"lulček"srbi in peče (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

staši -> "lulček"srbi in peče (27.5.2009 10:07:38)

Moj sin ima skoraj sedem let in zadnje čase ,že nekaj tednov mi govori da ga lulček al srbi al pa peče in to ne samo ko gre lulat tudi tako sredi dnevi mi pove.Danes zjutraj mi je rekel da ga peče prej ko je šel v šolo .Umiva si redno vsak večer ,tudi kožica gre lepo gor tako da to ni problem .Nekajkrat sem mu namazala  z bepantenom pa sva potem z vato umivala dol ker se ni raztopil ,tako da to se ni obneslo .Pomislila sem da ni mogoče kaj gljivičnega sam ga nebi glih takoj peljala k zdravnici ker ne vem če bi on sploh njej pustil da ga pogleda ,še meni ne pusti če res ni prav hudo .
Če je katera mama imela kak podoben problem z svojimi fanti bi lepo prosila za nasvet prej kot da ga peljem pokazat zdravnici .Hvala!

Onasiss -> RE: "lulček"srbi in peče (27.5.2009 10:09:51)

Verjetno bo kakšno glivično vnetje. Če imaš doma mu namaži s Canastenom.

Volga -> RE: "lulček"srbi in peče (27.5.2009 10:15:27)

IZVIRNO SPOROČILO: staši

Moj sin ima skoraj sedem let in zadnje čase ,že nekaj tednov mi govori da ga lulček al srbi al pa peče in to ne samo ko gre lulat tudi tako sredi dnevi mi pove.Danes zjutraj mi je rekel da ga peče prej ko je šel v šolo .Umiva si redno vsak večer ,tudi kožica gre lepo gor tako da to ni problem .Nekajkrat sem mu namazala  z bepantenom pa sva potem z vato umivala dol ker se ni raztopil ,tako da to se ni obneslo .Pomislila sem da ni mogoče kaj gljivičnega sam ga nebi glih takoj peljala k zdravnici ker ne vem če bi on sploh njej pustil da ga pogleda ,še meni ne pusti če res ni prav hudo .
Če je katera mama imela kak podoben problem z svojimi fanti bi lepo prosila za nasvet prej kot da ga peljem pokazat zdravnici .Hvala!

Halo? A ti to otroka vprašaš? Mislim, ko je bolan, se doma pregpvarjaš, da gre k zdravniku, da ga bo zdravnica pogledala? In on mora dovolit? Ja, svašta res.

Taddy78 -> RE: "lulček"srbi in peče (27.5.2009 10:23:30)

Naš je pri lulanju prav tulil in je imel nek urinoinfekt.
Zadržali so ga v bolnici, ker se pri fantkih lahko ta vnetja kar zakomplicirajo. Umivati sem ga morala s kamilicami, potem so mu naredili UZ kjer se je infekt tudi potrdil, dobil je antibiotik in se je stvar pozdravila.

Imamo pa probleme s kožico, ker mu ne gre dol, je pa ta infekt bil sigurno od prehlada, ker ga je tast enkrat pustil polulanega več kot eno uro veni ko je bilo ful mrzlo.

pipic -> RE: "lulček"srbi in peče (27.5.2009 11:40:12)

Lahko so glivice,lahko je vnetje mehurja
Ti si mama ,on je tvoj otrok
Zagrabi otroka in ga pelji k zdravniku
Ti si zato da za njega skrbiš in ne da ti bo on govoril da kaj ne bo delal,še posbeno ko se gre za zdravje

špelin@ -> RE: "lulček"srbi in peče (27.5.2009 11:43:41)

IZVIRNO SPOROČILO: staši

In ti še vedno čakaš???

špelin@ -> RE: "lulček"srbi in peče (27.5.2009 11:44:21)

IZVIRNO SPOROČILO: pipic

Lahko so glivice,lahko je vnetje mehurja
Ti si mama ,on je tvoj otrok
Zagrabi otroka in ga pelji k zdravniku
Ti si zato da za njega skrbiš in ne da ti bo on govoril da kaj ne bo delal,še posbeno ko se gre za zdravje

Podpis.

ammam -> RE: "lulček"srbi in peče (27.5.2009 11:49:45)

Z otrokom se o tej zadevi nimaš kaj pregovarjat. Greš k zdravniku in naj on odloči, ali je potrebno zdravljenje ali ne. Najslabše pa je zavlačevanje, posebno če ima težave že nekaj tednov. Sicer  nimam izkušenj s fantki in njihovimi lulčki (mogoče pa me sedaj to čaka[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]), ampak vsaka bolezen se najlepše pozdravi v začetnem stanju in starši smo dolžni poskrbet za zdravje svojih otrok. 

staši -> RE: "lulček"srbi in peče (28.5.2009 18:24:29)

hvala za odgovore in nasvete  greva itak v laboratorij ,aja in Volga jaz že vem zakaj ima probleme in se noče sleč pred zdravnico zato pa sem vprašala za nasvet da ne letim takoj k zdravnici. HVALA!

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (28.5.2009 18:30:16)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

ksenjak -> RE: "lulček"srbi in peče (29.5.2009 7:53:39)

Naš je imel tudi take težave in iskazalo se je, da gre za rahlo vnetje lulčka. P mi je svetovala, naj ga vsak dan umivam s kamilicami, še boljše je namakanje, poleg tega je svetovala, da si lulčka po vsakem lulanju obriše (do tega menda pride ravno zaradi tega, ker jim malo urina po lulanju ostane pod kožico) in lahko rečem, da se je po enem tednu stanje izboljšalo.

lp

staši -> RE: "lulček"srbi in peče (30.5.2009 21:47:13)

KSENJAK ,NAJLEPŠA HVALA TO DELAVA TUDI MIDVA IN JE BOLJŠE PA TUDI JAZ MU GOVORIM DA NAJ PO LULANJU SE OBRIŠE PA NE UBOGA ,BO ŽE SAM PRIŠEL DO TE FAZE KO BO   VIDEL ČE SE OBRIŠE DA JE BOLŠE .
ŽENSKE TISTE  KI STE NAROBE RAZUMELE ,PRIŠLO JE DO TISKARSKE NAPAKE -NAPISALA SEM NEKAJ TEDNOV V BISTVU PA JE NEKAJ DNI ,NO IN NEKATERE STE ME ZARADI TEGA SKORAJ LINČALE .

staši -> RE: "lulček"srbi in peče (3.6.2009 13:53:30)

Bila sem v laboratoriju in je urin v redu ,dala pa je samo mazilo daktarin in mu rekla da naj po lulanju se lepo obriše .pride pa to rado pri fantkih ker seveda prej ko gre lulat si sigurno ne umije rok in potem stakne kako bakterijo .lp

Stran: [1]