hruška alergija? (Polna verzija)

Forum >> [Dojenček] >> Alergija

Sporočilo

Hope2 -> hruška alergija? (21.5.2009 8:21:30)

Pri 5 mesecih sem dala malčku hruško (gh smo začeli uvajat pri 4,5) in je v slabi uri pokakal vse ven, neprebavljeno, zelen, sluzat , smrdeč kakec. Čez nekaj dni sem spet poskusila in enako (isto je s kuhano ali surovo hruško). Potem sem nehala, povedala pediatrinji in nam je rekla, da je najbrž alergičen, ker so lahko tiste pikice v hruški alergene[sm=zmeden.gif]. Ok, vse lepo in prav, jaz malemu več ne dajem hruške, me pa zanima kdaj se lahko taka hrana spet poskusi, čez koliko časa? Na teste nas ni poslala, to pa sem pozabila vprašat[sm=smiley13.gif]

dejzi -> RE: hruška alergija? (21.5.2009 13:30:42)

Jaz bi počakala par mesecev in nato spet poizkusila, glede na to, da je samo kakal in ni bilo hujšega.

Tisana -> RE: hruška alergija? (21.5.2009 13:46:20)

Pri naši pupi so težave po hruški izginile šele pred kratkim (stara je 17 mesecev). Vsakič, ko je pojedla hruško, je 1x ali 2x odvajala tekoče, neprebavljeno,... blato. Izvidi krvi alergije niso pokazali, ji pa do pred kratkim hruške enostavno nismo dajali. Takšna reakcija pri otroku je lahko posledica dejstva, da je hruška precej težka za prebavo. Ne gre nujno za alergijo, je pa smiselno se temu sadežu v tem primeru izogibati.

Stran: [1]