Otrok ki je prebolel norice v maternici (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

iguana -> Otrok ki je prebolel norice v maternici (19.5.2005 14:56:50)

Živjo

Zanima me če je tukaj katera mamica ki je imela norice ko je bila noseča..Jaz sem namreč ena od teh nesrečnic:zaspan: in me zanima kako in kaj z vašimi dojenčki.Moja punčica namreč ne kaže kakšnih posebnih odstopanj od normalnega razvoja.Vendar bi rada vedela kaj več o temu..

Stefka -> Otrok ki je prebolel norice v maternici (19.5.2005 16:08:08)

Moja mama je v nosecnosti prebolela rdecke. Pa je vse ok z mano. Ce je vse v redu, se jaz ne bi prevec sekirala. Raje uzivaj:)-.
Pa mimogrede, odlicno govoris/ pises/ slovensko. Bravo!

mehurčica -> Otrok ki je prebolel norice v maternici (19.5.2005 16:46:11)

Moja mami je bila noseča z otročkom, ki se je v trebuščku nalezel rdečk-na mojo mamo ni šlo NIČ. Pregledali so otroka in je bilo rečeno, da bi imel 0,5% možnosti, da bi bilo z otrokom ok. Zato je naredila takrat splav.

frutka_ -> Otrok ki je prebolel norice v maternici (19.5.2005 21:21:27)

Če se z noricami nalezeš v prvem tromesečju potem naj bi obstajala nevarnost za kakšne okvare (kakšne ne vem).

Predlagam ti, da pokukaš na forum MON k dr. Pušenjaku. Ti bom prilepila link pa malo pobrskaj, ker sem jaz tudi že iskala nekaj na to temo.

http://med.over.net/klinicne_stroke/porodnistvo/obvestilo.php

Tukaj izberi podtemo in poišči. Upam, da boš našla kaj uporabnega!

LP

Anonimen -> Otrok ki je prebolel norice v maternici (19.5.2005 21:42:58)

Se oglašam samo tolko, da te pozdravim!

Kako ste? Kje se skrivate? Imaš tisto likovno šolo, o kateri si govorila? :)

lp,:fis:

piščanc -> Otrok ki je prebolel norice v maternici (20.5.2005 0:14:38)

podrobno je pisalo v mojem malčku:

če se bodoča mati okuži v prvi polovici nosečnosti, v 2% primerov virus lahko preide preko posteljice v plod in povzroči nastanek kožnih brazgotin, nepravilno oblikovanje udov, okvare možganov, vida in sluha. V praksi so okvare ploda zaradi noric zelo redke, ker virus slabo prehaja preko posteljice na plod. če bodoča mati zboli za noricami v obdobju 5 dni pred porodom do 2 dni po njem, bo novorojenček dobil norice med 5. do 10. dnem po rojstvu. Če pa bodoča mati zboli od 16 do 5 dni pred porodom, njena zaščitna protitelesa že preidejo preko posteljice in začitijo plod, novorojenček pa zboli pred 4. dnem po rojstvu z blago obliko noric.

pa veliko sreč in zdravja

Stran: [1]