Splišni
|
IZVIRNO SPOROČILO: liliana No, jaz pa pravim....žival je žival in ni človek......in mi nikoli ne bo jasno, kaj ima pes od tega, da gre z ljubečim lastnikom v trgovino s špecerijo, k mesarju, k frizerju, v trgovino z oblačili, v kino, v gledališče, na banko, na pošto......pa naj je še tako čist...... Če ima nekdo psa naj ga tretira kot psa ne pa, da dela človeka iz njega in ga vozi po nakupih namesto, da bi ga peljal v naravo na sprehod.....tu naj se zganejo borci za zaščito živali, ne pa da se samo zgražajo nad tistimi, ki nosijo usnjene torbe in škornje..... Pa saj ni zdaj to, da bi psa namenoma vozil v gledališče ... pa kam si še rekla, na pošto in v trgovino. Pač je kuža družinski član, to je enkrat ena, in se ga vzame s seboj čimvečkrat se da. Ker gre rad in ker ga v današnji naglici življenja pač spotoma še sprehodiš. Npr. mi gremo popoldne v knjižnico. Do tja je ravno dovolj daleč, da se kuža spotoma lepo sprehodi in da ga ne peljem ven sam lulat in kakat na brzino, za kar bi mi, če ga ne bi vzela s seboj po opravkih, ki jih imam (npr. tokrat knjižnica pa še kakšna trgpvina spotoma), ostalo časa. Potem se pač včasih zgodo, da na tisto stran knjićnice, kjer so vrata ins e da psa privezat, z vso močjo nažiga sonce. In bi pes bil revež, če bi moral čakat tam. Zato ga pač peljem v knjićnico in ga tam nekje pri kraju privežem, da čaka. Isto v trgovskem centru. Do tja je ravno prav sprehoda, nujno je treba iti, pes tudi mora nujno na sprehod, pa se ga vzame s seboj. In da ne čaka zunaj na vročem soncu, ga pač dam notri in me s sinom čakata na klopci v centru, da jaz grem v trgovino. Meni se to res ne zdi niti mučenje živali niti nič posebnega, kar se tiče (ne)higiene zaradi tega v trgovini.
< Sporočilo je popravil Splišni -- 3.6.2009 10:34:45 >
|