leda
|
čer babe in bab, me smo nazaj z morja, jst občutno bolj dead kot prej ( vesele bodte tiste, ki maste še nepremične otročaje:). morje, kot je že lara, poročala, mrzlo, ampak saj poznate mojo skandinavsko usmeritev: vse tri sem namakala v vsesplošno veselje. dons sem bla sicer zihr da ne pridemo dol z otoka, tako neurje je blo na poti, pa smo in na trajektu je bil cel otroški kotiček, ko so pamži lezli sem in tja. sem vas preletela in na hitro: gloria, upam,da je mali že bolje. sicer pa bubi, prvič tvojo zdravilniško avtoriteto dvomim: voltaren in paracetamol se po mojih izkušnjah lahko kombinira, ker sta popolnoma drugačne sestave. ampak le ko je nujno, ker voltaren je hudo agresivno zdravilo. seniorka ga je dobila le enkrat, ko je bila huda štala, tik za svečkami p. ki niso prijele. ga mamo od takrat naprej ( že eno leto) in ga nisem uporabila. mi je res daaleč za ohlajanjem z vodo, paracetamolom in vsemi ostalimi metodami... virusni meningitis sem žal naštudirala v nulo. pojavil se je namreč v dveh enotah vrtcev v lj; točno v tisti, kjer je seniorka. sem poklicala svoje kolege zdravnike (tako kot pravnike žal hudo specializirane), poguglala in se na koncu posvtovala z zojino pediatrinjo. in jo vzela preventivno ven iz vrtca. sicer pa: kot je napisala bubi, meningitis pomeni vnetje možganske skorje. virusno pa, da ga povrozočajo virusi. ki so vedno nalezljivi. ta bolezen sicer večini primerov pomeni le zoprno virozo z vročino, včasih pa se zakomplicira in ma hujše posledice. nima pa nobene veze s klopnim meningitisom, razen posledice: vnetja možganske skorje, ki je pri klopnem vedno prisotna in pomeni hudo in predvsem neozdravljivo štalo. glede bolnih otrok in vrtca se pa lahko na prvo žogo zgražam nas groznimi starši, ki dajejo bolne otroke v vrtec, ampak iz polne riti je lahko srat jaz mam sicer zojo doma še doolgo po bolezni; mam pač službo, kjer je bistveno da je narejeno, ne pa kje in kako je to storjeno in še babice in dedke, ki stojijo v vrsti. večinoma pa je tako, da majo starši zatežene službe in nikjer nobene asistence in pediatre, ki ne dajo zlahka bolniške. in grejo sicer men tut na živčce, ampak žal razumem...
|