obrat otročka po 34t (Polna verzija)

Forum >> [Nosečnost] >> Nosečnost in porod

Sporočilo

bobek05 -> obrat otročka po 34t (19.5.2005 6:47:43)

Lep pozdrav vsem..

Sem v 34t in včeraj so na UZ ugotovili, da je naš malček v medenični vstavi oz. z ritko dol.. Vem, da imam še veliko časa, da se obrne, zanima me pa, ali je res (po govoricah nekaterih), da bi sedaj že čutila ta obrat oz. ko bi se obračal, ker je toliko velik - nekatere pravijo, da celo boli...

Pa še to - naš :angel: je po besedah G "nekoliko večji" (prehiteva v velikosti in teži za 2,5t) - je za to še večja verjetnost, da bi občutila, če bi se začel obračat??

Ima katera izkušnje s tem?

Hvala za odgovore..

mammy26 -> obrat otročka po 34t (19.5.2005 7:46:16)

Pozdrav še iz moje strani!

Sem v 39t in naša :duda: se ni obrnila pravilno in je prav tako v medenični vstavi.

Jaz čutim samo da se želi obrniti, a ima žal premalo prostora. Čutiš pa potem kako je obrnjen, saj ima, vsaj naša, glavico točno na desni strani, pod mojo prso in brce čutim vedno spodaj, kjer ima nogice.

Lahko da se še bo obrnil, če je v določen položaju ti lahko pri 37t naredijo zunanji obrat. Pri naši to ni prišlo v poštev, saj ima skoraj pokončno sedečo držo.

Sedaj pa je že tako prevelika oz je že skoraj pripravljena na zunanji svet.

lp, :nosecka: 38t 1/7

Margareta -> obrat otročka po 34t (19.5.2005 8:00:36)

Pozdravljena,

Jaz sem obrat otročka močno čutila, v glavnem točno sem vedela, kdaj je na glavo skočil:bravo: Je bil res tak močan zasuk, pa odrivanje z nogicami kot da mi hoče narediti luknjo sredi trebuha.
Tvoj pa ima še nekaj časa, da se obrne.:rozica::rozica::rozica:

Gina -> obrat otročka po 34t (19.5.2005 8:50:01)

Jaz sem zelo čutila, bilo je pa po 37. tednu, ne spomnim se točno, ampak zelo pozno. Je imel tako telovadbo notri, da sem rekla, če pa to ni to, potem pa nič ne rečem. Je pa tudi sicer vsak dan ful brcal, tako da vseeno nisem bila 100% v obrat, dokler ni začel kolcat spodaj. No, pa UZ je tudi povedal svoje. Pa je bil moj tudi velik in težek (4kg, 54cm), pa se ni nič prej rodil, pravzaprav 5 dni čez rok.

NinaŠ -> obrat otročka po 34t (19.5.2005 10:25:35)

Anže se je obrnil nekje med 35. in 36. tednom - kdaj točno pa ne vem, ker nisem čutila (zgleda, da je bilo ponoči?).

pegy -> obrat otročka po 34t (19.5.2005 14:12:55)

Naša mala pupika je bila v 38 tednu obrnjena z glavico dol ,ko je bilo treba pa it rodit je pa že bila v prečni legi ,kdaj je to naredila pa nimam pojma in tudi nič nisem čutila.Rodili pa smo na koncu z CR.
VELIKO SREČE :rozica::rozica::rozica:

Pika10 -> obrat otročka po 34t (20.5.2005 1:18:50)

Jaz sem tudi nekje pri 34 tednu zvedela, da se še ni obrnil in za obrat je bilo prepozno, kajti porod se je sam začel v 37 tednu. Voda mi je odtekla in po devetih urah porodne je sledil CR. Čimprej si zrihtaj zunanji obrat, če je to sploh zdravo?

kimi -> obrat otročka po 34t (20.5.2005 18:46:37)

Jaz pa sem slišala da se jih veliko obrne tik pred porodom

ZARA -> obrat otročka po 34t (20.5.2005 18:51:44)

oj...men se je Zara obrnila v 36 tednu...in ja,obrat sem full čutila,ampak prijetno... kot eno centrifugo...prov fajn doživetje...
In ne boli,prvič slišim,da bi katero bolelo,je pa vse možno...

Gina -> obrat otročka po 34t (20.5.2005 19:23:02)

O, Zara, jaz tudi nisem pred 3. nos. nikoli niti slišala, da bi katero brcanje otroka bolelo. Jaz sem pa na trenutke jokala od bolečine. Tako me je bolelo, mali pa je ure in ure skupaj brez prenehanja tolkel s tako silo, da sploh opisati ne morem, tako je bolelo. Do tega je prišlo po moje zato, ker je imel mali dovolj prostora, pa ful plodovnice, no vsaj jaz tako sklepam. Sam obrat ni bolel pol toliko.

ZARA -> obrat otročka po 34t (20.5.2005 19:43:01)

A resno??
A da je to možno...

bskrle -> obrat otročka po 34t (21.5.2005 21:01:26)

JA, MENE JE ZELO BOLELO IN JE TRAJALO VSAJ 2 URI. sE JE PA OBRNILA ŽE V 7 MESECU.

smrka -> obrat otročka po 34t (24.5.2005 7:55:47)

Mene pa zanima, ali bi pustile da vam "dohtarji" zunanje obracajo otroka? Jaz osebno nebi, rajsi carski rez.

smrka
:nosecka: 32t

Stran: [1]