maternični vrat (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

pinkiponki -> maternični vrat (27.5.2009 20:20:51)

Zanima me, če je 2cm še ful debel maternični vrat - koliko je običajno debel, preden se začne tanjšati?
Hvala

bskrle -> RE: maternični vrat (27.5.2009 20:30:59)

Pri meni je tam okoli 4 cm

TomTaylor -> RE: maternični vrat (27.5.2009 20:49:23)

IZVIRNO SPOROČILO: pinkiponki

Zanima me, če je 2cm še ful debel maternični vrat - koliko je običajno debel, preden se začne tanjšati?
Hvala

odvisno v katerem tednu nosečnosti si. MV se tudi razlikuje od nosečnice do nosečnice, ene imajo lahko še ob porodu MV neomehčan in dolg.
Meni dolžino MV stalno spremljajo, saj se mi je v prvi nosečnosti začel že zgodaj (24.teden) krajšati. Tokrat je situacija enaka, v 18. tednu je bil dolg 38 mm, v 22. tednu 30 mm in sedaj v 24. tednu že moram strogo počivati zaradi nevarnosti zgodnjega poroda - so me pa toliko prestrašili, da niti nisem slišala kolikšna je dolžina....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

pinkiponki -> RE: maternični vrat (27.5.2009 21:19:06)

Jst sm na koncu, v ponedeljek imam rok, samo me je g. prestrašil, da me bodo zaradi visokega pritiska 150/85, ki sem ga imela danes zadržali v porodnišnici, potem me je pa pogledal in ko je videl, da sem 1 cm odprta, mv pa 2cm, da naj grem domov - da še ni pripravljeno za rodit in naj si samo tlak merim na 6h.

kmarija -> RE: maternični vrat (28.5.2009 10:43:44)

2 tedna nazaj sem bila v isti situaciji [sm=smiley1.gif]
V 38/39 tednu zarad RR prožili porod (1,5 cm odprta, mv pa ohranjen). So me sprejeli, dali svečke za mehčanje mv (1 dopoldne, 1 popoldne) in ko mv izgine si pripravljna za rodit. Moj rezultat po 4 svečkah (to je maximum) : 3 cm odprta, mv pa 1cm dolg pa čvrst. No rodila z umetnimi inepiduralno - kljub vsemu zelo lep porod
Aja pa v porodni so skos govorili - to je pa una k je dobila 4 svečke [sm=smiley36.gif]
Sem fenomen. [sm=jezicek.gif]

Stran: [1]