čiščenje odtokov (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Gospodinjski nasveti

Sporočilo

tanjusi -> čiščenje odtokov (21.5.2009 19:27:05)

Kako skrbite za svoje odtoke, ali kaj pazite kaj zlijete v odtok(kavna usedlina, maščoba, lasje ...) ali ne in ali imate težave , se vam odtoki kdaj zamašijo in kako ukrepate potem?

honey -> RE: čiščenje odtokov (21.5.2009 19:45:54)

Jaz v kuhinji pazim, kaj gre v odtok - npr. kavne usedline nikoli ne zlijem notri, če zlijem kakšno mastno vodo, pustim nekaj časa teči zelo vročo vodo in par špric Prila, da se to razmasti. V kopalnici je pa to malo večji problem, sploh, ker imam dolge lase in pri tuširanju sigurno kakšen las zaide v odtok. Pa dlake od britja ipd. Takrat pa enostavno nalijem sredstvo za odmaševanje odtokov in sledim navodilom. No, pa moram reči, da sem v 2 letih to naredila samo 1x - pa še to ne zato, ker bi bil odtok popolnoma zamašen, ampak zato, ker je pač slabše požiral. No, zdaj bom morala to spet naredit počasi, se že pozna.

malania -> RE: čiščenje odtokov (21.5.2009 20:11:23)

Jaz sem si pred kratkim kupila tiste mrežice za v lijak, da ustavijo kakšne ''smetke'' [sm=smiley1.gif] Tako v kopalnici kot v kuhinji..
Drugače pazim, da ne zlivam kakšnih zadev kot je npr. olje v lijak.. (večje količine od cvrtja zlijem v školjko...)..
Zaenkrat smo imeli težave z lijakom samo v kopalnici... najbrž zato, ker so laski utekli v odtok.. no zdaj smo tudi tam namontirali mrežico [sm=smiley36.gif] Drugače smo pa že 2x v odtok zlili mr. muskolo.. pa zdaj lepo požira naprej...

anika87 -> RE: čiščenje odtokov (25.5.2009 21:54:39)

Pazim, imam tudi mrežice. Če slabo požira vlijem Mr. Musculo. Se je pa že pred leti zgodilo tudi, da je že zelo slabo požiralo, takrat je pa ate z zajlo rešil problem [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image] (ko smo še skupaj živeli). 

fusia -> RE: čiščenje odtokov (25.5.2009 23:26:25)

Malo že pazim, kaj gre v odtok, ampak imam tudi dolge lase in v kopalnici je pač treba vsake toliko zadevo odmontirati in očistiti. To je bilo doslej bolj učinkovito kot katerokoli čistilo.

Gilo -> RE: čiščenje odtokov (29.5.2009 22:31:03)

Liter coca cole v vsak odtok, pa vso svinjarijo unič (to sem nekje slišala). Je ceneje kot pa čistilo za odtoke, ki se ga kupi v trgovini.

Leti31 -> RE: čiščenje odtokov (31.5.2009 10:52:19)

mr. muscolo vlijem vsake toliko časa...

Anonimen -> RE: čiščenje odtokov (31.5.2009 12:51:36)

Sifone sčistim 2x letno, to pa je približno vse. Kavno usedlino in olje zlijem v odtok 3x letno (tako redko pri nas kuhamo kava/cvremo) in se zaradi tega ne bo zamašilo.  

Stran: [1]