sej ne morem verjet!!! (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

daisy -> sej ne morem verjet!!! (19.5.2005 16:18:54)

pred enim mesecem je imel moj mali vneto oko, pa smo sli v lekarno po fiziološko raztopino za spiranje očesa. da je bila raztopina pri vsakem izpiranju streilna, sem naročila raztopino pakirano v manjših ampulah. vzela sem 2 škatli po 20 ampul, kar me je takrat stalo cca 1.000 sit. do tukaj vse lepo in prav.
potem pa me danes s te lekarne pokliče vodja, češ da se je lekarničarka zmotila in mi računala 2 ampuli namesto 2 škatli (20 ampul) in da naj prinesem 14.000 sit!!!!! ali pa fiziološko nazaj!!! halo! jaz sem jo potrebovala pred 1 mesecem in jo takrat tudi porabila!! ampak 14.000 sit za slano vodo je pa mal too much! pa kličem v podjetje ki lekarnam dobavlja robo in pravijo da je njihova cena 1 škatle (10 ampul) za lekarne 1.300 sit. to pa je razlika.
o.k. prepričana da gre za nesporazum grem v lekarno.
skupaj smo ugotovili, da oni 1 škatlo (20 ampul) kupijo za 2.400 sit. kje se je izgubila razlika?? no in potem je tu še marža (celih 4.000 sit!!!), ki jo doda lekarna pa pridemo do cene 14.000 sit za 2 škatli slane vode (saj veste koliko plenic se lahko kupi za ta denar!!).
o.k. v bistvu imam jaz račun za stvar ki sem jo kupila, tko da nisem nikomur nič dolžna :hudicek: no pa recimo, ker sem tolk dobra dušica :angel: sem rekla da jim bom prinesla tistih par ampul ki mi jih je ostalo. razliko pa bodo pokrili oni.
:grrr: zdej pa razmišljam:
- sej je njihova napaka!
- če bi jaz že prej vedela za to ceno, izdelka sigurno ne bi kupila (bi se odločila za cenejšega)
- pa seveda izpadeš tam največji bedak k se kr neki kragaš (pa veš da maš prou čeprav ti tega noben ne prizna)
- da ne govorimo o živcih.

a jim naj nesem nazaj tiste ampule, ki so mi ostale al ne pa konc debate?!

no zdele sem se že mal spihala pa se mi vse skupi sploh ne zdi več tolk kritično.
hvala RR:bravo:

sašaš -> sej ne morem verjet!!! (19.5.2005 16:23:01)

Noooooorrroooo! :grrr: Jaz ne bi nesla nazaj niti ne bi plačala! Saj nisi ti nič kriva - pa še račun imaš!

Ne morem verjet! :)-

Lp :muca:

Miško -> sej ne morem verjet!!! (19.5.2005 16:23:35)

Hmmm jaz kupujem fiziološko od Nivee,pa stane 18 ampul 799 SIT. Se jo dobi povsod, v lekarni, v baby centru,...

Jaz jim ne bi ničesar plačala, to je vendar oderuška cena za malo sterilne slane vode. Če pa je to edina lekarna v okolici in bi rada ohranila "dobre" odnose, pol bi pa neuporabljene ampule vrnila in plačala samo razliko. Mislim, saj jih lahko dobiš drugje veliko bolj poceni...

Hja, kot so rekli včasih, živemu človeku se vse zgodi...

LP

Miško

Jančika_ -> sej ne morem verjet!!! (19.5.2005 16:23:38)

Čakaj, to si kupila en mesec nazaj??? Močno dvomim, da imajo oni po tolikšnem času kakršnokoli pravico kaj zahtevat. Saj piše pri blagajni - poznejših reklamacij ne upoštevamo. Če to velja za kupce, mora veljati tudi za njih.

Cena je pa itak neverjetna.

frutka_ -> sej ne morem verjet!!! (19.5.2005 16:24:56)

Haloooo, saj nisi ti kriva!!!!Fiziološka raztopina je ena izmed najcenejših zadevic, ki jih kupiš v lekarni pa še na recept se jo da dobiti.

Jaz jim še kapljic ne bi nesla nazaj, ki jih imaš doma!:(

Anonimen -> sej ne morem verjet!!! (19.5.2005 16:27:58)

Pa kaj so normalni????? Nič nazaj nosit, kar so računal, so računal, dost majo. Kakšne marže, pa kr neki, bod pametna.

Verjetno imate še kakšnolekarno v kraju? Potem od zdaj hodi tja.
Aja, in kako so se po ENEM MESECU spomnil glih nate? Meni ni nič jasno.

Zea -> sej ne morem verjet!!! (19.5.2005 16:36:43)

Verjetno gre za čudežno fiziološko raztopino, ki z vsakim vmesnim členom še bolje izpira očke in nosek tvojega dojenčka in zato več kot je vmesnih členov - dražja je. In po tej logiki jim lahko ti zaračunaš še svojo maržo, če jim boš vrnila tistih nekaj ostalih ampul!

Aja sem že čisto pozabila kaj si spraševala - moj odgovor je NE - pa konec debate! Saj ni 1. april - kako te pa lahko sploh domov kličejo zaradi takšne stvari? A zdaj nas bodo pa za vsako malenkost izsledili?

ninocka -> sej ne morem verjet!!! (19.5.2005 16:39:11)

kje so pa tvojo telefonsko dobili? :zmeden:

kup jim nivea ampule in jih jim prnes 20 nazaj :grrr:

pa boli te ....

LP, :rozica:

nc ne recem, ce bi to ugotovili isti al pa naslednji dan, ne pa 1 mesec kasneje. Mogoce je pa to sam marketinska poteza...ce bi ti takoj povedali, se itak ne bi odlocila za te ampule, tko ti dajo pa napacno ceno, po 1 mescu, ko vejo da si porabila, te pa klicejo da prid placat razliko...
po drugi strani pa - kako pa nej dokažejo, da se je lih pr teb zmotila? Kaj pa če si ti dejansko kupila samo 2 ampuli?

bini -> sej ne morem verjet!!! (19.5.2005 16:39:20)

jest sploh ne bi šla več v to lekarno
:(... če bi kaj nujno rabila bi pa moža poslala, da mi ne bi težili.

Anonimen -> sej ne morem verjet!!! (19.5.2005 16:39:26)

Ja no, sej točno to mi ni jasno. Kako so te pa pravzarpav izsledili? Al te poznajo že od prej?

daisy -> sej ne morem verjet!!! (19.5.2005 16:47:43)

ampule sem takrat naročila, ker jih niso imeli na zalogi - zato sem pustila tel. (vas pokličemo, ko jih dobimo) pa sej v bistvu so bli prijazni. ampak v to lekarno vseeno ne grem več.
zdele čakam še moža, da se posvetujem, pol pa pade odločitev.

hvala vsem za spodbudo:bravo:

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (19.5.2005 16:57:08)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Mariposa -> sej ne morem verjet!!! (19.5.2005 18:15:08)

O katastrofa, sploh ne morem verjet, da jim kaj takega pade na pamet. Jaz definitivno ne bi plačala nič Konec koncev je to nihova napaka. Če bi pa ostale ampule vrnila bi bilo pa vse odvisno od njihovega odnosta, od prijaznosti itd. ČE bi vse to zvenelo bolj kot prošnja, bi ostale vrnila, če bi se pa name spravili z osornim povišanim glasom in nekaj zahtevali od mene, pa tudi pod razno niti pomislila ne bi, da vrnem ampule. Zakaj bi, sja sem jih plačala in je samo moja dobra volja, da jih vrnam:zmeden:

kimi -> sej ne morem verjet!!! (19.5.2005 18:22:08)

Jaz bi samo rekla orpostite vse skupaj je bila vaša in ne moja napaka kako in kaj ukrepajte sami. Ja a ni tako

Grascakinja -> sej ne morem verjet!!! (19.5.2005 18:46:02)

Na okencih piše: Denar preštejte takoj, kasnejših reklamacij ne upoštevamo. Če bi bila situacija obratna, bi se ti lepo nasmejali v faco in te nekam poslali!!!
Da bi se lahko kaj spomnili, so imeli natanko 8 dni časa.
Dolžna jim nisi ne denarja ne ampul. Če so zaj.... naj pa še poštimajo - kakor vedo in znajo, ni tvoj problem! Če sem se jaz pri kateri stranki kaj zmotila, sem morala kriti manjko iz lastnega žepa, ker je bila napaka MOJA, ne od stranke.

NinaŠ -> sej ne morem verjet!!! (19.5.2005 18:59:57)

Kje pa so izvedeli, da si ravno ti kupila to? Saj na računu ni imena in priimka, pa teh podatkov tud nikjer ne zahtevajo?! Najprej se pozanimaj od kod jim tvoji podatki!
Jaz vsekakor ne bi nesla nazaj in ne bi plačala. Če bi se zmotili v tvojo škodo, ti denarja ne bi povrnili niti isti dan kaj šele čez mesec dni! Je pač to njihova napaka...

LP

daisy -> sej ne morem verjet!!! (19.5.2005 19:15:14)

ninaŠ telefonsko sem jim dala ob naročilu, da so me poklicali, ko so dobili robo.
drugač se pa strinjam; v obratni situaciji bi se jaz lepo pod nosom obrisala in dobila kakšen kisel nasmešek ...

odločila sva se: nič ne bo s tem vračanjem ...

hvala za spodbudo in podporo :rozica:

mehurčica -> sej ne morem verjet!!! (19.5.2005 19:36:11)

No, sem glih prebrala vse odgovore, sedaj pa še tvojega. Sem itak mislila napisat, da se strinjam z ostalimi. Niti slučajno jim ne bi ničesar vračala.

Brisani uporabnik -> [Brisano sporočilo] (19.5.2005 19:57:06)

[Vsebina sporočila je bila izbrisana]

Anja -> sej ne morem verjet!!! (19.5.2005 20:56:08)

Mi smo dobili zastonj 10 ampul zraven previjalne torbe od Chikota.

!4 jurjev za soleno vodo? To je hec. kupi kje drugje pa jim nesi...

mehurčica -> sej ne morem verjet!!! (19.5.2005 21:02:26)

Lahko jim neseš recept kako se naredi fiziološka in jim tja neseš.:)- Si lahko kr sami ampule natankajo, če hočejo.:)-

Tanyya -> sej ne morem verjet!!! (19.5.2005 21:21:52)

ha,tudi jaz ne morem verjet!Tisti,ki je bil takrat v službi(farmacevtka,kdor koli),bi mogla plačat,saj se je ona zmotila.Zgledda da ne delajo obračunov na koncu večera.Moja mami je delala v gostinstvu,pa se je zmotila in je premalo računala pa je mogla razliko ona plačat.A zdaj naj bi pa goste poklicala pa rekla da se je ona zmotila,pa da naj prinesejo razliko.Tako kot ostali tudi jaz pravim-nič vračat.V tisto lekarno bi pa jaz zanalašč še naprej hodila!

Stran: [1]