zavarovanje hiše (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan >> Gradnja

Sporočilo

neanja duo -> zavarovanje hiše (23.5.2009 8:13:19)

Oj!

A kdo mogoče ve,če se res ne da zavarovati hiše,če nisi lastnik?
Midva bi rada zavarovala vsaj streho ,pa proti streli in toči,ampak tasta se ne da premakniti niti za milimeter.Meni se pa zdi zelo neodgovorno,da ne zavaruješ,sploh zdaj,ko so take vremenske spremembe,toče,neurja,....

že v naprej najlepša hvala za odgovore

nd

Anonimen -> RE: zavarovanje hiše (23.5.2009 10:10:26)

Lahko zavarujeta, čeprav nista lastnika.
Vidva sta zavarovalca, tast pa je zavarovanec, ker je lastnik, in ob škodnem primeru dobi izplačano odškodnino žal on. Sklene se požarno zavarovanje za objekt  in je krito to, kar si napisala.

Korina1 -> RE: zavarovanje hiše (23.5.2009 11:13:04)

Mogoče kdo ve kakšne so cene zavarovanja za hišo ker mi tudi nimamo zavarovane hiše.

Sončni žarek -> RE: zavarovanje hiše (23.5.2009 14:39:10)

IZVIRNO SPOROČILO: palmina

Vidva sta zavarovalca, tast pa je zavarovanec, ker je lastnik, in ob škodnem primeru dobi izplačano odškodnino žal on. Sklene se požarno zavarovanje za objekt  in je krito to, kar si napisala.

V tem je krit samo požar........ Ne pa tudi vremenske ujme (vihar, toča....).....

Obstaja še varianta zavarovanje po etažni lastnini (lahko zavaruješ samo svoj del).....jaz sem bila najemnik in sem imela tako zavarovano-ko je bila škoda, pa sem dobial izplačilo jaz....

Sončni žarek -> RE: zavarovanje hiše (23.5.2009 14:41:00)

IZVIRNO SPOROČILO: Korina1

Mogoče kdo ve kakšne so cene zavarovanja za hišo ker mi tudi nimamo zavarovane hiše.

To se pa ne da posploševat.....odvisno od kvadrature hiše, gradnje, (masivna, montažna, lesena) obsega kritja, načina plačila..........

Če te zanima konkretno, mi piši na meil: mzk@siol.net
Delam pa za vse zavarovalnice......

Korina1 -> RE: zavarovanje hiše (24.5.2009 15:45:43)

Imaš mail[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Tanja55 -> RE: zavarovanje hiše (24.5.2009 15:50:40)

IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek

V tem je krit samo požar........ Ne pa tudi vremenske ujme (vihar, toča....).....

Obstaja še varianta zavarovanje po etažni lastnini (lahko zavaruješ samo svoj del).....jaz sem bila najemnik in sem imela tako zavarovano-ko je bila škoda, pa sem dobial izplačilo jaz....

Zakaj pa potem pri Zavarovalnici Triglav pise (citiram):
Požarno zavarovanje poleg požara krije še druge temeljne nevarnosti, ki so:
    udar strele,
    eksplozija,
    vihar,
    toča,
    udarec zavarovančevega motornega vozila,
    padec letala,
    manifestacije in demonstracije.

Sem pa tole nasla pod KLIK

Soncni zarek, a ti lahko tudi jaz pisem? mene tud tele zadeve zelo zanimajo, sam mamo starejso hiso pa ne vem kolk se da to zavarovat...pa kolk so pol premije pa to...

brigitaa -> RE: zavarovanje hiše (24.5.2009 17:36:51)

Zakaj pa ne greste direkt na zavarovalnico, tam imajo zastopnike ki direkt prodajajo za zavarovalnico....ne pa k posredniku ki prodaja za vse

Sončni žarek -> RE: zavarovanje hiše (25.5.2009 14:11:01)

IZVIRNO SPOROČILO: brigitaa

Zakaj pa ne greste direkt na zavarovalnico, tam imajo zastopnike ki direkt prodajajo za zavarovalnico....ne pa k posredniku ki prodaja za vse

Razlika je zelo velika......

Posrednik bo poiskal ponudbo, ki bo najboljša za stranko.....Ker itak je od vseh plačan enako.....pa ni obremenjen s plani.......

Zastopnik dela za samo eno zavarovalnico.......na vsak način vam bo priporočal in hvalil to zavarovalnico za katero delo.....kar pa posledično ne pomeni,da je ta ponudba za stranko najugodnejša in najboljša......

Sončni žarek -> RE: zavarovanje hiše (25.5.2009 14:14:09)

IZVIRNO SPOROČILO: Tanja55

IZVIRNO SPOROČILO: Sončni žarek

Zakaj pa potem pri Zavarovalnici Triglav pise (citiram):
Požarno zavarovanje poleg požara krije še druge temeljne nevarnosti, ki so:
    udar strele,
    eksplozija,
    vihar,
    toča,
    udarec zavarovančevega motornega vozila,
    padec letala,
    manifestacije in demonstracije.

Sem pa tole nasla pod KLIK

Soncni zarek, a ti lahko tudi jaz pisem? mene tud tele zadeve zelo zanimajo, sam mamo starejso hiso pa ne vem kolk se da to zavarovat...pa kolk so pol premije pa to...

Sem napisala tako, ker se zavarovalnice med seboj razlikujejo po pogojih in sem imela v mislih eno dotično zavarovalnico.......

Sončni žarek -> RE: zavarovanje hiše (25.5.2009 14:15:10)

Korina dobila meil......

Tanja lahko mi pišeš.....

Bom pa odgovarjala jutri, ker imam malo "ludnico" [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Sončni žarek -> RE: zavarovanje hiše (25.5.2009 14:17:40)

drži.....sam če pride do škode mu zavarovalnica itak nebo dala denarja "na lepe oči" ...... bo moral predložit original račun..... In če pride do škode, naj da tast popravljat, pa potem itak dobi denar nazaj na trr.....

vidva pa pač plačujeta zavarovanje.....

Natyy -> RE: zavarovanje hiše (26.5.2009 6:45:40)

Tudi sama imam zavarovan objekt katerega nisem lastnik. V primeru škode nasatale v ali na objektu (uradno gre za zidanico) zavarovalnica krije škodo na moj in ne na lastnikov račun. Je pa preverjeno, ker se nam je razbilo steklo na oknu in sem denar prejela na svoj TR.

Korina1 -> RE: zavarovanje hiše (3.6.2009 13:18:06)

Sončni žarek jaz še nisem dobila tvojega odgovora.

Stran: [1]