|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Porodniška
22.5.2009 10:24:38   
Anonimen
Punce prosim za nasvet.

Rok imam novembra, zaposlena sem za določen čas. Konec julija mi poteče pogodba (zaposlena sem bila za 1 leto). Pogodbe mi delodajalec ne podaljšal. Verjetno bom šla do nastopa porodniške na zavod, kjer mi pripada 70% plače ( 3 mesece). Kakšno porodniško lahko pričakujem - ali lahko računajo porodniško od julija do julija, ko sem bila zaposlena? Ali mi pripada povprečje - 9 mesecev 100% plače (zaposlitev) in 3 mesece iz zavoda (70%)? Seveda bi bila bolj vesela, če bi mi upoštevali tistih 12 mesecev, ko sem bila zaposlena. Ali to ni mogoče?
  Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Porodniška
22.5.2009 10:27:29   
fusia
Upoštevali bodo žal zadnjih dvanajst mesecev. Ali lahko greš na bolniško preden se ti izteče pogodba?

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
22.5.2009 12:27:00   
Anonimen

Na bolniško ne bom šla, saj se super počutim. Ja se mi je zdelo, da upoštevajo plačo zadnjih 12 mesecev. Na CSD Lj-ŠIŠKA si lahko zračunaš porodniško nadomestilo - sedaj imam spet eno vprašanje. Moj predviden datum poroda je 8.11.2009. Na porodniško grem 28 dni prej. Glede na moj datum poroda - se res računa plača od septembra 2008 do avgusta 2009? Tako piše na tej strani, če vtipkam moj predviden datum poroda. Se pravi, jaz imam pogodbo do konca julija - potem mi bodo vzeli 11 mesecev 100% plače (zaposlitev) in samo v avgustu 70% (zavod)? Ali to drži?

Predviden datum poroda:
 8.11.2009 

Datum nastopa porodniškega dopusta:
 11.10.2009 

Predviden datum vloge:
 09.09.2009 

Vnos podatkov

Za mesec 
Bruto
Datume vpišete samo v primeru, da izplačilo ni bilo za cel mesec

september 2008:
 EUR 
od:  
do:  

oktober 2008:
 EUR 
od:  
do:  

november 2008:
 EUR 
od:  
do:  

december 2008:
 EUR 
od:  
do:  

januar 2009:
 EUR 
od:  
do:  

februar 2009:
 EUR 
od:  
do:  

marec 2009:
 EUR 
od:  
do:  

april 2009:
 EUR 
od:  
do:  

maj 2009:
 EUR 
od:  
do:  

junij 2009:
 EUR 
od:  
do:  

julij 2009:
 EUR 
od:  
do:  

avgust 2009:
 EUR 
od:  
do:  

user posted image

(odgovor članu fusia)
  Neposredna povezava do sporočila: 3
22.5.2009 12:55:14   
hubi
Osebni zdravnik ti lahko da bolniško do 30 delovnih dni. Itak pa ne veš, kako bo počutje čez dobra dva meseca. Če se da, bodi doma, pa je. Pa brez slabe vesti.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 4
22.5.2009 13:34:29   
isabeaux
Točno tako kot si predvidevala...in glede na to, da je bolniška 90 %, ti tudi jaz svetujem, da greš kak dan pred iztekom pogodbe v bolniško..user posted image

(odgovor članu hubi)
Neposredna povezava do sporočila: 5
22.5.2009 14:04:27   
Anonimen
Na bolniško res ne bom šla, če ne bom imela zdravstenih težav...imam v planih morje in dopust. Če se bo upoštevala plača do septembra 2008 do avgusta 2009 (Se pravi samo ena 70 % plača) je super! To pomeni samo par evrov nižja porodniška - saj se štejejo v bruto znesek tudi plačane nadure oz bonusi in božičnica, ane?

(odgovor članu isabeaux)
  Neposredna povezava do sporočila: 6
23.5.2009 9:46:20   
Hator
mislim,da božičnica ne

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 7
23.5.2009 11:50:07   
anika87
Anonimna nobene božičnice, regresi, kilometrine, dnevnice se ne štejejo. Šteje se bruto od česa si plačevala prispevke.

Sicer pa - katerega imaš izplačevano plačo? Za par dni lahko zmutiš. Jaz sem recimo bla proti koncu na bolniški oz. sem še, 12.6. nastopim s porodniško, papirje sem šla rihtat okrog 7.5., ker imam plačo na 10. v mesecu, tako da mi ni zapisala zadnje aprilske (10.5.) bolniške - saj ni ne vem kake razlike, nekaj evrčkov pa že (ene 10), tako da imam zapisane plače/bolniške od aprila 08 do aprila 09.

To kar ti piše na izračunu na spletni strani CSD-ja Šiška nima veze, misilm meseci. Program glede na tvoj PDP vrže avtomatsko datume ven, ti piši notri cifre, pa zračunaj, ne glede na to če boš v maj pisala april - saj program ne ve, da "lažeš" mesece.

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu Hator)
Neposredna povezava do sporočila: 8
24.5.2009 0:02:57   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: anika87

Anonimna nobene božičnice, regresi, kilometrine, dnevnice se ne štejejo. Šteje se bruto od česa si plačevala prispevke.

Sicer pa - katerega imaš izplačevano plačo? Za par dni lahko zmutiš. Jaz sem recimo bla proti koncu na bolniški oz. sem še, 12.6. nastopim s porodniško, papirje sem šla rihtat okrog 7.5., ker imam plačo na 10. v mesecu, tako da mi ni zapisala zadnje aprilske (10.5.) bolniške - saj ni ne vem kake razlike, nekaj evrčkov pa že (ene 10), tako da imam zapisane plače/bolniške od aprila 08 do aprila 09.

To kar ti piše na izračunu na spletni strani CSD-ja Šiška nima veze, misilm meseci. Program glede na tvoj PDP vrže avtomatsko datume ven, ti piši notri cifre, pa zračunaj, ne glede na to če boš v maj pisala april - saj program ne ve, da "lažeš" mesece.

Tako sem jaz naredila.user posted image V bistvu oddaš papirje na prvi možni rok oddajanja,torej 60 dni pred PDP-jem.  In če imaš plačo 15 v mesecu, ti jo napiše del.  še en mesec nazaj, če greš pred tem datumom na csd. Sej delodajalec ti ne more vpisat, če še ni bilo izplačano. user posted image   Sama si izračunaj mesece bolniške in polne mesece dela. Pa računaj od datuma, ko boš lahko nesla na csd papirje. Tu lahko pridobiš  2 meseca za ziher.user posted image

(odgovor članu anika87)
  Neposredna povezava do sporočila: 9
24.5.2009 8:10:10   
Dashenka

IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Na bolniško res ne bom šla, če ne bom imela zdravstenih težav...imam v planih morje in dopust. Če se bo upoštevala plača do septembra 2008 do avgusta 2009 (Se pravi samo ena 70 % plača) je super! To pomeni samo par evrov nižja porodniška - saj se štejejo v bruto znesek tudi plačane nadure oz bonusi in božičnica, ane?
poslena sem za določen čas. Konec julija mi poteče pogodba (zaposlena sem bila za 1 leto). Pogodbe mi delodajalec ne podaljšal. Verjetno bom šla do nastopa porodniške na zavod, kjer mi pripada 70% plače ( 3 mesece). Kakšno porodniško lahko pričakujem - ali la

Ja stejejo se - steje se vse od česar so bili placani prispevki.
Kar pomeni, da če delodajalec ni kaj motovili z izplačili (tore se izogibal izplačilu prispevkov in dohodnine), se upoštevajo vsa izplačila razen:
- regres
- kilometrine, dnevnice in povračilo ostalih potnih stroškov

Ostala izplačila, kot so 13, 14 itd plača, bomusi, božičnica, nadure, nagrade za posebne delovne uspehe, ipd, pa se upoštevajo pri izračunu porodniške.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 10
8.7.2009 5:17:48   
lidija 25
ČUJ TI, ČE SI KULKER TULK PAMETNA NE BIT ČISTUNSKA IN POJD NA BOLNIŠKO PRED POTEKOM POGODBE, KAJTI DOBRO SI PREBERI-ČE SI NA BOLNIŠKI KO TI POTEČE POGODBA TI EN MESEC PLAČE KOT SI JO DOBIVALA DO SEDAJ ČASTI ZZZS!!!! TOREJ PRIDOBIŠ EN MESEC!!! NE BIT NORA IN SI TO UREDI, NE GLEDE DA GREŠ NA MORJE SAJ KOMISIJA NOSEČNIC NE IŠČE PO DOMOVIH V 90%. govorim ti iz lastnih izkušenj saj sem imela isto situacijo kot ti. s tem ko sem pridobila en mesec imam zagotovljeno normalno porodniško kot da bi bila zaposlena, ti pa boš zaradi tega meseca manj imela samo porodniško nadomestilo, kar pa ni isto kot porodniški dopust!! upam da boš pravi čas to prebrala, ponavadi ne komentiram teh postov ampak tole sem pa mogla. vso srečo ti želim. user posted image

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 11
9.7.2009 15:01:35   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen

Predviden datum poroda:
 8.11.2009 

Datum nastopa porodniškega dopusta:
 11.10.2009 

Predviden datum vloge:
 09.09.2009 

Kdaj točno v mesecu pa ti nakažejo plačo oziroma katerega septembra ti bodo nakazali iz zavoda? Če ti jo bodo šele 15. na primer, potem 9.9. še ne boš imela avgustovske plače in se bo štela kot zadnja julijska user posted image , pod pogojem da urejaš papirje pred 15.9. Če pa ti bodo nakazali že pred 9.9., potem pa imaš prav, in se bo avgustovska štela zraven, papirje pa lahko urejaš kadarkoli v septembru, ni treba točno 9.9.
Sama sem na podobnem kot ti, s tem da mi ne poteče pogodba, ampak zaradi recesije so nam plačo znižali za 10 % in bom tudi točno 60 dni ped PDP stala s papirji v rokah na CSD-ju.
Se pa popolnoma strinjam glede tvojega odnosa do bolniške!! Pa še to, pri nas je bolniška do 30 dni plačana samo 80 % in ne 90 % kot je mogoče kje drugje, to je vse odvisno od delodajalca!
Pozdravček in uživaj na dopustu user posted image

< Sporočilo je popravil giotti -- 9.7.2009 15:02:09 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 12
10.7.2009 11:13:36   
lidija 25
Gioti, lej ne gre se zato kdaj ma plačo pa kera plača se ji šteje, mogoče se ji res lahko dvigne za 10 20 evrov če se ji tavečja plača šteje ampak važno je to da si dan pred nastopom porodniške zaposlen oz na bolniški, tako da ti iz zavoda nadomestilo miruje. sem trenutno na istem tako da ..... ne bit pametna

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 13
18.9.2009 13:50:09   
Anonimen
o

< Sporočilo je popravil pravoda -- 18.9.2009 13:54:18 >

(odgovor članu lidija 25)
  Neposredna povezava do sporočila: 14
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kako povečati možnosti za zanositev
To so načini za hitrejšo zanositev - spremljanje plodnih dni, zdrav življenjski slog in redni spolni odnosi. Ob težavah ...
Nosečnost: Tabela rasti ploda po tednih
Kako velik je plod v posameznem tednu nosečnosti? Preveri, kako izgleda nosečnost po tednih!
To so najbolj redka otroška imena
Med izumirajočimi imeni so po našem mnenju čudovita imena tudi za sodobne novorojenčke. Katera imena vse bolj izginjajo ...
Teden otroka®: Otrok – nepopisan list
Ob letošnjem Tednu otroka, ki ga praznujemo že 70. leto zapored, in bo potekal od 7. do 13. oktobra, se osredotočamo na ...
Odlične ideje za letošnje krompirjeve poči...
Za starše smo pripravili izbor super zanimivih dogodkov, ustvarjalnih delavnic in počitnic, kamor se lahko odpravite z o...

Razpoloženje v času nosečnosti.
Admin

Ste med nosečnostjo imeli nenadne spremembe razpoloženja?