lilija* -> RE: suhi mesni izdelki v nosečnosti (12.7.2009 22:43:53)
|
IZVIRNO SPOROČILO: urshak Jaz sem že od otroštva obkrožena z mačkami, ki živijo zunaj in notri pa nisem prebolela tokse. Mislim da je nesmiselno spreminjat življenjske navade. Jejte, kar vam paše. Jaz se cartam z mačko, ki hodi zunaj, jem domače in kupljene suhomesne izdelke, pa tudi stvari iz domačega vrta. Res je, da ne pretiravam z ničemer. Stvari pač morajo bit dobro oprane. Pa roke tudi. Velikokrat pa je tako, da bolj se sekiraš in paziš, prej se ti lahko kaj zgodi. Moji vsi trije izvidi so negativni. Salamo bolj težko opereš:-) Hecam se, čeprav je res. Če je meso okuženo in ni pečeno, kuhano, lahko dobiš toksoplazmo in če se paziš, je veliko manjša verjetnost, da jo dobiš. Res dobra prijateljica je imela svežo okužbo, po amino. je šla delat splav, ker je imel otroček vodenično glavo. Takrat sem ji bila v oporo in sem velikokrat z njo jokala. Verjetno sem zaradi tega bolj "občutljiva" na to, ampak ko vidim/slišim, da se nosečnica ne pazi pri prehrani (pa tudi jaz ne pretiravam, jem sadje, zelenjavo, samo normalno ga operem), dobim v glavi sliko neodgovorne mame, ki ne pomisli na svojega sončka v trebuščku. In če reče - samo eno rezino salame kdaj pa kdaj - mi gredo kar dlake pokonci! Ne želim nobeni nič očitat, sem samo napisala, kaj si mislim o tem. Vsem zdravo [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/nosecka.gif[/image]
|
|
|
|