vagisan in spolnost (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Spolnost

Sporočilo

Anonimen -> vagisan in spolnost (25.5.2009 10:54:27)

Kaj menite? Ali imam lahko spolne odnose, če si moram vstavljati v nožnico vsak večer pred spanjem svečke Vagisan?

Hvala[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]

Lsica -> RE: vagisan in spolnost (25.5.2009 10:56:44)

Ne.

Anja24 -> RE: vagisan in spolnost (25.5.2009 12:12:48)

ne, drugače škoda, da sploh uporabljaš svečke.

bskrle -> RE: vagisan in spolnost (25.5.2009 21:10:14)

Lahko, ampak le zjutraj, dop, zvečer pred uporabo vagisana - s kondomom.

Rožica I -> RE: vagisan in spolnost (25.5.2009 21:55:39)

Daj, punca, preberi si navodilo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]!

Anonimen -> RE: vagisan in spolnost (25.5.2009 22:01:35)

Ja itak
daj si vagisan noter,tvoj naj ti jo pa še poliže[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

Anonimen -> RE: vagisan in spolnost (26.5.2009 11:58:06)

IZVIRNO SPOROČILO: Anja24

Svečke MORAM uporabljati. Tako mi je naročila ginekologinja. Zakaj praviš, da je škoda, da jih uporabljam?

Anonimen -> RE: vagisan in spolnost (26.5.2009 12:03:15)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Ja itak
daj si vagisan noter,tvoj naj ti jo pa še poliže[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley29.gif[/image]

Vse čestitke za okusnost. Mislila sem, da je forum zato, da sprašujemo in svetujemo.

Lenck -> RE: vagisan in spolnost (26.5.2009 12:24:43)

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

IZVIRNO SPOROČILO: Anja24

Svečke MORAM uporabljati. Tako mi je naročila ginekologinja. Zakaj praviš, da je škoda, da jih uporabljam?

ker s spolnimi odnosi med uporabo svečk izničiš njihov namen - prvič, svečka je namenjena temu, da se v tebi raztopi in tam ostane, da zdravi, pri spolnem odnosu pa ne bo tako; drugič, pri vsakem takem zdravljenju je pametno počakati do konca zdravljenja, da se ta proces konča, sicer je lahko vse skupaj brez smisla oz. ozdravljenja (smiselno je tudi zdravljenje partnerja, če je tak primer) - pomisli malo, če si prehlajena in se zdraviš z zdravili, potem pa greš z mokrimi lasmi pozimi ven, napol naga, in se valjaš v snegu, potem pa še malo posediš, verjetno zdravila ne bodo imela ravno najboljšega efekta, ne?

in čeprav sem ti napisala, kar sama menim, da je res, mislim tudi, da ne bo napak, če kaj prebereš navodila, kot je rožica napisala - zato so v škatli.

poleg tega mi pa niti ni jasno, kako bi ti to prakticirala... dala svečko not, potem pa seksala? [sm=zmeden.gif]

zaspančka -> RE: vagisan in spolnost (26.5.2009 12:52:16)

Jaz ne vidim težave v tem, če bi seksala, potem PO seksu pa si dala svečko not. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] Ne vem, kaj bi bilo s te narobe.

Lenck -> RE: vagisan in spolnost (26.5.2009 14:37:47)

zaspančka, svečka naj ne bi delovala le takrat, ko jo daš not, ampak cel dan, se topi... ne vem, no [sm=zmeden.gif]

sicer navadni pri vseh podobnih zdravljenih odsvetujejo odnose v času zdravljenja (tudi pri drugih vaginaletah, kremah, ki jih z aplikatorji vnašaš, ipd.). seveda pa nikjer ne piše, da NE SME seksat. je pa priporočljivo, da ne.

morda bi pa najbolje znala odgovoriti ginekologinja.

FLASK_A -> RE: vagisan in spolnost (26.5.2009 19:02:13)

Če že seksta preden daš svečko not, dajta s kondomom. Če ne, nisi naredila ničesar- ker ob naslednjem seksu on lahko nazaj nate prenese okužbo. 

FLASK_A -> RE: vagisan in spolnost (26.5.2009 20:02:01)

aja- jaz bi na tvojem mestu počakala, da končaš z zdravljenjem

Anonimen -> RE: vagisan in spolnost (29.5.2009 17:42:10)

meni je npr. logično, da kar prihaja do nekega vnetja, v tvojem primeru glivičnega v nožnosti, da je stvar potrebno pozdraviti, saj v nasprotnem okužiš tudi partnerja in sta potem oba malo okužena, pa čeprav mislita, da ne. moje mnenje je, da se v teh dnevih pač ne posluževala spolnosti, saj ga tudi ginekologi ne priporočajo.

tule je en članek:
Candida albicans je glivica (da, tista brez j :)), ki je sicer tudi normalno prisotna v človeškem telesu, saj jo najdemo v ustih in prebavilih, pri vsaki tretji ženski pa tudi v nožnici. Sama prisotnost glivice pa še ne pomeni nujno tudi glivične okužbe, saj sama po sebi ne povzroča težav. Do obolenja pride, kadar se v nožnici poruši naravno ravnovesje, kar ustvari ugodne pogoje za razrast glivic.Vaginalno glivično okužbo vsako leto odkrijejo pri milijonih žensk, najpogosteje se pojavlja pri spolno aktivnih ženskah med 20 in 40 letom starosti. Navadno so znaki okužbe s Candido zelo očitni in moteči, a jih kljub temu ne prepoznajo vse ženske.
Čeprav tovrstne okužbe ne uvrščamo med spolno prenosljive bolezni (SPB), pa se le–ta lahko ob nepravilnem zdravljenju prenaša med partnerjema, kar imenujemo učinek „pingpong“. Če si okužena in imaš s svojim zdravim partnerjem nezaščiten spolni odnos, se lahko okuži tudi on, ne da bi vedel za to, tudi znakov bolezni morda sploh ne opazi. Vendar pa lahko potem, ko si sama že zaključila z zdravljenjem, partner okužbo ponovno prenese nate in znajdeta se v začaranem krogu okužb in zdravljenj.
Zdravljenje je relativno enostavno, saj obstajajo za boj s »podivjanimi« glivicami učinkovita zdravila v obliki tablet, vaginalet in mazil. Za veliko večino le-teh je potreben recept zdravnika. Kot za vsa druga pa seveda tudi za glivična obolenja velja zlato pravilo: bolje preprečiti kot zdraviti.

vir: spolnost.com

Stran: [1]