gita10 -> RE: kako si delite denar z možem ali fantom?? (22.5.2009 9:35:18)
|
IZVIRNO SPOROČILO: pikica* IZVIRNO SPOROČILO: gita10 Kakor kdaj, stroški za otroka so moji ( seveda mu on tudi kdaj kaj kupi ) , avta vzdružujeva vsak svojega, položnice deliva, glede na to, da opremljava še zadnje detalje v hiši pa ima vsak mesec drugi nekaj za kupit. Tako, da vsak mesec nekaj novega pride v hiše. Sva poskusila z skupnim računom ene tri leta pa ni šlo in vidim, da je tako veliko bolje. Sploh ne veva koliko ima drug plače in se v finance en drugega ne spuščava ( čeprav se mi zdi, da sva tu nekje ) . Nikoli nobenemu ne zmanjka - koliko nama pa ostane pa tudi ne veva. Vsak zase živiva po svojih zmožnostih. Za dopust pa se odločiva takšen kateri odgovarja finančnemu stanje obeh. Je pa res, da skupne večerijce in kosila zunaj gredo pa iz njegovega računa, medtem ko bistveno več denarja jaz porabim za gospodinjstvo od njega Lahko vprašam zakaj ni šlo? Pri nas imava skupni račun in nama lepo laufa. Nekako si ne znam predstavljat, da bi imela ločena računa in bi si vse stroške delila. Pa da ne bi vedela drug za drugega koliko zasluživa[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image] ?. Ne predstavljam si kako bi v takem primeru planirala investicije. Predvsem zato, ker je pri tem ključnega pomena podatek o tem koliko denarja pride v hišo in koliko ga porabimo. Če ne vem koliko mož zasluži (in obratno) se ta princip podre. Zakaj ne gre, ne gre zaradi tega, ker potem ni nobene privatnosti. Npr jaz sem šparala on pa gre z prijatelji ven ali pa obratno in zapraviš 200 eur iz skupnega računa in potem zaradi tega ne govoriš 14 dni. Tako nobeden ne ve koliko drugi zapravi za kakšne svoje štose. Niti sanja se mi ne koliko ima denarja na računu - vem, da nima miljonov in tudi vem, da ni brez. Ko so pa investicije je pa tako npr zadnja je bila nslednja potrebujem še 5 notranjih vrat za stanovanje dobila sem 5 predračununov in potem imva vedno okoli 15 v mesecu sestanek ( ker o denarju sva dogovorjena da se pogovarjava samo enkrat na mesec- da se ne kregeva ) pregledava predračunu in uskladiva kako jih bova plača. Npr predračun je 2500 eur in dogovorila sva se, da jaz danes odnesem 1250 ko pa vrate pridejo bo on dal še ostalo. Isto je z položnicami tudi če komu kaj ne znese reče drugemo ali lahko npr elektriko ti ta mesec plačaš imam nekja drugega v planu in plača drugi. V bistu se mi zdi bolj demokratično- ker tudi jaz vsak dan ne kuham , ali pa vsak dan ne peram in si utdi to delima.
|
|
|
|