AVGUSTOVKE (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

miševi -> AVGUSTOVKE (19.5.2005 16:11:20)

Zdravo!!!

Sem nas malo višje prestavila, da ne bomo na drugi strani...:bravo:
Jessy, jaz tudi še ne perem za :duda:. En razlog je ta, da čakam, da ta velko bejbo preselimo in bo previjalna prosta za vse male oblekice. Tudi jaz bom verjetno kaj novega za iz bolnice kupila, ostalo imam. Kaj pa, pa še ne vem:zmeden2:.

Sem tudi jaz vesela, da smo malo bolj aktivne :bravo: :bravo:.

Bom potem še kaj napisala, sedaj grem pa malo ven, na zrak.. Sam tolk, da smo malo višje.

Aja - Tia74 - a si v redu??

Pa-pa

Žani -> AVGUSTOVKE (19.5.2005 18:43:21)

Evo, se že javljam... Punce, dajte me mal potolažit, tolk sem žalostna! Moj :love: je danes izvedel, da bo moral 4.julija za teden dni službeno v Francijo in da ne bo mogel kolektivnega dopusta in očetovskega dopusta koristit tako, kot mu pripada!:(( Tok sem žalostna, da že 2 uri jokam. Kaj če me prehiti in bom rodila, ko njega ne bo tu, kaj če se mu kaj zgodi na poti...Vem, ne smem bit tok črnogleda, ampak... :(( Pa še ni rečen, da gre točno takrat, lahko tudi kakšen teden kasneje. Tole je kot ena nočna mora!
Sem imela danes spet vrtoglavice, tko da sem kar šla iskat ene tablete za železo (Milupa-NeoVin). Upam, da bo kaj pomagal!
Se bom kar poslovila, ker še vam tle tečnarim...

Žani 28t 4/7

Jessy -> AVGUSTOVKE (19.5.2005 21:39:41)

Lepo, lepo, da smo spet na prvi strani!!! :bravo::bravo::bravo:

Jaz sem imela danes kar naporen dan, saj sem po službi mogla še enkrat v službo, tako da sem ob 19.30 prišla domov, zdaj se mi pa prav nič ne ljubi. Bomo pač lenarili, kaj čmo, ati naju bo pa crtal!!! :bravo:

Žani, ne bodi tako žalostna. Ne razumem, zakaj ne bo mogel koristiti očetovskega dopusta. A misliš takrat že roditi??? Menda ja ne boš! Sicer ima pa 75 dni po porodu čas koriščenja tega dopusta. Če te slučajno :duda: prehiti, bo pa malce pozneje koristil, ti pa boš kako drugo pomoč poiskala za tisti čas! Nikar ne jokaj, ker s teboj joka tudi :duda:. Na poti se mu pa itak ne bo nič zgodilo. Moj je skoraj vsak dan na poti in dela po cca 300 km na dan, pa na to, da bi se mu lahko kaj zgodilo, še pomislila nisem, saj ne smem na to misliti!!! Veš, da bo vse ok!!!

Drugače si pa dobra, da kar sama sebi predpišeš tablete z železom. Jaz bi raje počakala na zdravnikove napotke okrog tega. No, sicer pa nevem, morda si jih že mogla jesti!
Jaz bom glede železa videla čez slabih 14 dni, ko imam pregled in bom ponovno dala kri. Do zdaj je bilo vse ok, upam, da bo še naprej!

Takole, moje drage:nosecka::nosecka::nosecka:, čas je, da grem pohrustat en burek, ker se je ravno spekel in me že nekej časa omamlja....

Se še tipkamo!

pa pa

miševi -> AVGUSTOVKE (19.5.2005 21:58:28)

Žani, ne jokaj in ne bodi žalostna - s tem škodiš samo svojemu :duda:. Bodi optimistična in misli na to, da se bo vrnil, ti pa boš še vedno v enem kosu in se bosta skupaj potrudila pri rojevanju. Glede dopusta pa - ko sem rodila prvo :duda:, je mož zaključil s kolektivnim dopustom. Doma je bil le 1 dan, potem sem bila pa sama, kar mi je še celo pasalo - ko je :duda: spala, sem tudi jaz, naredila sem sicer bolj malo, skuhal je on, ko je prišel al pa je moja mamica kaj prinesla, pa je tudi šlo... Boš videla, vse se bo uredilo:rozica:.

Jessy, ne nas mamit z burekom. sem kar sline dobila, mmmm... Pa dober tek!!

Šibam pod tuš, potem pa spat. Sem tud kar zmatrana.

Jessy -> AVGUSTOVKE (19.5.2005 22:09:18)

Miševi, prileti naokoli, pa ga bom dala tudi tebi. Ga je še nekaj ostalo! Je pa prav pasal, glede na to, da je bilo kosilo ena velika polomija, malice pa sploh ni bilo, ker smo bili v službi.

Jaz pa letim na kavč k mojemu :love:, da naju malce pocrta, potem pa pod tuš in spančkat!

Lahko noč vsem :nosecka: in ostalim!

Žani -> AVGUSTOVKE (20.5.2005 7:16:57)

Od petih zjutraj ne morem spat, tko da sem že tle...
Stanje je mal boljše, sem se pač sprijaznila.:zmeden:
Jessy, mal me je res strah, da bi me :duda: prehitel, ker mi trebuh že od 24 t otrdeva in moram ene tablete jemat. Z :love: dopustom je pa tko. Oni imajo 4 t kolektivnega (od 1.avgusta naprej)dopusta. Ker pa začnejo poleti z novim projektom, :love: pa mora bit skoz zraven, ne bo ne kolektivnega in verjetno tudi očetovskega dopusta ne. Služba je pač služba.
Tablete z železom mi je pa g hotela dat, ker sem imela hemoglobin pred 4t 110 (na meji), pa sem jih trapa zavrnila, ker sem se pač tist trenutek dobr počutila. Šele potem sem svoje občasne vrtoglavice in slabo počutje povezala s tem. Sej te tablete so v bistvu prav za nosečnice in doječe matere.
Evo, sonček že veselo sije...sem že bolj vesela!:bravo: Hvala vam za vzpodbudne besede.:rozica:
Se tipkamo.
Žani

hugolina -> AVGUSTOVKE (20.5.2005 7:33:55)

Dobro jutro! :rozica:
Ufff, danes smo pa spali kot ubiti. Še :duda: je zčuda (očitno) spal, ker ni bilo nobenega kobacanja. Se pozna da se je vreme izboljšalo :bravo: in smo včeri izkoristli vsako minutko.
Žani, ne obremenjuj se že vnaprej s stvarmi, ki šele pridejo oz. kaj vse bo že do takrat, .... Škoda tvojega zdravja in počutja ;). Ti misli na najbolje pa bo. Meni tudi zadnje 14 kar pogosto otrdeva trebuh. Pa sem brala, da če ni pretiranih bolečin, da je to normalno. Ali pač? Moram G to omenit, ampak ga mam šele čez 14 dni. Jaz sem tudi sama mislila it po magnezijeve tablete (baje naj bi pomagale), a mislite naj se rajši najprej z njim posvetujem?:zmeden2:

Kako pa kaj vaši trebuščki? Včeri sem se mal igrala in sem dala gor 2 slikce (če mogoče še nise videle:)) , kjer se fino vidi, kako so me fino napadle strije :grrr:. Sej res ne bom trdila, da sem se pridno mazala (se še), ampak je veliko odvisno tud od tipa kože. Sodelavka se ni čist nič mazala, pa jih do konca ni dobila NIČ. Oooo, kaj šele bo....
Danes tudi vse kaže na to, da bo sonček :bravo::bravo: Joj kako sem vesela. To mi da še dodatno energijo. Upam, da tudi vam.
Lepo se imejte in izkoristite dan čimbolje. Se še oglasim! :rozica::rozica:

Žani -> AVGUSTOVKE (20.5.2005 7:49:13)

Meni je G zaradi otrdevanja predpisala tablete Buscopan in priporočila tudi magnezijeve šumeče tablete Magnesol. Mislim, da greš lahko Mg šumeče tablete tudi sama iskat. Piše, da so priporočljive za nosečnice in doječe mamice.
Naš trebušček pridno raste,zgledam tko, kot da sem žogico pojedla.:)- Strij zaenkrat še ni. Hugolina, le pridno se maži...Katero kremo uporabljaš?
Žani

hugolina -> AVGUSTOVKE (20.5.2005 8:02:37)

Potlej bom šla pa res iskat magnezijeve tablete. Saj pomoje ne morejo škodit ane? Ker če pijem donat sem pa "duplo" obiskovalka WC-ja.:)- Že tako 1/2 dneva preživim tam 8).
Mažem se z mlekom za telo z aloe vero od Afrodite in od Palmolive eno mleko z mandeljni, k tko omamno diši, da bi ga kar jedla zraven. Ampak se je koža vseen nategnila :((. No sej zaenkrat je spodaj in pri krajeh. Upam da se ne bo širilo še drugam :(. Je pa res, da mam pa fuulll suho kožo.

Žani -> AVGUSTOVKE (20.5.2005 8:24:44)

Hugolina, mogoče bi blo fajn, če bi probala z afroditino kremo proti strijam, ker je zlo mastna. Jaz sicer uporabljam Sanosan kremo proti strijam. Sem zelo zadovoljna, pa še draga ni. Jaz mislim, da ti Mg tablete ne morejo škodit, vseeno pa počakaj ali pa vprašaj se za kakšno mnenje.

Tiamo -> AVGUSTOVKE (20.5.2005 8:40:04)

Jutro :zaspan:!

danes oz. čez par minut šibam k osebnemu zdravniku, da mu povem moje tegobe. :((:((

Drugače je malo bolje, samo že dva nisem spravil skoraj nič hrane v sebe.:( Moj :love: je čist jezen, tako, da sem se včeraj pomatrala in spravila par makaronov vase.

Po drugi strani sem pa srečna, ker zjutraj in zvečer, pa kdaj tudi čez dan, čutim brcike moje :duda:.

No, pisala sem tudi Pušenjaku in dobila takle odgovor:
"omedlevice se sicer res lahko pojavljajo celo nosečnost ,vendar vseeno to ni kar normalno stanje in bi ne bilo odveč vsaj preveriti, če ni za vsem skupaj kaj resnega. Lahko bi šlo za motnje ritma srca, za presnovne motnje (diabetes, motnje v presnovi elektrolitov ipd.). Vsekakor vsaka motnja zavesti zahteva poskus opredelitve težav in ni prav, da se jih kar na pamet pripiše "nosečnoti" brez vsakršnih relevantnih preiskav."

Vas obveščam

Lp Tia74

Teya -> AVGUSTOVKE (20.5.2005 11:11:33)

Tia, :miska::miska::miska:, da bi bilo vse ok!!!!!

Kety -> AVGUSTOVKE (20.5.2005 11:33:07)

Hugolina, kdaj so se ti pa zacele delat strije?? Jaz sem sedaj konec 26t in zaenkrat se ni nobenih znakov. Se pa mazem zjutraj in zvecer z eno fuuuul mastno ognjicevo kremo. Se je pred mano mazala tudi kolegica pa ni imela nic strij. Kdaj se ponavadi zacnejo delat? Jaz imam se vedno razmeroma majhen trebuscek, ker ga nosim zadaj, ampak vcasih imam obcutek, da mi bo kozo kar razneslo (ce se prevec najem :)-)

Drugace je pa pocutje OK, mali kar veselo brca, ponavadi zjutraj in zvecer zelo, cez dan pa bolj narahlo. 9nebesa
Danes sem imela na faksu kolokvij, v torek imam pa ze drugi izpit in se mi sploh ne da vec ucit. Bi samo se bluzila naokol. Nismo se nic uredili za :duda:. Kar cakamo, na ne vem kaj.....:zmeden:

Srecno in LP, Kety

Teya -> AVGUSTOVKE (20.5.2005 12:02:44)

Kety, meni ni čist nič jasno :zmeden:....kako si ti lahko 26t 6 dni noseča, pa imaš rok 27. 8, jaz pa sem 26 t 4 dni, pa imam rok 22.8 :zmeden::zmeden::zmeden:

hugolina -> AVGUSTOVKE (20.5.2005 13:59:04)

Ojla!
Kety kaj pa vem, tam okrog 20. tedna se mi zdi. Nisem bla niti tolk pozorna, ker je bilo to najprej čisto malo. Take skori neopazne lisce. Zdej se pa večajo glede na obseg trebuha. Zato me kar skrbi, kaj še bo. Ker to izgleda kot bi se mi koža strgala :(. Ja, poznam ognjičevo kremo, saj baje je ful dobra pa fajn mastna. Tko da se kar pridno maži, da ne boš kej dobila. Poznam pa tud punce, k do zadnjega tedna niso imele strij, pol je pa kar ven udarl. Pomoje je čist od vsakega posameznika odvisno.

Tia74, tud jaz ti želim, da čim bolje opraviš pri zdravniku, pa da se ti te stvari uredijo. Koš :rozica: zate. Držimo pesti!!!

Žani, tebi pa hvala za koristne nasvete.:rozica: Bom poskusila še s to kremo, če se bo dalo še kaj preprečit. Bila sem pa prejle v Mercatorju, pa sem vidla ene magnezijeve šumečke, pa nikjer nisem nič zasledila o jemanju med nosečnostjo. Pisalo je samo kot dnevno nadomestilo mg. No, bom že potrpela telih 14 dni, do pregleda.
lp

Stran: [1]