Anja167 -> Magični lončki (19.5.2005 20:51:27)
|
Mi smo začeli z Aventovim z belim nastavkom pri kakih 6,5 mesecih in ni znal. Je pogruntal zadevo pri 8,5 mesecih. Vendar je vedno enkrat potegnil, potem pa začel grizti ustnik, pri tem pa seveda imel pri strani odprta ustka, tako da mu je vse teklo ven. "Slišala sem namreč, da obstajajo taki, iz katerih otrok sesa, pa taki, pri katerih mora ustnik stisniti z zobmi/dlesnimi, da kaj priteče." No, jaz še nisem slišala za obe varianti, ampak, kot sem napisala, je res, da tisto, kar se nabere v ustniku, ko posesaš, potem lepo ven teče tudi, če tamali ustnik zgolj grize. Kaka 2 tedna nazaj smo prešaltali na zeleni ustnik. Novi zeleni ustniki so plastični, ne več gumijasti, in se nič ne upogibajo. In se jih torej ne da več stiskati z zobmi, zato je naš po novem tudi precej manj moker okrog ust - torej nam je ta nastavek všeč, čeprav sem bila najprej malo jezna, ker je gumijast za izraščajoče zobke bolj fajn. Ampak tudi plastičnega se da prav fino grizljati, če zobi srbijo. Naš zdaj večkrat zapored potegne (posesa) in zna iz tega lončka včasih popiti tudi 50 ml (kar je za nas pravi dosežek). Istočasno pa vse lepše pijemo tudi iz kozarčka, tako da magični lonček uporabljamo samo, kadar smo zdoma.
|
|
|
|