj, ampak kot so ti ze predhodnice napisale, nima svojega sedeza.
|
|
|
|