Katy78 -> RE: v lupinici in ležalniku (30.5.2009 14:13:59)
|
Joj, pa ne takoj panike zaganjat, no. Jaz sem pač napisala moje mnenje (to sem tudi poudarila), seveda pa bo vsaka mamica naredila po svoje, tako kot pri vseh drugih stvareh in ne samo pri lupinici in ležalniku. Sicer pa noben od teh dveh pripomočkov ne more škodovati, če ga uporabljaš zmerno in po pameti. Jaz se držim priporočil svoje pediatrinje in pa ortopeda in fizioterapevtke iz RA in imam otroka v lupinici le toliko, kolikor je nujno treba, ležalnika pa ne uporabljam - tudi če bi ga hotela, ne gre, ker ga ne mara. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image] Kar pa se tiče komentarja IZVIRNO SPOROČILO: botrca Jaz sem svojega imela doma v ležalniku pa mi je tudi spal v njem. Lupinico je imel do 11.meseca, ker je bil prevelik in sva mu kupila avtosedež. Zdaj je star 18 mesecev in mu zato nič ne manjka. Včasih so tudi že novorojenčkom dajali razredčeno kravje mleko pa tem otrokom, ki so danes že odrasli, tudi nič ne manjka. A to pomeni, da si ti tudi tvojemu dojenčku že od začetka dajala kravje mleko? Včasih so bili za otroke zapovedani čeveljčki s trdim opetnikom in poudarjenim stopalnim lokom, pa nam, ki smo jih nosili, danes tudi nič ne manjka. Danes so priporočila drugačna - in, kaj mu boš obula? Hočem povedat, da so priporočila, ki se tičejo dojenčkov, v bistvu nekakšni trendi, ki se vsake toliko spreminjajo. Isto je npr. s tem, kdaj naj bi se začelo uvajati gosto hrano in s katero hrano naj bi se začelo, itd. Trendi se spreminjajo, vsak pa naredi po svoje oz. tako, kot misli, da je za njegovega otroka najbolje, pri čemer pa, če že govorimo o lupinici in ležalniku, ne bi oporekala vodji naše RA (ki je, mimogrede, "ustanoviteljica" razvojnih ambulant pri nas in zagotovo ve, kaj govori), medtem ko si pediatri še zdaleč nikakor niso enotni glede marsičesa.
|
|
|
|