|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   obisk patronažne sestre v času nosečnosti
28.5.2009 16:47:47   
Monni
Danes me je poklicala patronažna sestra in se najavila na obisk. Sem bila kar presenečena, sem mislila, da te obišče komaj po porodu. Sicer sem pobrskala malo po iskalniku vendar sem našla samo teme, ki imajo precej zastaran datum.
Zanima me kakšne novejše izkušnje, ali je potrebno kaj pripraviti, jih kaj posebnega zanima??
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: obisk patronažne sestre v času nosečnosti
28.5.2009 17:28:32   
Anonimen
In kaj misli šda jih zanima?
tvoj mož,tvoji sosedi user posted image
Valda da ti in da se spoznate

(odgovor članu Monni)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
28.5.2009 17:33:51   
Monni
Če nimaš kaj pametnega za napisat se ne rabiš oglašat in lahko zadržiš bistroumne komentarje za sebe.

Če bi prebrala v celoti sem napisala, če jih zanima kaj posebnega, za osnovne stvari je samoumevno da se pogovoriš. Zanima me zato, ker jih veliko tega obiska pred porodom ni deležnih.

< Sporočilo je popravil Monni -- 28.5.2009 17:35:31 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
28.5.2009 18:08:09   
anika87
Monni, verjetno se ti ni treba nič posebej pripravljat, jaz nimam izukšenj z obiskom v nosečnosti, me ni obiskala, nisem niti klicala, sem pa vedela da pripada. Ne vem, se mi ni zdelo potrebno... Lahko nam pa poročaš, ko bo obisk mimo, kako je bilo, me zanimauser posted image

Anonimna, ti pa res nisi mogla bolj pametno odgovorit... vsekakor si pomagala z odgovorom...

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu Monni)
Neposredna povezava do sporočila: 4
28.5.2009 19:00:32   
salcka
je bila včeraj pri meni...
kaj jo zanima? malo pogleda, kako si, malo razloži o rojstvu... v bistvu pa pride zato, če imaš ti kakšno vprašanje.
meni se zdi super.

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 5
28.5.2009 19:18:19   
Monni
Ja se strinjam, da je super, ampak me je malo presenetilo, ko me je klicala saj nisem bila seznanjena, da pride tudi v času nosečnosti. Sem v MŠ razumela, da pride prvič prvi dan po tem ko prideš iz bolnišnice. Verjetno sem to opcijo preslišala user posted image

(odgovor članu salcka)
Neposredna povezava do sporočila: 6
28.5.2009 19:34:50   
anci banci
zanimivo... jo je potrebno prej kaj poklicat ali se kar sama najavi?

(odgovor članu Monni)
Neposredna povezava do sporočila: 7
28.5.2009 19:41:56   
AKP
K meni je prišla pred porodom. Mi je povedala, kaj naj imam pripravljeno za prvi obisk po porodu in zanimalo jo je moje počutje. Sem ji lahko potožila o vseh nosečniških problemih, ona pa mi je pomagala z nasveti. 

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 8
28.5.2009 20:27:51   
Monni
IZVIRNO SPOROČILO: anci banci

meni se je kar sama najavila, zato sem pa bila tako presenečena

(odgovor članu anci banci)
Neposredna povezava do sporočila: 9
28.5.2009 20:37:46   
Mateja4
mene je sestra prejšni teden na pregledu vprašala če želim da patronažna pride enkrat že pred porodom in sem morala tudi podpisati potrdilo da želim da pride pred porodom. tako da.. nevem kako to da se je tebi kar tako najavilauser posted image user posted image

(odgovor članu Monni)
Neposredna povezava do sporočila: 10
28.5.2009 21:36:25   
frutka_
IZVIRNO SPOROČILO: salcka

je bila včeraj pri meni...
kaj jo zanima? malo pogleda, kako si, malo razloži o rojstvu... v bistvu pa pride zato, če imaš ti kakšno vprašanje.
meni se zdi super.

Jaz sem enakega mnenja. Ponudi pomoč in pomaga pri kakšnih tehničnih vprašanjih. Jaz sem je bila zelo vesela.user posted image

(odgovor članu salcka)
Neposredna povezava do sporočila: 11
28.5.2009 21:37:50   
frutka_
IZVIRNO SPOROČILO: Monni

Ja se strinjam, da je super, ampak me je malo presenetilo, ko me je klicala saj nisem bila seznanjena, da pride tudi v času nosečnosti. Sem v MŠ razumela, da pride prvič prvi dan po tem ko prideš iz bolnišnice. Verjetno sem to opcijo preslišala user posted image

Mislim, da je odvisno od rajona, ki ga obiskuje. Torej različne rajonske patronažne imajo različno razdeljeno delo.

(odgovor članu Monni)
Neposredna povezava do sporočila: 12
28.5.2009 21:39:23   
frutka_

Ja kaj pa v tem ne štima??? Poklicala je in povedala, da pride. Lahko ji tudi rečeš ne hvala, ne potrebujem obiska in nasveta. Ko boš imela dojenčka s eobičajno za en obisk naprej zmenita in tudi tel. št. izmenjata, da se ne čakata.

(odgovor članu Monni)
Neposredna povezava do sporočila: 13
28.5.2009 21:57:24   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

In kaj misli šda jih zanima?
tvoj mož,tvoji sosedi user posted image
Valda da ti in da se spoznate

Mislim sam res no. Ene ste hudičevo pogumne in komentirate in stresate svojo primitivnost povsod, nimate pa toliko poguma, da bi to storile brez anonimnosti. Neverjetno res, kakšni osebki onesnažujejo zemljo.

Zdaj pa še k prvotnemu vprašanju. Nisem vedela za to opcijo. Vedela sem, da se lahko zmeniš z babico preko mame zofe recimo, ta ista te lahko tudi spremlja pri porodu in skrbi zate ves ta čas pred, med in po porodu.

Sem pa zadovoljna s premiki tudi na tem področju. Super!user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
28.5.2009 22:05:47   
bumerang
V bistvu bi morale vse priti pred porodom. Sem brala enkrat zakon in je jasno zapisano, da vsaki nosečnici pripada en obisk pred porodom in dva po porodu, je pa to bolj redka praksa.

Ustavi se in prišel boš!

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 15
29.5.2009 8:39:38   
anci banci
IZVIRNO SPOROČILO: frutka RR

Ja kaj pa v tem ne štima??? Poklicala je in povedala, da pride. Lahko ji tudi rečeš ne hvala, ne potrebujem obiska in nasveta. Ko boš imela dojenčka s eobičajno za en obisk naprej zmenita in tudi tel. št. izmenjata, da se ne čakata.

saj noben ni rekel da ne štima, samo tega nam noben ni povedal v materinski šoli, zato je presenečenje(vsaj v ljubljani ne), nam so edino rekli ,da ko rodiš moraš sam poklicat v zdravstveni dom(najbljiži)-patronažo in se dogovoriš za obisk
frutka tako deluje, kot da bi se razburjala ??

< Sporočilo je popravil anci banci -- 29.5.2009 8:45:32 >

(odgovor članu frutka_)
Neposredna povezava do sporočila: 16
29.5.2009 9:14:31   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

V bistvu bi morale vse priti pred porodom. Sem brala enkrat zakon in je jasno zapisano, da vsaki nosečnici pripada en obisk pred porodom in dva po porodu, je pa to bolj redka praksa.

Tako, ja. 
V praksi je tako, da imajo ponekod premalo patronažnih in zato zaradi pomanjkanja časa pridejo šele po porodu.
Ponekod zaradi istega vzroka spustijo tudi obisk zaradi uvajanja GH.

< Sporočilo je popravil Ankica -- 29.5.2009 9:15:10 >

(odgovor članu bumerang)
  Neposredna povezava do sporočila: 17
29.5.2009 13:12:44   
anika87
A res? V Ljubljani se morate celo za potem same zmenit?

Nam so v materinski šoli povedali za ta obisk pred (katerega si nisem naročila, ker se mi pač zdi, da nimam nekih vprašanj...) in, da pride potem potem po porodu (ne vem več kolikokrat), patronažne pokličejo v porodnišnico in tako zvejo, katera je že šla domov in pridejo, če pa je katera iz druge občine, ki rodi v naši porodnišnici, so pa povedali, da naj sama pokliče v ZD in naroči.
Tako je pri nas.

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 18
29.5.2009 15:39:39   
Monni
No prvi obisk patronažne sestre je za mano. Mi je razložila, da čisto odvisno od patronažne sestre ali pride tudi pred porodom na dom ali ne, razen če se posebaj izrazi želja. Ta, ki je bila pri meni, pač prakticira, da pride že kak mesec pred porodom, da se seznani s pacientkami in da če imamo kakšna vprašanja, da nam jih pojasni. Prav tako je rekla, da se število obiskov po porodu razlikuje od sestre do sestre. Ona osebno opravi več obiskov kot je predpisanih, tako da sem rekla, da mi je kar malo žal, da me potem ne bo obiskovala ona, saj se selim na drugo lokacijo, ki pa ni v njeni pristojnosti. 

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 19
30.5.2009 12:05:16   
*chance*
Hmmm...zanimivo...za obisk pred porodom pa prvič slišimuser posted image user posted image user posted image
Je pa po moje kar koristno, če pride že prej...je potem drugi obisk že bolj domačuser posted image user posted image user posted image ...
Upam, da bo tudi mene doletela ta častuser posted image user posted image user posted image ...

(odgovor članu Monni)
Neposredna povezava do sporočila: 20
31.5.2009 8:56:06   
fusia
IZVIRNO SPOROČILO: bumerang

Zanimivo, pri nas tudi ni (bilo) nobenih znakov, da bi lahko prišla že pred porodom. Je pa po porodu prišla precej več kot dvakrat, se mi zdi da kakih petkrat če ne še večkrat.

(odgovor članu bumerang)
Neposredna povezava do sporočila: 21
31.5.2009 22:28:01   
stuhica
k nam tudi s ene spomnim da bi sploh kod omenil kdaj d apride pred porodom, vsaj 3 leta nazaj je bilo tako, za obisk po porodu pa sme imela eno bogo revo..  k je bila še sama bolj zbegana kot jaz...nič novega povedala več sem si mogla pomagat z knjigami... tako da nisme bila zadovoljna no na drug obisk pa je prišla druga ki je bila razlika kot dan in noč... vse infote kar sem rabla.... tako da naš se je zmeri poheca da taprava je bila itak bjonda da ji nimam kej zamert... Pa brez zamere punce tiste ki ste blond...

Alvin in Lejla cel moj svet..

(odgovor članu fusia)
Neposredna povezava do sporočila: 22
4.6.2009 12:19:51   
Jenn73
Pri meni je bila patronažna danes, ko sem noseča 36 tednov in 6 dni in moram reči, da me je prav lepo presenetila, še posebej, ker v prvih dveh nosečnostih tega obiska nisem bila deležna. Dejala mi je, da ta obisk pač izvajajo, če jim to dopušča čas. Drugače pa mi je izmerila pritisk in malce sva se pogovorili o sami nosečnosti, porodu in dojenju. Ker pa je mlada, mi je dejala, da se bo tako ona učila od mene, ker je to že moja tretja nosečnost. Skratka, meni je bilo všeč, da se je oglasila, tako vsaj vem, kdo me bo obiskoval po porodu.

(odgovor članu stuhica)
Neposredna povezava do sporočila: 23
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

11 dih jemajočih fotografij PORODA DOMA!
Porod doma pomeni absolutno prevzemanje odgovornosti, vračanje k naravi in ??izkazovanje ženske moči – te fotografije to...
Kaj vzeti s seboj v porodnišnico?
Da česa ne bi pozabili, smo vam pripravili spisek stvari, ki jih vzemite s seboj v porodnišnico.

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?