Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
| Stran: [1] |
Uporabnik | |
|
|
Popkovina pri otroku... 20.5.2005 8:41:55
|
|
|
|
Anonimen
|
Oboje kimi. Lahko se navije sama, zaradi njegovega premikanja, lahko pa ji tudi ti pomagaš. Na primer, proti koncu nosečnosti s kakšnimi neprimernimi gibi. Naša jo je tudi imela ovito, pa je bilo OK. Včasih pa se ne konča tako srečno.
|
|
|
|
Popkovina pri otroku... 20.5.2005 8:53:12
|
|
|
|
kimi
|
Kaj se šteje v pozno nosečnost zadnje tromesečje:zmeden: in s kakšnimi gibi:zmeden:
|
|
|
|
Popkovina pri otroku... 20.5.2005 8:55:39
|
|
|
|
Anonimen
|
Meni so svetovali, naj ne obešam perila (na tiste štrike, ki so visoko), ker takrat, ko dvigneš roke in se stegneš, naj bi bilo v trebuhu veliko prostora in je večja možnost, da se popkovnic ovije okrog otroka. Ne vem, če je to res, je pa kar logično, tako da tega res nisem počela.
|
|
|
|
Popkovina pri otroku... 20.5.2005 9:05:36
|
|
|
|
kimi
|
Splišni od katerega meseca naprej pa? Jaz sicer ne obešam perila ampak z omare skoz kaj dol jemljem
|
|
|
|
Popkovina pri otroku... 20.5.2005 9:06:11
|
|
|
|
kimi
|
Me je sedaj malo strah da se ne bi spet ovila okoli ker G sploh nič ne opazi vsaj pri prvem ni nič opazila
|
|
|
|
Popkovina pri otroku... 20.5.2005 9:08:26
|
|
|
|
Anonimen
|
Pa ne jemlji z visokih polic tako, da se stegneš. Raje pristavi kakšen stol. Jaz sem res tako delala. Ti imaš še kakšn tri mesece do konca ali nekaj takega, a ne? Ne vem več točno, od kdaj naj bi tega več ne počel, ampak če te skrbi, ti kar začni paziti, pa bo vse v redu.
|
|
|
|
Popkovina pri otroku... 20.5.2005 9:19:14
|
|
|
|
Anonimen
|
Ja, jaz bi tudi rekla, da v zadnjem trimesečju. Pa oken ne pomivat, recimo.
|
|
|
|
Popkovina pri otroku... 20.5.2005 9:21:00
|
|
|
|
dory
|
V zadnjem trimesecju je previdnost zazelena in to maximalno...ni za lase privleceno,da se moramo izogibat obesanja perila in nasploh dvigovanja rok in naprezanja...sama sem se temu v nosecnosti smejala,zdej pa vidim,da ni to kar tko na easy...
|
|
|
|
Popkovina pri otroku... 20.5.2005 10:55:05
|
|
|
|
Anonimen
|
Kimi, lahko da se je tvojemu pikecu popkovina ovila okoli vratu šele med porodom, kar se zgodi v velikem številu primerov. Tudi jaz sem bila panična okoli tega, pa mi je g. rekel, da če se to zgodi prej, se na UZ vidi, sicer pa če se zgodi med porodom, pa vidijo takoj po CTG-u, ker se otroku zmanjša utrip zaradi primanjkljaja kisika. Ne smeš pa se stegovati previsoko, kot so že rekle ženske, še bolj pa moraš paziti na prepogibanje. Torej, prepogneš se tako, da počepneš, ne pa da se z zg. delom telesa nagneš dol. To pa pazi zadnje 3 mesece, prej se otrok tako ali tako prosto vrti notri.
|
|
|
|
Popkovina pri otroku... 20.5.2005 11:50:01
|
|
|
|
Anonimen
|
Kaj češ, izgleda, da je imel slab dan...
|
|
|
|
Popkovina pri otroku... 20.5.2005 13:38:24
|
|
|
|
anne
|
Moj sonček je imel popkovino ovito 1x okoli vratu. Rodila sem v 33 tednu in sem komaj po porodu zvedela, da je imel popkovino ovito okoli vratu. En dan prej sem bila še na UZ, pa g. nič ni opazil.
|
|
|
|
Popkovina pri otroku... 20.5.2005 15:56:56
|
|
|
|
kimi
|
anne pri meni je bilo isto...glede sklanjanja kako naj pa svojega 1 leto starega sončka dvignem iz čepečega položaja se bova oba prevrnila:zmeden:
|
|
|
|
Popkovina pri otroku... 20.5.2005 16:32:40
|
|
|
|
Anonimen
|
Kimi, ogromno je otrok, ki imajo ovito popkovino okoli vratu, pa vseeno preživijo - tudi tvoj bi, če bi se rodil kasneje. Posvetuj se s svojo ginekologinjo in ji povej o svojih strahovih... Boš videla, kako ti bo znala pomagat!
|
|
|
|
Popkovina pri otroku... 20.5.2005 18:52:46
|
|
|
|
Sibil_
|
Jaz sem to vprašala svojega ginekologa v času nosečnosti in mi je povedal, da ima dosti otrok ovito popkovino okorg vratu.Vse je pa odvisno od tega, kako dolga je popkovina-če je prekratka, je tragično (redko), če pa je primerno dolga, pol ni panike.;) Steguj se pa vseeno raje ne, da ne bi res bilo kaj narobe. LP pa lepo nosečnost naprej, predvsem pa zdravega in zadovoljnega dojenčka ;) Sibil
|
|
|
| Stran: [1] |
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?