zelo velik problem (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


karmy -> zelo velik problem (19.5.2005 11:49:59)

včeraj ni delal rr in zato spet jovo na novo pišem...

uglavnem... imam problem .. pred dobrimi 3 mesci je začel moj bebiko 9nebesa avtomatsko hodit na wc lulat in po kahlico za kakanje. nato sm šla pred enim mescem na nizozemsko za en tedn, mali je šel pa k stari mami. k sem prišla nazaj, in ko ga je stara mama pripeljala, so se začeli problemi. ni govoril več da ga lulat mudi oz. ni šel avtomatsko kakor prej... ampak se je kar populal v hlače + tega pa sem pred 2 dnevoma šla po njega v vrtec kjer sem zvedela od vzgojiteljice da se je pokakal v hlače.. dvakrat! enkrat u hlačke in enkrat v pleničke za popoldanski počitek... jzt sm se od groze hmal v zemlo udrla, ker sm bla tako šokirana in rahlo osramotičena ker 3 letni fantek naenkrat se začne obnašat kot dojenček... skor jokala... :((:(( kaj narest? :((:(( :zmeden:




Anonimen -> zelo velik problem (19.5.2005 12:09:10)

Nima ti biti kaj nerodno. Otrok je otrok. A pa se je že kdaj prej zgodilo, da te en teden ni bilo in je bil otrok pri stari mami? Lahko da ti je tako zameril, da je žalosten, "živčen" in zdaj spet lula in kaka v hlače.

Kaj narest? Predvsem brez živžkarjenja, ostrih besed, nesramnosti ala: pacek, lump...Ne ga kregat, če se mu ponesreči, prigovarjaj mu prijazno, pogovarjajta se, povej mu da je "velik fant", itd.....Mogoče se bo pa obneslo.




Magi* -> zelo velik problem (19.5.2005 12:18:36)

tako kot pravi al bina. take stvari se zgodijo. najbrž je res bilo stresno za malega, ko te ni bilo 1 teden. samo mirno kri in pozitiven odnos. če bo mali kregan, ali videl, da je tebi nerodno, bo to le še poslabšalo zadevo. se bo že uredilo.




lin -> zelo velik problem (19.5.2005 13:29:51)

Nimam še takihizkušenj da bi ti lahko kar koli svetovala.
Samo kaj pa če to dela iz protesta,ker te je pogrešal ko te ni bilo en teden????????:zmeden:




karmy -> zelo velik problem (19.5.2005 14:15:00)

me še nikol ni blo več k 2 dni, tako da je zdaj blo najdaljše obdobje k sm bla stran od njega... že eno leto sem neprestano z njim, ker prej sm mela srednjo šolo za narest in sm 2 leti full mal bla doma tk da sm praktično predčasno šla domov lani maja, da sm bla lahko z njim in zdaj je šel z mano oktobra v študenca...

stara mama je rekla da me je ful iskal sm je rekla da po njenih besedah ni bilo nobenega šoka...:zmeden:




Anonimen -> zelo velik problem (19.5.2005 14:20:04)

...da te je ful iskal...bi rekla, da je to to. Saj šok lahko pride tudi za njim in kot kaže, je prišel. Se bo uredilo, samo vztrajnost, toplina, objemčki, poljubčki...pa nič kreganja. Verjetno tudi njemu ni vseno, če se v vrtcu pokaka, da ga drugi otroci gledajo :zmeden:




karmy -> zelo velik problem (19.5.2005 14:24:36)

priznam pa da sm bla full razočarana nad njim..:((:((

in kako naj ga navadim da bo spet hodil na wc lulat avtomatično? :zmeden: takrat je sam od sebe začel... k je vidu druge v vrtcu..




Anonimen -> zelo velik problem (19.5.2005 14:36:25)

Predstavljej si sebe, da ti nekaj sopdleti: npr izpit na faksu. Pa te mati doma kara in krega in ošteva. A ne bi imela več elana, če bi ti rekla: ah, punca, sej bo drugič bolje? Glej na stvar s te strani, fantka vzpodbujaj, povej mu, da ne boš šla nikamor, da boš z njim, verjemi, da tudi njemu ni vseeno...tega ne dela zanalašč, iz hudobije, zato, da bi ti nagajal.




nejcko -> zelo velik problem (19.5.2005 15:33:48)

Naš je star tri leta in pol in ima še vedno ponoči plenico in mu tudi še kdaj uide med popoldanskim spancem. Lani je bil že čisto suh, potem pa je dobil sestrico in spet začel ponoči lulati.
Otroci so zelo občutljivi, zato mu nikakor ne pokaži, da si razočarana nad njim. Niti ne smeš biti.
Delaj tako, kot ti je svetovala Al bina, in pusti otroku njegov čas.




lin -> zelo velik problem (19.5.2005 19:27:33)

al bina:bravo::bravo::bravo::bravo:se strinjam s tabo




Bina01 -> zelo velik problem (20.5.2005 6:14:32)

Tudi jaz se strinjam z Al bino. Mogoče lahko pogledaš še z druge strani. Otrok je lahko razočaran nad tabo, saj si ga "zapustila" - z njegovega vidika, saj tudi še nima časovne predstave.

Nikakor pa ne mislim, da moramo biti malčkom na razpolago 24 ur/dan. Vsako dete se drugače odziva na odsotnost staršev.




Stran: [1]