zanositev po HSG (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Želimo si novega člana

Sporočilo

svetlana1 -> zanositev po HSG (20.5.2005 6:59:02)

Ojla punce,
dostikrat sem že zasledila, da je kakšna punca napisala, da ji je uspelo zanositi po HSG. Ker imam naslednji mesec tudi jaz ta pregled, me zanima ali ni to samo slikanje, vem vse kako poteka, sem se že dosti pozanimala samo ni mi jasno kako je možno potem da lahko potem lažje zanosiš.

Hvala

Svetlana

Maša26 -> zanositev po HSG (20.5.2005 7:02:37)

Oj Svetlana,

sicer na HSG še nisem bila, ampak mislim, da ti v maternico oz. jajcevode vbrizgajo neko tekočino,in potem preverijo, ali se je povsod razlila, kar pomeni prehodnost jajcevodov. In to ti potem malo počisti jajcevode, tudi če je bilo prej kje kaj ˝zalepljeno˝ in semenke imajo lažjo pot ;). Tako si jaz predstavljam.

svetlana1 -> zanositev po HSG (20.5.2005 7:07:54)

Vem, kako to poteka, a misliš da lahko to tudi počisti jajcevode, jaz sem mislila pa samo da ti jih slikajo.
Hvala za odgovor pa srečno

Maša26 -> zanositev po HSG (20.5.2005 7:14:52)

Ne vem, verjetno si ta kontrast, ki ti ga vbrizgajo, poskuša najti pot in če le ni preveč zalepljeno, mogoče tudi malo počisti. Saj pravijo, da če imaš zalepljene, boli, verjetno jih takrat, ko boli, odlepi. NE bi pa dala roke v ogenj ;)

Mediteranka -> zanositev po HSG (20.5.2005 9:47:18)

Jaz imam HSG že za sabo in ni hudega. Na maternični vrat ti pripopajo en obroček (al kaj že), ki ti daje občutek vakuma, kot bi ti vleklo matetnico dol. Potem ti vbrizgajo "tinto" v maternico in slikajo, da vidijo, če se je tinta lepo razlila po maternici in obeh jajcevodih. Na rentgenu se to zelo lepo vidi. Tako ugotovijo, če je vse prehodno ali ni. Dostikrat ta sunek tinte že potrga bolj nežne zarastline, ki so prej ovirale zanositev in - evo ga - po HSG-ju so poti proste in bebica je lahko kmalu tu. Hujših zarastlin pa HSG ne odpravi. Pri meni ni nobenih zarastlin in imam vse BP, ampak bebice pa še zmeraj ni. Kdo bi vedel zakaj...

Stran: [1]