Laminat - da se sveti (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

Ekaz -> Laminat - da se sveti (27.5.2009 10:10:27)

S čim namažete laminat, da se sveti? V mislih imam torej loščenje. Do sedaj so baje imeli loščilo v trgovinah, in sicer posebej za laminat, posebej za parket. Sedaj so neke nove embalaže in le za laminat ga NI. Probala sem z enim za parket (sicer samo majhno površino), vendar se popolnoma nič ne sveti.

mala maja -> RE: Laminat - da se sveti (27.5.2009 10:38:17)

Kupim emsalovo čistilo samo za laminat. Se res lepo sveti.

Ekaz -> RE: Laminat - da se sveti (27.5.2009 10:40:13)

Jaz sem od Emsala videla samo tisto čistilo, ki je za zaščito rež (impregnacijo), za lesk ga pa nikjer nimajo in iščem že nekaj časa. Imaš to ali res za loščenje?

Anonimen -> RE: Laminat - da se sveti (27.5.2009 10:54:47)

preizkusila vse..nič ni dobro bilo..sedaj imam pingvin loščilo za kamnita tla in se sveti da se vidiš notri[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Ekaz -> RE: Laminat - da se sveti (27.5.2009 10:57:22)

S tem mažeš laminat? Pa je to dobro?!

urška -> RE: Laminat - da se sveti (27.5.2009 11:31:22)

mi imamo tudi laminat. groza. nikol se tko ne sveti kot bi rada. pa BTW sploh ni bil tist najbolj poceni. imam pa tudi jaz emsal. sem pa ugotovila, da je odvisno v katero smer brišem. pa še to: moja mami gleda veliko lunin koledar. in kadar je po luni dan za čiščenje, takrat ga lahko obršim brez vsakega čistila pa bo kot nov. sliši se larifari ampak je res. enkrat sem ga brisala, ko ni bil ta prav dan, sem skor znorela, ker se ni pa ni dalo lepo narest.

timoteja -> RE: Laminat - da se sveti (27.5.2009 13:27:30)

Zdaj mi pa še prosim povejte, kako spolzek je laminat, ko ga takole fino namažete. Kajti pri hiši imao 2 nadebudnici, in že ko vrata čistimo z Pronto za les, postanejo tla tako gladka, vse drsi in se vozmo po tazadnjih, kar je lahko za otroke precej nevarna zadeva.

ninocka -> RE: Laminat - da se sveti (27.5.2009 14:15:35)

IZVIRNO SPOROČILO: urška
pa še to: moja mami gleda veliko lunin koledar. in kadar je po luni dan za čiščenje, takrat ga lahko obršim brez vsakega čistila pa bo kot nov. sliši se larifari ampak je res. enkrat sem ga brisala, ko ni bil ta prav dan, sem skor znorela, ker se ni pa ni dalo lepo narest.

Dej vprasaj tvojo mami, kdaj je spet ta dan po luni. Ker moram celo bajto precistit in prepucat (ploscice, parket + laminat), pa ce to res deluje, bi pol raje na ta dan, da bo hitreje [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

jar -> RE: Laminat - da se sveti (27.5.2009 14:18:19)

IZVIRNO SPOROČILO: timoteja

ko vrata čistimo z Pronto za les, postanejo tla tako gladka, vse drsi in se vozmo po tazadnjih,

sigurno uporabljaš Pronto-spray. če je za vrata, pač ni za tla. ker pa spreyaš mimogrede tudi po tleh so tudi tla gladka. med spreyanjem daj na tla časopis ali krpo.

glede svetlečega laminata - imete takega kakršnega ste kupile. če ne kupite laminata z visokim sijajem se ne trudite take dobit z raznimi premazi. škoda vsake minute, ki jo porabite za to.

meni Esal povzroča fleke ne glede na luno. edino, če je polna luna sem na fleke bolj občutljiva, kot če je samo krajec.

Barbara_L -> RE: Laminat - da se sveti (5.7.2009 9:55:08)

Včeraj sem čistila, najprej s sesalcem, da sem odstranila ves prah, nato pa še s posebno krpo za laminat. Nisem bila ne vem kako zadovoljna, je pa res, da mi je moj dragi parkrat šel opsponesreči čez...:) Imava pa neko easy clean varianto laminata.

Kakšni nasveti?

ljupka -> RE: Laminat - da se sveti (9.8.2009 8:39:13)

Mi imamo en teden laminat in še nisem pogruntala kako ga naj pobrišem ,da ne bo lisast!Kupila sem čistilo Emsal in od vilede krpo za laminat,mal je boljš ,toda se še vedno,če pogledam proti soncu vidijo lise!
Zakaj to?Kako ga naj brišem,da bo lep brez lis?Prosim pomagajte!

Ekaz -> RE: Laminat - da se sveti (11.8.2009 19:22:05)

Jaz ga imam že pet let pa še sedaj nisem pogruntala. Moraš se sprijaznit ... pol se pa samo bojim kje bo sonce posijalo, saj so takrat madeži res vidni.

blaža -> RE: Laminat - da se sveti (11.8.2009 19:31:38)

emsal pušča lise, pomivajte z Pronto legnio in bo ok.

honey -> RE: Laminat - da se sveti (14.8.2009 8:08:19)

Sicer nimam laminata, ampak parket temno rjave barve. Kupila sem Emsal loščilo, sem ga vrgla stran. Kupila sem Pingvin - isto. Pa mislim, da sem kupila tudi še nekaj drugih, cenejših variant. Ampak sem ugotovila, da mi edino Pronto lepo zlošči parket. Je res zelo lep in se zelo lepo sveti. Edino to je, da ko so tla mokra, ne smeš hodit po njih, drugače se poznajo fleki. Jaz sem to delala, ko malega ni bilo doma, mož je bil v službi, mačka sem zaprla v drug prostor, hrčka pa prestavila za ta čas na mizo. Jaz sem se pa na kavč pred TV parkirala za 20 min in se je lepo posušilo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. V glavnem, od tega je že 1 teden in je parket še zmeraj zelo lep svetleč. Tako da, moj nasvet je - uporabi Pronto.

Peppa -> RE: Laminat - da se sveti (18.8.2009 21:50:37)

Jaz imam laminat v kuhinji in jedilnici, ki sta od vzhoda proti zahodu, tako da skozi velika okna praktično cel dan sije sonce not. Najcenejšo varianto kar se je takrat dalo dobiti. Preprosto takrat nisva imela denarja za kaj bolj kvalitetnega. Niti na klik ni.

In ga čistim s čistilom za parket. Ker to čistilo dobiš vsepovsod, za laminat pa redko kje.
In kaj naredim: namočim močoja, na tla zlijem kak deci loščila in z mokrim-pa ne preveč- močojem lepo prebrišem tla. Sveti se kot da bi bil nov. Edino nihče ne sme hoditi po njem dokler se ne posuši.
Hitro in enostavno. Pa ni spolzko.

ljupka -> RE: Laminat - da se sveti (19.8.2009 6:05:32)

Lahko vprašam kaj je to močo?

blaža -> RE: Laminat - da se sveti (19.8.2009 6:40:58)

IZVIRNO SPOROČILO: ljupka

Lahko vprašam kaj je to močo?

Uno za pomivat po tleh, ko so taki trakci na palici in pol namočiš v vedro, pa ožemeš v taki košarci, ki je na vedru.[sm=smiley1.gif]

ljupka -> RE: Laminat - da se sveti (19.8.2009 7:14:59)

Zdaj vem kaj misliš.Pa je tisto boljše od tiste drage viledine krpe na palici,ki piše da je prav za laminate?Dala sem 25 € zanjo![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Sem pa mislila da je tisto boljš!

blaža -> RE: Laminat - da se sveti (19.8.2009 7:16:46)

IZVIRNO SPOROČILO: ljupka

Zdaj vem kaj misliš.Pa je tisto boljše od tiste drage viledine krpe na palici,ki piše da je prav za laminate?Dala sem 25 € zanjo![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]Sem pa mislila da je tisto boljš!

meni je dosti boljše tista ta dolga viledina, ki lahko povlečeš za samo še kar ni pobral sesalec, ko pomivaš, pri močotu, je pa bolj tako, mi se zdi, da samo packaš sem pa tja, čeprav se tudi da počistit.

je pa ta od Vilede, čisto enaka eni v Obiju, pa pol manj stane. Vileda je pač ime in plačaš tudi to.

ljupka -> RE: Laminat - da se sveti (19.8.2009 7:40:27)

Ko bomo še kaj po Ljubljan hodil bom šla kupit!
Moja tašča je imela tale močo pa mi ni bil všeč sem pol kupila to dolgo krpo na palici pa tudi ona zdaj rajš z njo pomiva!

Hvala Blaža ,zelo si prijazna!

Stran: [1]