plavanje je res zakon!!! (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

šnucika -> plavanje je res zakon!!! (20.5.2005 11:45:36)

Kot trenerka plavanja in vaditeljica vodnih vadb,med ostalim tudi nosečniške to že dolgo vem.
Sedaj pa lahko to tudi na sebi preizkušam!:bravo:
Čeprav sem komaj v 11t :nosecka: ,že imam probleme z zadrževanjem vode v telesu in slabem pretoku limfe.No ja...temu veliko "pripomoreta" moja alergija,ki je ne zdravim,ker je sedaj ne smem in odstranjena ščitnica,ki mi meša hormone.:(
Pred dvemi tedni sem po končanih treningih z mojo "mularijo" spet pričela še sama plavat.In delati vaje,ki so v vodi primerne za nosečnice....
Moram povedati NEVERJETEN REZULTAT!!!:sloncek:
Ko pridem domov s treninga me je pol manj,obseg na rokah,dlaneh,obrazu, nogah se mi zmanjša vidno,hlače spet zapnem,prstani ne tiščijo in počutim se fenomenalno!Učinek plavanja pa mi drži do tri dni....tako,da zaenkrat plavam 2-3X na teden,ker pač imam še nekaj slabosti.
Punce - ne bojte se bazenov,saj če ste zdrave ni bojazni,da bi bilo kaj narobe.Večina slovenskih bazenov je pod strogo kontrolo zavoda za zdravstvo!Uporabite tampone....najboljši so od Sente, impregnirani,namenjeni prav plavanju v bazenih.
Jaz upam,da bo nosečnost lepo potekala,tako,da bom plavala do konca.

Lep dan vsem:kuza::rozica:

Anonimen -> plavanje je res zakon!!! (20.5.2005 11:48:38)

Šnucika, kje pa treniraš plavanje?

šnucika -> plavanje je res zakon!!! (20.5.2005 11:50:10)

Portorož..... Plavalni klub Biser Piran

Anonimen -> plavanje je res zakon!!! (20.5.2005 11:52:49)

A tako. Me je zanimalo, ke mi je plavanje blizu. Moj oče je bil trener, pa moja teta, pa moja nečakinja je plavala, sama sem tudi nekaj. Lepo.

šnucika -> plavanje je res zakon!!! (20.5.2005 11:54:50)

lepo....kje pa ste plavali...klub?

Anonimen -> plavanje je res zakon!!! (20.5.2005 11:56:07)

Triglav in Ilirija.

šnucika -> plavanje je res zakon!!! (20.5.2005 11:57:42)

jaz sem bila davnega leta 1988-89 pri Ljubljani,ko sem bila gor na faksu.

Anonimen -> plavanje je res zakon!!! (20.5.2005 12:01:59)

Aja, ja katera letnica pa si potem? Jaz sem 66. Sori, lahko da imaš v opisu, ampak tule v službi nič ne vidim.

šnucika -> plavanje je res zakon!!! (20.5.2005 12:04:04)

jaz sem 69 letnik.....

Anonimen -> plavanje je res zakon!!! (20.5.2005 12:10:08)

Aja, a pa poznaš kakšne Krankčanke, plavalke? Meni zdajle nobena 69-letnica na pamet ne pade. 67-letnic se spomnim kar nekaj. Koliko stare pa zdaj treniraš?

Andy13 -> plavanje je res zakon!!! (20.5.2005 14:20:26)

šnucika,

kakšne vaje pa izvajaš v vodi? Če lahko malo opišeš?
Mene tudi mika plavanje. Sem pa v 12 tednu, kateri bazeni na obali so pa dokaj čisti, a veš kaj o tem?

Lp, Andy

ona78 -> plavanje je res zakon!!! (20.5.2005 14:33:17)

kje na obali pa je vadba za nosečnice?? v bazenih mislim!
thanks
:sloncek:

šnucika -> plavanje je res zakon!!! (21.5.2005 14:08:51)

Naj najprej odgovorim tebi ona78.....
nikjer!!!!:(:grrr::grrr:
Sama sem se tri leta trudila,da bi vadbo uvedli,pošiljala ponudbe hotelom in bazenom,pa nič....če pa so mi že rekli,da lahko,sem dobila termin ob 8h zjutraj ali 13h......nemogoče,saj je takrat večino zdravih nosečnic v službah!
tako,da sem se ukvarjala predvsem z vodno aerobiko,v katero sem kombinirala elemente senijor vadbe in nosečniške vadbe.....saj sem vadbo vodila v portoroških termah,kjer ni bilo druge možnosti z ozirom na populacijo.Pa kar nekaj nosečnic je hodilo,celo iz Trsta....
Sedaj pa že več kot leto take vadbe tudi tam ni več,ker raje šparajo in zaposlijo študente brez znanja in licenc in raje poslušajo pritožbe gostov.Nekaj malega se še dogaja v Krki v Strunjanu,vendar spet samo dopoldan!:grrr:

Glede bazenov na obali pa tole:
vsi so kontrolirani dnevno s strani bazenskih tehnikov in tedensko jih obiščejo iz zavoda za zdravstvo....
Okvirne vrednosti,ki so sprejemljive za nosečnice,dojenčke in malčke so:
Cl - klor od 0.3 do 0.5 mg/L
pH 7.2 do 8
temperatura vode 28 do 32 stopinj
vlaga do 60%
Mislim,da so v obalnih bazenih (in večini slovenskih) kar nekje v okviru teh vrednosti....pač odvisno od vestnosti zaposlenih in pa gužve v samem bazenu.
Edina nevarnost plavanja v bazenih je res klor,vendar mislim,da zaradi krožnih sistemov čiščenja vode - voda nonstop kroži in se menjava, ni visokih vsebnosti,celo prenizke so včasih.
In če v bazenu smrdi po kloru....to ni preveč klora,temveč vezan klor,ki ob vezavi z umazanijo tvori kloride,to pa ima značilen vonj in pomeni le to,da je klor dobro opravil svoje delo.
Če ste imele že pred nosečnostjo probleme z bazeni,potem tudi sedaj ne eksperimentirajte!
Pa še to....v vročih poletnih mesecih je bakteriološka vrednost v morju katastrofa!Zato ne razumem ginekologov,ki odsvetujejo bazene in priporočajo morje!

toliko na kratko....punce....pa kar pogumno plavat,če ste zdrave!!!

:kuza::rozica:

Stran: [1]