|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   GLUPO VPRAŠANJE, A VENDARLE
19.5.2005 15:34:58   
SABILA
zdravo punce!

Moja mlajša sestra si je pač vmislala, da bi ona tudi delala na tem da bi dobila dojenčka (vendar je premlada-19let). že od nekdaj ponavlja za mano (stara sem 22!

zdaj pa se njen fant (moj dober prijatelj) boji da bo naskrivaj opustila kt in da bi tako načrtno zanosla, njen fant pa dobro ve da je malo prekmalu, da bi vsaj kakšno leto do dve minimalno počakala.

v bistvu zanima naju (mene in sestrinega fanta) ali lahko ginekologinja ali kakršnekoli preiskave ugotovijo, ali redno jemle kt ali kakšno "po pomoti pozabi" vzeti?

hvala že v naprej
Neposredna povezava do sporočila: 1
19.5.2005 15:40:34   
Anonimen
če ji fant ne zaupa, zakaj je potem z njo?
mislim, da se mora to ona izključno z njim pogovorit.

(odgovor članu SABILA)
  Neposredna povezava do sporočila: 2
19.5.2005 15:44:14   
LANA37
Mogoče pa leto ali dve ne bo mogla zanosit. Če bi jaz še enkrat znova "živela", ne bi več nič čakala, če bi hotela otročička. Prvič nisem mogla zanosti 1 leto in pol. Potem mi je uspelo po HSG. Zdaj, ko hočem drugič pa spet že od avgusta 2004 vsak mesec zaman čakam.

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 3
19.5.2005 16:08:06   
Zea
Jaz ti ne bom odgovorila na tvoje vprašanje, pač pa bom (spet) podala le svoje mnenje.

Ko govoriš o svoji sestri vidim več problemov. Ne razumem kako je lahko to tvoja stvar, če želi ona imeti otroka (pa četudi je po tvojem mnenju premlada). To je stvar, ki jo morata rešiti tvoja sestra in njen fant. In seveda ne tako, da ji gre ginekolog preverjat, če uporablja kontracepcijo (četudi bi to bilo možno ne verjamem, da bi našla G., ki bi to naredil, sploh pa proti njeni volji).

Mislim, da moraš zavestno stopiti stran in se nehati vtikati v njune stvari. Če pa si slučajno najboljša prijateljica njenega fanta in si tako padla v to godljo, potem pa njemu točno to tudi povej (torej, da mora on ta problem rešiti s svojo punco in ne s tabo).

In tudi če je vse res tako, kot ti praviš in le ne tvoje doživljanje situacije je očitno, da imaš tudi ti probleme s svojo sestro, če vse doživljaš kot tekmovanje. Mislim, da je tudi 22 let lahko zelo prezgodaj za imeti otroka in ne le 19, če razumeš moj namig.

Svetujem ti, da se obnašaš bolj zrelo in se umakneš iz sestrine partnerske zveze in imaš z njo striktno sestrski odnos - to pa pri teh letih ne pomeni več tekmovanje, temveč podpora, prijateljstvo in v tvojem primeru dober zgled.

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 4
19.5.2005 17:03:18   
SOONka
Meni se zdi brez veze, da se ti vtikas v sestrino zivljenje sama od sebe. Ker pa je v tem primeru po tvoj nasvet prisel njen fant, je stvar drugacna.
Zdi se mi grozno, da ima njen fant taksne dvome in, da je nekdo sploh zmozen narediti kaj takega. Ne mores kar sam od sebe nacrtno prenehat z jemanjem KT, ce tvoj partner ni pripravljen na otroka. Mislim, kaksna neumnost.
Taksna dejanja samo pokazejo kako nezrela je in kako nepripravljena je na odgovornost, kot je otrok.
..
Tudi sama sem ze prej zelo zelela otroka, a sva se z mojim pogovorila in se (skupaj) odlocila, da sva cakala do tega leta... On je imel svoje razloge zakaj cakati (ravno sva se selila v drugo drzavo, sluzba, itd. )in ko mi jih je povedal, sem se 100% strinjala z njim. Nikoli mi ni prislo na misel, da bi kar na skrivaj prenehala s tabletkami.
..
Tvoji sestri naj njen fant lepo pove, da je taksno dejanje neodgovorno in nezrelo in, da naj se malo zresni. Sicer pa jaz ne bi mogla biti s clovekom, ki mu ne bi mogla zaupati...
:zmeden2::zmeden:

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 5
19.5.2005 17:04:31   
Lunca1
njen fant pa še zmeraj lahko uporabi kondome, če ji ne zaupa

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 6
19.5.2005 17:07:09   
SOONka
Lunca1, seveda da jih lahko. Ampak kaksen je to odnos? Kje je zaupanje? Spostovanje? Kje je OSNOVA za sploh IMETI OTROKA?

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 7
19.5.2005 17:09:12   
Primoza
Na to, da zaradi KT ne bo mogla zanositi se pa res ni za zanašati, vsaj pri nas imamo take izkušnje...

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 8
19.5.2005 17:14:48   
SOONka
Primoza mislim, da tukaj ne gre za to... Gre za zaupanje med dvema, ki sta skupaj.. Ce se zgodi kljub KT, potem ni noben "kriv", ce pa nekdo namenoma preneha z jemanjem KT kljub temu, da ve, da partner se ni pripravljen na otroka, se pa ve KDO JE KRIV...

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.5.2005 6:19:00   
Lunca1
Soonka see čisto strinjam, da bi tukaj moralo it za zaupanje, ampak če ji ne zaupa pa mu ostanejo 3 možnosti: kondom, vzdržnost ali pa da jo pusti.:(

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.5.2005 6:52:56   
Linda25
Veronyca,

te razumem. Delno so že punce napisale, vendar se z njimi ne strinjam v celoti. Ljudje smo si različni in vsak, ampak res vsak ima pravico živeti po svoje.

normalno in zdravo je, da svoji sestri želiš najboljše.
Tu ne čutim in ne vidim, da bi šlo za kakšno tekmovanje.

Pomagaš ji le z lepimi nasveti in zdravimi pogovori. Lahko, da bo potem sama prišla do zaključka, da še ni pripravljena in da fant ravno tako ni pripravljen.

Tu ne gre za leta, če fant ni pripravljen. To je krivično do njega.

torej: edino kar lahko narediš je, da se s svojo sestro pogovoriš. Prepričana sem, da bo razumela.

Želim ti veliko sreče.

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 11
20.5.2005 8:07:23   
SABILA
hvala vsem puncam za odkrita mnenja.

oprostite ker ta tem ne paše glih sem gor vendar mi je velik lažje, če komu povem:((

ko sva si z mojim fantom uredila stanovanje in najino gospodinjstvo za sebe sva začela razmišljati o naraščaju, tako sva z mesecem februarjem začela intenzivno delati da bi čimprej dobila, vendar kot večini nama pač ni uspelo v prvem. najine načrte sva povedala staršem in jim s tem nekako pokazala, da naj bodo strpni in naj ne vsak vikend sprašujejo kdaj bo pa še in še......

glede mojega odnosa s sestro je pa takole, ona je mlajša od mene dobra tri leta, in je že od nekdaj beri od malega med nama tekmovalnost. najin oče jo je preveč razvadil, jaz pa sem se morala za vse potruditi, kar sem pač hotela imeti, (od oblek, do hrane), tako sem v redno srednjo šolo pustila, se vpisala izredno, zdaj pa vkš celje in delam preko študentskega že dobra 4 leta, in sestra je pri 17 pustila šolo, vendar ne zato da bi šla delat ampak da bi imela več prostega časa (oče jo pa tudi skoz zalaga z denarjem) in tukaj jaz vidim tekmovalnost. ne iz moje ampak z očetove in sestrine strani. (midve z mamico sva postali samostojni in lahko tudi normalno živiva pod eno streho vendar jaz in mami skupaj oče in sestra posebaj. njen fant je pa moj najboljši prijatelj že 8 let in se lahko o vsem pogovorima, kadar ima on težave in to kar ima on z mojo sestro je ena velika težava. imam rada sestro, bi ji pomagala vendar ona posluša samo očeta in ker je oče rekel sej če lohk ma veronyca otroka (imava svoje stanovanje pri njegovih starših) ga lahka tudi imata vidva.

hvala punce, da se vam lahk otakole odprem čeprav bi se najraje včasih zjokala glede an razmere kakšno smo imeli, jih imamo in jih bomo imeli.:((

lep pozdrav

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 12
20.5.2005 8:18:44   
Linda25
Veronyca,

ne obremenjuj se s tem. Na te stvari ne moreš ravno vplivati. Lahko vplivaš na sebe in na svoj odnos do sestre, kar se tebe tiče. Imaš pa vso pravico povedati svoje mnenje, svoje občutke... Te tudi povej staršem in še prej pa uredi svoj odnos s sestro. Res je, da smo si ljudje različni in imamo tako različne poglede in želje. ne glede na razlike je pomembno, dase razumemo.
Vsakomur pravim, ne obremenjuj se strvarmi, na katere ne moreš ti vplivati. Nekoga ne moreš spreminjati. Ne da ne moreš, nimaš te pravice. lahko ga pa poskusiš prpraviti do tega, da sam vidi, da bi prav prišla kakšna sprememba.

Vedno je potrebno začeti pri sebi. Da kak odnos ne funkcionira, pa naj bo odnos dveh sester ali bratov alli kogarkoli, ni pomembno, sta tako za uspeh odnosa kot neuspeh kriva dva. Zato vsi začnimo pri sebi. Res je, da je nekdo bolj kriv kot drugi, ampak vseeno...

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 13
20.5.2005 8:21:06   
Linda25
Kdo pravi, da kar je zate dobro, da je tudi zame. Kdo lahko meni danes reče, da živim zgrešeno. Razen, če kršim zakonodajo, v nasprotnem primeru, tega ne more. Vsak ima svoje potrebe in vsak teži k sreči, torej... Če je nekdo tako srečen, mu privočim

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 14
20.5.2005 10:59:34   
girly
a sta vidva že slišala za kondom? najbrž da. no, kondom gor in bojo vsi strahovi odveč :)-

(odgovor članu SABILA)
Neposredna povezava do sporočila: 15
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Ultrazvočni pregled pri plodu s povečano n...
Pri ultrazvočnem pregledu v 18. do 23. tednu nosečnosti z natančno, usmerjeno preiskavo poskušamo odkriti, do katere mer...
Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...

So vaše menstruacije boleče?
пеперутка16

Zadnje čase imam tako boleče menstruacije, da se celo onesvestim..nujno je, da mi da injekcijo in to je to..In zdaj, ko se staram, ko se staram. Stara sem 29 let, še nisem rodila itd.