obupana nad hranjenjem (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Novorojenček, dojenček



Sporočilo


Tinca7 -> obupana nad hranjenjem (19.5.2005 7:38:09)

Kako naj jo pripravim, da bo jedla gosto hrano. Jaz sem dejansko že čisto obupana, saj moja mala princesa po dobrih dveh mesecih uvajanja še nič ne je. Papala je že cel obrok, pa se je spet premislila in nič (niti žlice) ne spravim več vanjo. Včeraj so mi čisto popustili živci in sem se mogla za 15 minut zapret v spalnico in :((:((:((. Sej vem, da se bo to nekaterim zdeli "trapasto", ampak z Laro imam toliko problemov s hrano da je za :grrr:. Najprej je zavrnila dojko, potem flaško (šla nazaj na dojko), zdej pa smo spet samo na flaši.
Probala sem že vse; ko je lačna, ko je sita, ko mi jemo, ko se igra.... Še kakšna ideja? Problem je tudi v tem, da se je prejšni mesec zredila le za 400 g, kar je na meji. Zdravnica je rekla, da jo naj kar hitro naučim jest, ker bo drugače kriza. Ampak KAKO?




tesa -> obupana nad hranjenjem (19.5.2005 7:56:46)

Težko je svetovati, ker je vsak otrok svet zase.
Bi ti pa predlagala, da probaš čim več različne hrane.
Nekaj ji bo sigurno všeč. Če ne mara sadje, probaj z zelenjavo. Če ne mara tudi tega probaj kakšne skutke
ali domači pudig, to je dovolj kaloričen. Če ne mara domače hrane , ji probaj dati kupljeno; kakšen Frutek; ker nima tako izrazitega okusa.
Nekaj ji bo pa mogoče le všeč:zmeden2:
Lp, pa veliko uspeha:miska:




Anonimen -> obupana nad hranjenjem (19.5.2005 7:57:49)

Mogoče pa enostavno še ni zrela za gosto hrano. Še nekaj časa jo hrani z mlekom, pa potem spet poskusi.




Tinca7 -> obupana nad hranjenjem (19.5.2005 8:21:31)

Probala sem sadje, zelenjavo, meso, "frutke". Nič več noče. Še hipovo kašico jabolko banana keks, ki jo je vedno že z očmi pojedla, zdej noče več.




karmy -> obupana nad hranjenjem (19.5.2005 8:40:26)

kaj si probala z čokolinom? mogoče ti bo pa ratal... :zmeden:




Bejba -> obupana nad hranjenjem (19.5.2005 8:43:19)

Pa probaj med sadje, npr. banano zmešati Frukcwerge. Je bolj sladko in ponavadi to otročki obožujejo, vsaj naš (naš itak vse poje kar vidi ;)). Ali pa ji daj samo kakšno sadno skutico. Pa riževo kašico si že probala? Ta je tudi dobrega okusa in so različne - sadne, s keksi, lešniki,.....Mi uporabljamo od Milupe ali Alete, ki se delajo z vodo in so tudi meni ful dobre. Poskusi, mogoče rata.

Pa veliko sreče z žličko ;).

LP; Bejba




Bejba -> obupana nad hranjenjem (19.5.2005 8:44:18)

Karmy, čokolino naj bi dajali po 8. mesecu, prej edino, če je otrok že kar nekaj časa na gosti hrani :zmeden:. Vsaj takšne informacije imam jaz.




Pajaca -> obupana nad hranjenjem (19.5.2005 8:46:43)

Pa ona je sama, ali zraven je cela družina??? Pri nas nekaj časa ni hotla jest, če smo dali le nje za jest, ko pa je bilo kosilo je delala am am....

Ja pa ima obdobje mami, oči.... enkrat je le pri meni, enkrat le pri njemu.




tesa -> obupana nad hranjenjem (19.5.2005 8:46:54)

Gleda na to, da je stra komaj šest mesecev se ti ni treba toliko sekirati, ker bo potem še slabše.
Če ne gre malo počakaj, nekaj časa jo ne sili in ji dajaj samo mleko, potem pa spet začni.
Tudi moj je v začetku podobno odklanjal in sem za nekaj časa prekinila, ga spet samo dojila; po štirinajstih dneh pa spet začela od začetka. Pa je počasi začel sprejemati vse.
Tako, da še ni nikaršne panike.Sem šele sedaj videla, da je stara komaj dobre šest mesecev.
Pozdravček




karmy -> obupana nad hranjenjem (19.5.2005 8:47:52)

nekateri okusi čokolina so od 6. mesca dalje... ni nujno da je ravno čokolada...9nebesa ... npr. keksolino je od 6 mesca dalje... in sm jzt stara ampak men je svetovn.. ker je sladek :)-:)-8)




Pajaca -> obupana nad hranjenjem (19.5.2005 8:48:24)

Aja pa še to. Nikoli ni marala jesti neslane hrane, tako da ji že od začetka vse pripravimo kot za nas.... pač rada ima dober okus hrane.... tako da obvezno sol, začimbe...




Bejba -> obupana nad hranjenjem (19.5.2005 8:56:52)

Tudi jaz sem pogruntala, da našemu veliko bolj tekne, če je začinjeno. Soli dam bolj malo, ostale začimbe pa normalno, saj so baje zdrave in tudi priporočljive. Tako, da Tinca7, če je dobro tebi, bo tudi tvoji princeski. Če zate nima nobenega okusa, ga tudi zanjo ne bo imelo.




Tinca7 -> obupana nad hranjenjem (19.5.2005 9:17:20)

Jedla je vse možne kašice, riževe s sadjem... Vso hrano malo začinim, tako da je res dobra. Na koncu jaz vse pojem, tako da mami prav lepo nabira kilogramčke:(( (mi je kar groza stran metat).
Katere fruhtsferge pa daješ Anžetu? Sem malo gledala, pa je povsod kakšna jagoda zraven; a najse nebi jagodam izogibali do 1 leta:zmeden:? Kaj pa jogurti, a jih pri 6 mesecih lahko jejo?




natasa78 -> obupana nad hranjenjem (19.5.2005 9:19:15)

Aja, sem šele sedaj videla, da je stara šele 6 mesecev, no potem pa res ni panike..jaz sem bila ful neješča ko sem bila majhna, pa sestra tudi,zdravnica je mamo ful sekirala zmeraj da moram jest, pa nism hotla, se je pa mama kar zlagala ja sevede da je špinačko pa cvetačo, pa korenček:)...glavno da se ti ne sekiraš in če se ti zdi pupika zdrava in zadovoljna je vse OK,ane??:bravo::bravo:




asso -> obupana nad hranjenjem (19.5.2005 10:00:15)

Oj Tinca,

saj mi smo skoraj na istem. No ne morem reči, da naša čisto odklanja vso hrano, ampak tisto kar poje je zelo malo. Na obrok ne poje več kot 50 g, še to je skoraj višek.
Naši precej ugaja zelenjava, sadja skoraj ne poskusi. Jaz pa moram na obrok delati razne finte, ker se očitno naveliča enega okusa. Tako lahko začnem s ftrutzwergerjem par žličk, nadaljujem s sadno kašico, piškotkom...
Mi smo že pred dobrim mesecem poskusili frutzwerger od jagode pa ni bilo nobene reakcije.
Jaz nimam idej, kaj naj bi ti lahko naredila. Edino ta nasvet imam; poskusi ji dati pa če vidiš, da noče ne vstrajaj, pusti ji čas. Jaz ji vsaj eno žličko poskusim dat nekako na finto, da vsaj proba, potem pa mogoče je naprej ali tudi ne.

Ne obupaj

Lp asso




Pikapolonica -> obupana nad hranjenjem (19.5.2005 11:12:56)

Tinca7, Asso, a so se naše dame mogoče rodile zelo blizu.... :)-:)-:)-:)-

Ker se očitno čisto podobno obnašajo. Tudi moja Tia je ena "smotka" kar se goste hrane tiče. Dobro, mi se uvajamo šele 3 tedne in dlje kot do zmiksanega jabolka in banane, pa krompirčka in korenčka še sploh nismo prišli, ampak zdaj že nekaj dni poje vsak dan manj. Včeraj samo 40g (sem za hec stehtala) sadja in 3 žličke!!!! pireja. Groza. Potem pa z Neostikom zalepi ustka skupaj in nimam kaj.... Jo lahko prosim, se ji smejem, sama jem pred njo (da bi videla da tudi mamica nekaj počne s to čudno žličko), ji pojem... In na koncu ugotovim, da je škoda energije. Pa se spomnim na tretjo punčko moje sestre, ki do devetega meseca ni hotla niti poskusiti, kaj šele jesti kaj drugega kot mleko. Potem je pa spoznala riž in kruh in to je bil ZADETEK V POLNO. Mogoče pa tudi naše punce čakajo na kaj drugega.

Ah, saj bo.... Potem bo pa naenkrat stara 18 let in bo jedla vse, pa še od doma bo šla... Pol bom pa spet jokala :(( ....

LP, :pika:




Miško -> obupana nad hranjenjem (19.5.2005 11:35:11)

Mi smo še hujši problem, naš drobižek je star 7 mesecev in 1 teden in ne je nič, ampak se samo doji. Gosto hrano sem začela uvajati pri 5 mesecih, pa sem potem pustila, ker ni hotel, pa pri 6 mesecih, pa sem 1 mesec kuhala in metala stran, sedaj sem se pa odločila, da bo dobil kaj za jest, ko bo sam vprašal za to. Se mi zdi brez zveze ga preganjat z žlico, ker je samo nesrečen, ko mu skušam kaj dat v usta. Poje max. 2 žlički in ne pomaga nič. Sem poskušala z vsemi možnimi otroškimi hranami, pa hrano, ki jo jem jaz, pa ....

Me je pa malo strah posvetovalnice pri 9 mesecih,ko mu bodo pregledali kri, pa ga stehtali, ampak mali je živahen in zdrav, pa se ne sekiram dosti.

Sem pa jaz menda do 1 leta živela samo ob mleku, pa se mi ne zdi, da mi danes kaj manjka :)-

LP

Miško&Matija




Errai -> obupana nad hranjenjem (19.5.2005 11:55:09)

Mi smo danes stari 6 mesecev :bravo: in gosto hrano uvajamo kakšne 2 tedna. Pa ne gre. Jabolko je bljek, banana tudi, rižev gres malo manj, ampak tudi ne gre v želodec. Že ko vidi žlico, se obrača stran, če pa dobi malo hrane v usta pa dela take face, kot da mu dajem nekaj najbolj odvratnega. Samo enkrat nam je uspelo dol spraviti malo riževega gresa, pa še to samo tako, da smo mu dali polno žlico v roko, pa jo je sam polizal. Ampak zdaj tudi to ne deluje več. Mi bomo zdaj verjetno malo počakali, kakšne 2 tedna mu bomo dali mir in bo samo na joški, potem pa spet na delo. Upam da bo do šole že kaj jedel :).




Tinca7 -> obupana nad hranjenjem (19.5.2005 12:58:04)

Pikapolonica, a veš da sta si najine res tako podobne, da je že prav smešno. Stalno nama delata iste "probleme". Mi kruha ne maramo preveč, riža ne sme niti povohat. Smo pa probal rogljiček, pa ga je celo malo pojedla:bravo:.
Včasih se res sprašujem, kako bo tole v vrtcu; kaj če do takrat še ne bo jedla goste hrane:zmeden:? V vrtcu kakor vem ne dajejo mlekca.




karmy -> obupana nad hranjenjem (19.5.2005 14:20:33)

zelo redko dajejo mleko v vrtcih pa še to normalno alpsko mleko 3.2 maščobe oz. kakav...

se bo že navadla goste hrane.. :bravo: pa da ne boš stran metala hrane pa ji dajej sprva iz tvojega krožnika kar boš ti skuhala, in boš vidla reakcijo...




annna -> obupana nad hranjenjem (19.5.2005 14:38:14)

Pri nas smo problem rešili tako: ni jedel zelenjave, pa smo bili malo nesramni in smo mu pokazali dudi, v usta dali žliško zelenjave in potem takoj dudo. Ko je pogoltnil smo postopek ponovili in je mrez jokca lepo vse pojedel. Vem da se boste zgražali, ampak fatič se ni nič bunil in sedaj je zelenjavo tudi brez duda. Sem se bala jo bo potem vedno hotel a se na srečo to ni zgodilo.




annna -> obupana nad hranjenjem (19.5.2005 14:41:40)

...upam, da ste dešifrirali moj obupen pravopis zgoraj...




Bejba -> obupana nad hranjenjem (19.5.2005 14:54:11)

Tinca7, punce na forumu so rekle, da jagode v jogurtih in skutah lahko daješ prd enim letom, ker so predelane ali tako nekako :zmeden:. Jaz mu dajem vse okuse Frukcwergov in drugih sadnih skutk za otroke, pa danes je prvič jedel jogurt z okusom marelice in mu je bil ful všeč. Tako, da le poskusi.




Skabi -> obupana nad hranjenjem (19.5.2005 17:56:38)

Naš tavečji tudi ni hotel jesti. Ko pa sem TV prižgala, pa je pojedel vse, kar sem mu dala. Vem, da to ni vzgojno, a se je vsaj normalno redil. danes je star 3 leta in je tudi brez TV.




ksenija. -> obupana nad hranjenjem (20.5.2005 0:34:57)

Tudi mi imamo takšne probleme. Gosta hrana nam ne re in ne re, pa smo stari že 7,5 mesecev. Sem že čisto obupana, ker ne vem več kaj naj ji dam. Rada je samo banano, ki si jo sama grize, ko pa vidi žlico pa kot da so usta zalepljena.




Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>