Odvzem popkovnične krvi v Mb (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Porodnišnica

Sporočilo

neli365 -> Odvzem popkovnične krvi v Mb (28.5.2009 8:44:28)

Midva s partnerjem sva se odločila za darovanje popkovnične krvi v javno krvno banko, rodit grem v MB, pa me zanima če ima katera izkušnje iz MB.
Kaj ko ti odvzamejo krvi a morš ti poklicat da pridejo iskat, ali to uredijo v porodnišnici sami?
A morš prej javit v porodnišnico ali kr prineseš paket zraven ko greš rodit?

zmajaz -> RE: Odvzem popkovnične krvi v Mb (28.5.2009 8:51:10)

Sicer sem rodila v Celju, ampak mislim, da je povsod enako: paket enostavno prineseš s seboj - ni treba nič prej javit v porodnišnico. Ko prideš v porodno, ga daš babici. Ta tše pred porodom vzame 2 vzorca krvi tebi, takoj po porodu pa popkovnično kri, izpolni spremni list in ti vse skupaj vrne, da vzameš s seboj v sobo. Potem moraš pa sama poklicati na navedeno gsm številko, da pridejo iz LJ paket iskat.

Ula3 -> RE: Odvzem popkovnične krvi v Mb (28.5.2009 9:47:23)

oprosti, sem popolni laik za takšne stvari. Zakaj pa daruješ kri iz popkovine?

zmajaz -> RE: Odvzem popkovnične krvi v Mb (28.5.2009 10:25:22)

Če je ne nameravaš shraniti v zasebno banko, je boljše, da jo daruješ, ker sicer gre itak med odpadke, z darovanjem pa lahko morda nekoč nekomu reši življenje - morda celo tvojemu otroku.

Anonimen -> RE: Odvzem popkovnične krvi v Mb (28.5.2009 10:27:00)

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Sicer sem rodila v Celju, ampak mislim, da je povsod enako: paket enostavno prineseš s seboj - ni treba nič prej javit v porodnišnico. Ko prideš v porodno, ga daš babici. Ta tše pred porodom vzame 2 vzorca krvi tebi, takoj po porodu pa popkovnično kri, izpolni spremni list in ti vse skupaj vrne, da vzameš s seboj v sobo. Potem moraš pa sama poklicati na navedeno gsm številko, da pridejo iz LJ paket iskat.

isto. sam s to razliko, da paketa nisem po s sabo v sobo nosila, ker so prišli iskaš, ko sem še bla v porodni.
takoj k sem rodila, jim je lubi sms poslal.

elevitka -> RE: Odvzem popkovnične krvi v Mb (28.5.2009 10:27:02)

IZVIRNO SPOROČILO: zmajaz

Čisto enak postopek je v MB.

Stran: [1]