Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.
Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
|
|
Uporabnik | |
|
|
kako ste jih oblekle za "iz porodnišnice... 19.5.2005 11:47:01
|
|
|
|
Anonimen
|
Mene pa tako oblečeni novorojenčki spominjajo na tiste majhne punčke, ki jih mamice v Ameriki vozijo po modnih revijah.
|
|
|
|
kako ste jih oblekle za "iz porodnišnice... 19.5.2005 11:47:19
|
|
|
|
Grascakinja
|
Kapica (una mako, čist tanka) mora bit vedno gor. Tko vsaj pravjo v materinski. Tud o tem je blo govora, da bodijev ni pametno uporabljat preden popek odpade, raje tetra in mako majčke, da ne stiska. Jaz bom vzela eno tetra in eno mako, potem pa glede na vreme oblekla eno in/ali drugo. Glede ven it mislim da priporočajo kak teden? da ostaneš not. Mene so decembra po 10 dneh že peljali na sprehod. Dobr zadekano, pa je blo. Sam vprašanje, kako boš sposobna takoj ven it - sej veš, šivi, utrujenost, non stop dojenje in te variante te pomoje lah mal it tira vržejo. Če ne pa ne vidim razloga, zakaj ne bi šla s pikcem vn.
|
|
|
|
kako ste jih oblekle za "iz porodnišnice... 19.5.2005 11:51:42
|
|
|
|
pravljica
|
aja, da zarad popka ne bi blo dobro bodija :zmeden:...kako je pa potem s pamperskami + popek? šment, ko se sploh ne spomnim kako je bilo prvič :( saj če so široko poviti imajo tudi popek stisnjen (?) pa so na začetku v MB vsi široko poviti, tudi če je vse ok? baje da s fantki ni problemov glede tega?
|
|
|
|
kako ste jih oblekle za "iz porodnišnice... 19.5.2005 11:52:20
|
|
|
|
malika
|
Poleti lahko greš že zelo hitro ven, ampak tukaj ti bo pomagala svetovat patronažna. Jaz sem rodila januarja, pa sva bila čez en teden že zunaj, mali pa zdrav ko ribica :)
|
|
|
|
kako ste jih oblekle za "iz porodnišnice... 19.5.2005 11:54:38
|
|
|
|
Grascakinja
|
Sej men tud ni bilo čist jasn tole s popkom, pa si mislim, da mora bit že ena višja logika, k je jest čist ne štekam... ampak a nimajo pamperske za novorojenčke en tak vrez v plenički, ki pusti popka zuni? Na široko pa pr nas povijajo menda vse dojenčke. Bolje sprečiti nego lečiti, al kako?
|
|
|
|
kako ste jih oblekle za "iz porodnišnice... 19.5.2005 11:55:20
|
|
|
|
Anonimen
|
V Kranju te takoj pošljejo ven, če je sonček, široko ne povijajo, ker takoj naredijo UZ kolkov, popke so pa vsaj pred tremi lezi zamrznili, tako da so imeli naši novorojenčki takoj "normalne" popke.
|
|
|
|
kako ste jih oblekle za "iz porodnišnice... 19.5.2005 11:57:19
|
|
|
|
malika
|
Pampersko samo zavihaš pod popkom, tako da ne riba; glede bodijev pa jaz tudi prvič slišim.
|
|
|
|
kako ste jih oblekle za "iz porodnišnice... 19.5.2005 12:04:05
|
|
|
|
Grascakinja
|
No hvala bogu, men se namreč tud bodiji ful bolj dopadejo, skoz mam filing, da bi mu lahko majčke zlezle tja pod pazduho...
|
|
|
|
kako ste jih oblekle za "iz porodnišnice... 19.5.2005 12:18:57
|
|
|
|
pravljica
|
ja, pri prvi se tega zlo spomnem, kako so majčke ven lezle, čeprav sem jih zraven med plenice povijala...zato sem se jih zdaj mislila odrečt in dat prednost bodijem kako je pa s patronažnimi? si jo sam izbereš, kdaj sploh pride...po moje je velik od nje odvisno - kdaj greš ven, kako povijaš, kako kopaš, čebriček ipd.?
|
|
|
|
kako ste jih oblekle za "iz porodnišnice... 19.5.2005 12:23:12
|
|
|
|
malika
|
Patronažna pride kar sama. Ponavadi naredi en obisk še med nosečnostjo-tik pred koncem, potem pa jo imaš na vratih takoj drugi dan, ko prideš domov. Moja je bila taka frajerka, mlada in napredna :)-, če bi pa bila kakšna starejša in s svojimi idejami, pa bi si jih takoj po svoje priredila :)-
|
|
|
|
kako ste jih oblekle za "iz porodnišnice... 19.5.2005 12:27:08
|
|
|
|
viv_
|
pravljica - jaz nisem imela niti ene majčke - skoz samo boyje in je blo super!
|
|
|
|
kako ste jih oblekle za "iz porodnišnice... 19.5.2005 12:27:46
|
|
|
|
pravljica
|
pa se prej kaj najavi? jaz bi tudi eno mlado in napredno 8)
|
|
|
|
kako ste jih oblekle za "iz porodnišnice... 19.5.2005 12:31:37
|
|
|
|
malika
|
meni se ni nič najavila. Kar naenkrat je bila na vratih in potem v stanovanju :)-
|
|
|
|
kako ste jih oblekle za "iz porodnišnice... 19.5.2005 12:36:14
|
|
|
|
viv_
|
Meni se je vedno najavila, za tisti predobisk in potem. Samo mislim da drugi dan ko sva bile doma je prišla nenapovedano in me je nadrla ko cucka, ker sem bila za računalnikom! Tamala je itak spala. Jaz sem pa 3 tedne prej rodila in sem imela neke nedokončane biznise, tako da sem morala to narest... Patronažki je šla pa kar para iz ušes :)-
|
|
|
|
kako ste jih oblekle za "iz porodnišnice... 19.5.2005 12:36:27
|
|
|
|
india
|
Pravljica, če prav razumem si iz MB...iz katerega dela, zaradi patronažne sprašujem;);) Jaz sem šla z Markom lani kar takoj ven, pa je rojen 6.5., se je patronažna smejala,ko me je iskala, midva pa na sprehodu. V porodnišnici ti glavna patronažna pove,kateri dan pride patronažna prvič k tebi, približno ob kateri uri. Kar se tiče bodijev, mi smo jih imeli od prvega dne, popek je Marku odpadel 4. dan, tako,da s tem ni blo skrbi, široko pa ga sploh nisem rabla previjat,ker je bil UZ kolkov 1A in so mi že v bolnici rekli,d a ne rabim komplicirat. Kapico pa le imejta prvih par tednov, tudi sonček ni ravno OK za tako malo glavico, mogoče tisto čisto tanko, mehko bombažno... Upam, da nisem zatežila s svojimi izkušnjami! :zmeden2:
|
|
|
|
kako ste jih oblekle za "iz porodnišnice... 19.5.2005 12:41:33
|
|
|
|
pravljica
|
ne miška, o takih stvareh je dobro težit...več izkušenj, lažje je potem za nas :) s tabora sem drugače in res upam da bo kaka vredu patronažna, ki bo hitro spustila na zrak pa ki bo kopala tudi v čebričku
|
|
|
|
kako ste jih oblekle za "iz porodnišnice... 19.5.2005 12:44:54
|
|
|
|
viv_
|
O pravljica... vso srečo pri čebričku! Naša ni hotla...
|
|
|
|
kako ste jih oblekle za "iz porodnišnice... 19.5.2005 12:47:37
|
|
|
|
india
|
No, ne vem sicer, jaz se nisem nikoli pri nobenem otroku držala kot pijan plota tega,kar so rekli zdravniki in patronažne, saj se mi zdi, da dejansko ti sama najbolje veš, kaj je za tvojega otroka prav in najbolje. Če bo dež ali neurje, ga itak ne boš peljala ven, če pa bo lep, miren dan, pa si lahko mirno privoščiš kakšne pol urce na zraku. Kdaj pa imaš termin? Če rabiš kakšno info več, mi lahko pišeš na privat, da ne bova tukaj "težile":)-:)-:)-. Ponavadi pa so patronažne zelo različne do različnih mamic. Naša je mene obiskala max 2x, zaradi izkušenj, pri kolegici pa je bila ful pogosto. Sicer pa so tudi one ljudje in se da marsikaj z njimi zmenit. Tudi z najstarejšo,ki je rojena januarja, smo bili po 10 tih dneh, oz. še prej, zunaj, za par minut, v vozičku, saj je bil februar takrat zelo topel, pa smo celo patronažno na sprehodu srečali.:miska:
|
|
|
|
kako ste jih oblekle za "iz porodnišnice... 19.5.2005 13:09:47
|
|
|
|
polona2
|
Tudi jaz sem oblekla Hano podobno, kot nameravaš ti tvojega novorojenčka, ne maram pliša in je v pajacke nikoli nisem oblačila, mislim, da smo imeli samo enega, oz. dva, res pa je , da je imela na nogicah termo nogavičke in ne čeveljčkov, lp!
|
|
|
Za doječe matere.
пеперутка16
Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?