ronja -> RE: Prestop v drugo vero (27.5.2009 22:17:44)
|
če se pri popisu prebivalstva jaz izrečem za ateista al pa budista, ajd, oni to zabeležijo. ja, pa še tam je to tak tak - sem delala kot popisovalka, tak da vem[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]. Veš, večina ne ve, kaj bi na to vprašanje odgovorila in potem vsi verni popisovalci vprašajo: "ja, gospa, pa ste krščeni?" Ona reče:"seveda sem, samo ne hodim v cerkev,...", popisovalec lepo zaključi: "Ja, če ste krščeni, potem ste pa kristjanka"... in naredi križec pod kristjanka. So mi sami povedali. seveda smo bili tudi drugačni: Ona:"Ja, ne vem, kaj sem, samo sem bila krščena" popisovalec:" Verjamete v rimokatoliško cerkev in nauk, hodite v cerkev,...?" Ona:"ne, to pa ne, samo krstili so me - pa sem mislila, da to avtomatsko pomeni, da pač sem kristjanka" popisovalec:"Tu se lahko sami odločite - če verjamete v tega Boga, potem ste kristjanka, če verjamete v nekaj svojega, potem imate neko svojo vero" Ona: ja, to sem, nekaj svojega. in ateistični popisovalec ne naredi križca pod kristjanka.
|
|
|
|