otrdevanje trebuha - 25. teden (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

TomTaylor -> otrdevanje trebuha - 25. teden (25.5.2009 8:55:55)

A mi lahko prosim katera pove koliko pogosto naj bi bilo otrdevanje trebuha, da ne predstavlja nobene nevarnosti..Ma sej sploh ne vem vprašat - vem, da pogosto otrdevanje ni OK, pa da je treba piti Magnesol in počivati...Ampak kaj pa če kljub temu trebuh otrdi vsaj 1x na 1-2 uri? A to še spada pod okvir dokaj "normalno", al me mora že začeti skrbeti?...ma res ne vem no...[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

Sem pa trenutno na bolniški zaradi skrajšanega MV...

Anonimen -> RE: otrdevanje trebuha - 25. teden (25.5.2009 10:08:22)

Sama sem rodila prehitro. Pojdi se pokazat, ker meni se zdi da je to prepogosto.

Sem pozabila napisati, da sem tudi jaz imela Spasmex samo sem res probala ga jemati čim manj.

Če striktno počivaš in piješ magnesol kar pot pod noge. 

nara123 -> RE: otrdevanje trebuha - 25. teden (25.5.2009 10:13:17)

Pozdravljena!

Meni je trebuh začel otrdevat v 19t in sicer parkrat nadan,nekje v 26t pa mi je otrdeval tudi po 15-20x na uro tako da mi je moj G predpisal Buskopan in kasneje še spazmex tablete ker mi magnezol ni nič pomagal in prav tako ne spazmex in buscopan tako da me je v 26t napotil v P kjer sem imela MV dolg 26mm samo niso vedli ali ga imam že v osnovi skrajšanega.....v P sem ostala 3dni dobila Flosteron inekcije za razvoj pljučk če bi slučajno prej rodila.Lahko ti smo rečem počivaj,počivaj nedviguj nič in nepočepaj......vseeno pa se pojdi pokazat k svoji G.Prvo noč v P sem dobila tudi inekcijo proti krčem in se niso umirili tako da sem sestri to povedala in sem dobila še eno inekcijo proti krčenju maternice njen stavek mi še danes odmeva v glavi "Če nebodo krči popustili gremo rodit"....jaz vsa iz sebe jokala k dež,krči se niso umirili in mi je trebuh otrdeval na dve minuti pa sem bila tiho k miška tud pisknt nisem upala sestri......no pa sem lepo prigurala do 37t.....[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]!

Želim ti lepo nosečnost do konca!

end1 -> RE: otrdevanje trebuha - 25. teden (25.5.2009 13:26:07)

upam, da si naro123 upošetvala!!!!!!!

Anonimen -> RE: otrdevanje trebuha - 25. teden (25.5.2009 15:13:20)

Men je konstantno otrdeval cele dneve od 20 tedna naprej. Rodila sem čez rok. Sama nosečnost je bila pa rizična zaradi predležeče posteljice. Najbolje je, da obiščeš svojega g.

daisyb -> RE: otrdevanje trebuha - 25. teden (26.5.2009 10:45:14)

ojla,

meni trebuh tudi otrdeva že približno od 20 tedna...na začetku mi je bolj pogosto..pol se je mal umirilo...sedaj sem v 36 tednu in mi tudi kar večkrat na dan otrdi..krčev pa nisem nikoli čutila, tudi sedaj ne. pila sem oz. ga še včasih vzamem..magnesol, ma se mi zdi, da mi ne pomaga. otrdevanje trebuha ni nevarno, če ni krčev in, če si še zaprta....če ti trebuh otrdi zaradi npr. spolnih odnosov, ker si napeta in pod stresom, zaradi utrujenosti ipd. če pa misliš, da ni zaradi tega je bolje povedati ginerkologinji, da te pregleda.

srečno

Stran: [1]