Drža glavice (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček

Sporočilo

PetraSkok -> Drža glavice (24.5.2009 13:11:25)

Pozdravljene!

Zanima me, pri kateren mesecu starosti so vaši otročki začeli samostojno držati glavico?
Pri nas je problem ta, da le za kratek čas postavi glavico pokončno, potem pa začne klatiti z njo vsepovprek in smo tudi zato poslani na fizioterapijo.

Ali ima katera podobno iuzkušnjo in kaj svetujete?

Zelo vesela bom vseh vaših odgovorov.
LP,
Petra

Taddy78 -> RE: Drža glavice (24.5.2009 14:46:27)

Pri 4.mesecih mu je več nisem  podpirala, s tem da je že pri 2.mesecih, ko sem ga držala kvišku imel glavo čist fixno, oz. mu ni padala naprej.
Ampak se je rodil z malo večjo porodno težo in je patronažna ko je prvič prišla takoj rekla, da ima vratne mišice razvite za 3.mesečnika...

slovenka -> RE: Drža glavice (24.5.2009 19:53:22)

Naša pri 3 mesecih - tako da smo se lahko šli aviona po stanovanju...

Šaki -> RE: Drža glavice (25.5.2009 9:23:53)

IZVIRNO SPOROČILO: slovenka

Naša pri 3 mesecih

uršula83 -> RE: Drža glavice (25.5.2009 18:25:50)

Naš jo je za silo držal pri 4 mesecih, ampak tut približno ni bila še stabilna. Sedaj pri 5 mesecih pa jo drži sam brez problema. Ful pozno, glede na to, da jih večina pravi da jim pri 3 držijo, pa nas zato niso nikamor pošiljali. 

Čebel@ -> RE: Drža glavice (25.5.2009 20:55:54)

pri 3 mesecih jo drži brez opletanja

slovenka -> RE: Drža glavice (25.5.2009 21:56:00)

IZVIRNO SPOROČILO: uršula83

Naš jo je za silo držal pri 4 mesecih, ampak tut približno ni bila še stabilna. Sedaj pri 5 mesecih pa jo drži sam brez problema. Ful pozno, glede na to, da jih večina pravi da jim pri 3 držijo, pa nas zato niso nikamor pošiljali. 

Petra, samo res čudno, da so vas tako hitro poslali na FT - če je vaša stara šele 3,5 m. [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]

majči22 -> RE: Drža glavice (26.5.2009 8:42:48)

IZVIRNO SPOROČILO: uršula83

Pr nas podobno. Tudi nas niso nikamor pošiljali.

Katy78 -> RE: Drža glavice (26.5.2009 8:50:47)

Petra, bodi vesela, da so vas poslali na fizioterapijo. Tudi nas je P poslala v RA preventivno, ker je pač nedonošenček, tam pa so rekli, da nas bodo dali na fizioterapijo, ker mu kot nedonošenčku po defaultu pripada in da je to enkratna stvar in da bi bilo idealno, če bi lahko prav vsi dojenčki bili deležni fizoterapije, ampak žal ne gre. Tako da sem jaz prav vesela, da hodimo, pa čeprav niti ne bi bilo potrebno. Je pa res, da zraven joka kot dež, ampak tako je pri večini dojenčkov in večina se potem slej kot prej tudi navadi. Fizioterapija vam bo samo koristila in sem prepričana, da so tudi vas poslali bolj preventivno kot pa da bi bilo kaj narobe, ker z glavico pri 3.5 m. še opleta. Pač niso vsi dojenčki enako hitri v razvoju.

PetraSkok -> RE: Drža glavice (27.5.2009 15:51:09)

Vsem se iskreno zahvaljujem za odgovor. Prav potolazile ste me. Res ne vem, ampak mi smo poslani v razvojno pri 3,5 mesecih. Upam, da se bo stanje izboljsalo. Pozdrav vsem.

Stran: [1]