pf -> RE: Septembrski sončki 2008-7. del..... :) (8.6.2009 8:53:57)
|
IZVIRNO SPOROČILO: Jazzy1 IZVIRNO SPOROČILO: pf IZVIRNO SPOROČILO: Jazzy1 Eno vprašanje: če bi jaz želela imeti skrajšani delovni čas, a si lahko jaz izberem koliko procentualno bi želela delati? Če bi želela imeti npr. točno 80%, ali je to stvar delodajalca ali mene? A mi lahko reče, ne 80% pa ti ne damo, lahko le npr. 50%? Ja izbereš si sama Jazzy in če ti odobrijo te ure, to je pol vprašanje. Res je kot je rekla Olivija, da v šolstvu se vam malo drugače obračunavajo ure. Drugače pa v tisto vlogo vnesi koliko ur želiš delat in od kdaj do kdaj bi naj bile te ure. Ma sej to mi je čudno. Če bi si izbrala npr. 50% bi mi morali odobriti, to vem zagotovo. A če si pa 80% pa to že ni več tako samoumevno al kako???? Mislim, da ni to ravno tako, da bi ti morali odobriti. Pravico imaš dati vlogo za skrajšani delovnik in napisati recimo koliko ur bi delala, ampak če se delodajalec ne strinja s tvojo izbiro, ti lahko ure po predhodnjem dogovoru tudi spremeni. Jaz recimo sem pred porodniško delala od 7.30 - 8.00 in pol do 15.30 -16.00, sedaj imamo pa nov delovnik, ki je od 7.00 do 15.00 in sem zaprosila za 6-urni delovnik od 7.00 do 13.00, če bo odobren bom pa videla. Pa dežurstev na terenu sem oproščena tudi do tretjega leta. Meni se za štiri ure skoraj ne splača vsak dan v MB, ker moram parkirnino plačat mesečno, ki je ne dobim povrnjene pri plači, pa oblečena moram biti spodobno in še in še je tega. V glavnem bo tole mi zadostovalo, bom okrog druge pri babici, da poberem miško in greva domov kuhat in se igrat. Bom pa izkoristila tole, HB da je možnost. Če bi imela službo bliže, recimo v SL.B., kjer stanujemo, bi mogoče imela tudi 4-urni delovnik, ker ne bi rabila parkirnine plačat in bi že to prišparala 100 €.
|
|
|
|