Annny -> NEVARNOSTI E-BAYA!!! (19.5.2005 11:11:01)
|
Pozdravljene, mislim, da sem bila do nedavnega eden največjih zagovornikov nakupov preko E-baya. Opravila sem ogromno uspešnih nakupov, seveda sem imela tudi kakšno neprijetno izkušnjo...toda tole, kar se mi je zgodilo zadnji teden, pa presega vse meje. Moram vam povedati, da tudi v evropskih podružnicah Ebaya 'prežijo' razni 'pirati' (ne vem, kako naj temu rečem), ki imajo različne načine, kako ti izvlečejo denar..sumljivi bančni računi, izgubljena roba, dodatni stroški tujih bank in zahtevanje še več denarja, vdori s tvojim geslom.. skratka, v 1 tednu sem pri dveh nakupih 'spušila' 700 EUR (!!!!) in kljub ustreznim ukrepom Ebaya se je za tistim prevarantskim prodajalcem izgubila vsaka sled (registriran je bil na kdove čigavo ime..). Tako da ne glede na vse vem, da ne 'kupljenih' stvari in ne denarja ne bom več videla. Kaj naj rečem..samo svetujem vam lahko skrajno previdnost. Tudi starim mačkom na Ebayu se lahko to zgodi- jaz sem živ primer. Mednarodnega kazenskega postopka se pa itak ne splača začeti, če ni v igri vsaj nekaj sto tisoč evrov- baš jih briga, če je nekdo ob 700 Eur ali več!! Sploh pa- proti komu boš pa začel postopek, če storilec preprosto izpuhti s tvojim denarjem in ne veš niti njegovega imena!! Druga stvar za tiste, ki kupujete na dražbi- UMETNO DVIGOVANJE CENE!! Že večkrat sem sumila, zdaj sem pa prepričana, da imajo nekatere trgovine na Ebayu 'zaposlene' ljudi, ki izdelkom umetno dvigujejo ceno..zvišajo ponudbo, da jo potem še ti zvišaš..in s tem se prigrebejo do mnogo več denarja, kot bi ga sicer dobili 'na pošten način'. Tisti, ki kupujete na ta način: PAZITE in še enkrat- PAZITE!!!!! Tudi, če ste na tem področju že izkušeni, VAM NIHČE NIČESAR NE MORE GARANTIRATI, NITI SAM EBAY NE!!! :((:((:((:((:((:(:(:ups::ups: LP
|
|
|
|