tecka -> RE: Junijski sončki 2009 (19.6.2009 16:54:44)
|
Olja, punce, naj se pofočkam še tukaj. Danes je 4 dni, kar sem iz porodnišnice in upam, da bomo počasi napredovali. Dojenje: Tudi jaz ne dojim polno, ker nimam mleka, kljub temu, da jemljem tametil (?ali nekaj takega) tablete. Patronažna mi je posodila tehtnico in namerila sem, da pridelam enih 40 g svojega mleka in dodajam še pribl. 30 ml aptamila. V zadnjih 2 dneh se je naš Srečko že začel rediti po 30 g na dan in upam, da bo tako tudi naprej. Moj je problem pomanjkanja mleka, njegov pa ta, da je strašen zaspanček (tudi zaradi zlatenice, zaradi katere sva podaljšala bivanje v P). Spi po 3 ure v kosu, sledi previjanje in dojenje in po treh minutah zadremlje. Jaz na vsaki dojki vztrajam pribl. 15 minut, menjam strani, podirava kupčke, mu pojem, govorim, telovadiva, on pa....dremlje. Važno se mi zdi samo to, da nekako v pol ure, včasih 45 min uspeva izprazniti obe dojki. Upam, da to pomeni, da ne bom dobila mastitisa. Moji KG: Od poroda so mi ostali 4kg, pretežno na trebuhu (se mi je obseg po porodu zmanjšal samo za 12 cm). Oblečem lahko samo ene poletne hlače in ene bolj široke kavbojke. ITak pa je trenutno dovolj trenirka in pižama. Srečkovi kG: V porodnišnici je izgubil tistih 10 % teže in včeraj smo končno spet prestopili mejo 3 kg, upam, da bo šlo zdaj samo navzgor. Pač ne bo pridobil porodne teže v 10 do 14 dneh, pa se ne sekiram. Tudi jaz sem bila kot otrok predrobna in so me pitali z vsem mogočim, rezultat pa se je pokazal šele zdaj, čez 30 in več let, ko imam kilogramov - preveč. Sprehodi: jaz pa sploh ne vem, kdaj naj ga peljem ven, ker mi med dojenjem že spi. Zunaj smo sicer bili za enih 5 min že dvakrat okrog hiše, pa mu ni preveč pasal voziček. Ga je očitno motilo pri spancu[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Danes bomo spet probali, potem bo dež in ne bom rinila ven. Šivi: Grozljivka. Tudi mene občasno pečejo in mož je ugotovil, da imam enega vnetega. Lepo sem ga pohladila z ledom (tistim od depilatorja) in mi ga čisti z alkoholom. Danes prvič sedim (v P sem jedla kar stoje oz. na previjalni mizi), prej sem lahko samo ležala oz. klečala na stolih. Če se mi porod še vedno zdi kot nekaj nepojmljivega, še vedno si ne predstavljam, da sem spravila na svet to malo bitjece, pa so s šivi poskrbeli, da se bom poroda spominjala še dolgooooo.[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/jezicek.gif[/image]
|
|
|
|