|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   Midva sva v šoku
20.5.2009 22:05:23   
Anonimen
Pozdravljene!

Z vami želim deliti naslednjo informacijo v upanju, da bom lahko, čeprav mogoče samo eni, pomagala s svojo izkušnjo.

S partnerjem se kar nekaj let trudiva spočeti otroka. Naredila sva vse mogoče preiskave, laparo, histero, prolaktin, fsh, Uz, Klomifen in še veliko več. Moja, drugače odlična ginekologinja in dr. Reš sta dejala, da je z obema vse v najlepšem redu in postavila diagnozo nepojasnjena neplodnost. Za nama so se v Postojni kar vrstili postopki IVFa in ICSI-ja. Rekla sva, da bova presekala tale začaran krog, zato sva pred naslednjim postopkom, ki bi ga morala imeti v juniju, danes obiskala še prof. Tomaževiča v Ljubljani. Naredil mi je UZ in po pol minute pregleda takoj videl DVE PREGRADI, ki so jih do danes vsi spregledali!! Tudi na laparo in histeroskopiji lani. Dejal je, da je skoraj prepričan, da v teh pregradah tiči vzrok najine neplodnosti. Sva popolnoma v šoku, kako so lahko neki "strokovnjaki" to spregledali in si dovolili takšno površnost. Tudi dr. Reš, ki sva mu slepo zaupala do danes. Koliko živcev, časa in denarja je šlo v tem času, pa raje ne razmišljam....

Upam, da sem kateri dala misliti, da v primeru večkratno neuspelih postopkov čimprej poišče še mnenja drugih strokovnjakov.

Danes se je za naju začel "nov dan".

Srečno vsem!

Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: Midva sva v šoku
20.5.2009 22:09:06   
sonček33
Anonimna -vesela sem in hkrati žalostna, ko tole berem. Želim vama, da je to zadnje slabo presenečenje in da bo od zdaj naprej vse dobro.

Hvala, ker si tole delila z nami.

Drugo mnenje je očitno res dobrodošlo.
In ja, kako mora toliko strokovnajkov spregledati?

...svet je poln lepih rožic tete Pehte...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.5.2009 22:11:37   
zband
upam,da vama uspe.saj se že trudita toliko časa,da vama mora uspeti.

ne obupajta,držimo pesti

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.5.2009 22:12:05   
Kliki
IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

Anonimna -vesela sem in hkrati žalostna, ko tole berem. Želim vama, da je to zadnje slabo presenečenje in da bo od zdaj naprej vse dobro.

se podpišem pod tole.
SREČNO

(odgovor članu sonček33)
Neposredna povezava do sporočila: 4
20.5.2009 22:13:13   
gapii27
adijo pamet....

srečno pot vama želim naprej..... prof. Tomaževič je zakon

(odgovor članu Kliki)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.5.2009 22:20:09   
Marogica
Anonimna, sem vesela zate, da je nekdo odkril prave vzrike vajine neplodnosti. Želim vama dosti otroškega smeha pri hišiuser posted image

"Vrabec zavida pavu breme njegovega repa".
R. Tagore

(odgovor članu gapii27)
Neposredna povezava do sporočila: 6
21.5.2009 7:16:31   
mausikaa
ajoj pa to ne more biti res...upam, da vama bo sedaj uspelo

[img]http://lb1f.lilypie.com/hVkrp2.png[/img]

(odgovor članu Marogica)
Neposredna povezava do sporočila: 7
21.5.2009 7:22:34   
Anonimen
Verjamem, da je to nov dan za vaju - predvsem vesel, zraven pa poln dvomov in žalosti. Ampak jaz verjamem, da je to res vzrok za neuspeh in vama bo sedaj uspelo!!user posted image user posted image

(odgovor članu mausikaa)
  Neposredna povezava do sporočila: 8
21.5.2009 9:06:56   
Lunca1
Upam, da je pri vama to res vzrok in boš po operaciji lahko normalno zanosila. user posted image  Kar se pregrade tiče, pa sem tudi jaz šele v drugi nosečnosti izvedela da jo imam. jaz sicer nisem imela problemov z zanositvijo, samo izgleda, da ni nujno, da se jo takoj vidi. mogoče sta pregradi manjši in se jih do zdaj ni opazilo.

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 9
21.5.2009 9:44:49   
citrončica
IZVIRNO SPOROČILO: Kliki

IZVIRNO SPOROČILO: sonček33

se podpišem pod tole.
SREČNO

tudi jaz, zdaj pa čimprej user posted image user posted image !!user posted image

(odgovor članu Kliki)
Neposredna povezava do sporočila: 10
21.5.2009 9:50:00   
andreja2000
Sem tudi jaz vesela,da so se odkrili vzroki in to je še en dokaz,da je včasih dobro stopit še po drugo mnenje.
Želim vama,da čim prej zagledata user posted image ,pa srečno!user posted image user posted image user posted image

Kjer je upanje,je tudi pot...

(odgovor članu citrončica)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.5.2009 10:24:32   
Fama
Škoda za toliko izgubljenega časa in živcev, ampak zdaj pa kar veselo na delo user posted image
Sicer se pa strinjam, da je včasih treba poiskati drugo mnenje in ne slepo zaupati samo enemu zdravniku.
Želim vama, da bi čim prej user posted image

(odgovor članu andreja2000)
Neposredna povezava do sporočila: 12
21.5.2009 10:48:11   
giotti
Hm, imela si histeroskopijo, pa niso videli pregrade? user posted image user posted image Meni je to vseeno sumljivo. Prof. Tomaževič pa je ekstremist, prvi G v Sloveniji, ki je začel s temi operacijami, na tem področju in vidi še tako neznatne pregrade, pa tudi ostanke pregrade po resekciji, torej operaciji pregrade... In po nejgovem mnenju je pregrada vzrok za nezanositve, čeprav si znanost o tem ni jasna. Skratka, ni dokazano, da bi pregrada vplivala na zanositev, medtem ko na donositev pa.

Jaz bi na tvojem mestu šla še po eno mnenje, na primer dr. Merlo v Postojni, v drugem delu M cikla, in naj še on pove svoje mnenje. Ampak kot pravim, če pri histeroskopiji tega niso videli, kjer dejansko s kamero gledajo po maternici, če so kakšne nepravilnosti (skratka, s to metodo se vidi veliko več kot z UZ), potem je mogoče samo tvoja oblika maternice malo drugačna in je pregrada neznatna oziroma jo drugi sploh ne poimenujejo tako, seveda za Tomaževiča pa je znano, da vidi vsak najmnajši mm "pregrade". Meni so jo na primer odstranili, ampak sem prepričana, da bi jo Tomaževič še videl, ker vedno malo pustijo, da ne predrejo maternice. Možnosti za splav imam še vedno 20 %, mi je rekel dr. Rejlič, ki jo je odstranil. Ni pa nič rekel, da ne bom mogla zanositi. In dejansko sem s pregrado zanosila prvič brez problema (sledil splav) in potem drugič, po odstranitvi in po 9 mesecih. Poznam veliko punc, ki so s pregrado zanosile ...

Seveda pa je to samo moje mnenje. Si pa napisala, da je videl dve pregradi, no, to pa v bistvu prvič slišim, da obstaja. Moje pisanje zgoraj temelji samo na predpostavki, če imaš eno pregrado. Tako da ne vem, koliko ti bo sploh v pomoč. Če pa se s tem misli "dvoroga maternica", potem je pa zgodba čisto druga ... Vsekakor, pojdi še po eno mnenje samo zaradi tega!
Srečno, kakorkoli se ti bo tole razpletlo! user posted image

< Sporočilo je popravil giotti -- 21.5.2009 10:50:06 >

(odgovor članu Fama)
Neposredna povezava do sporočila: 13
21.5.2009 12:00:29   
Bojana82
Brez besed sem....ma ne moreš verjeti no!

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 14
21.5.2009 13:32:03   
Anonimen
Pozdravljene,

hvala vsem za lepe želje in vzpodbudne besede.

Giotti, lani sem imela histeroskopijo in laparoskopijo, kjer so mi odstranili žarišča endometrioze in par izrastkov. V odpustnem listu je moja G, ki me je tudi operirala, napisala, da maternica ni bila povsod dobro vidna in ne vem zakaj se do včeraj ni nobeden strokovnjak obregnil v to njeno izjavo.

Da imam dve pregradi je res, v dokaz pričajo 3 UZ slike, na katerih sta dobro vidni tudi laiku, kot sem jaz. Dejal je, da nista ne veliki in ne majhni.

Ne vem, kako se je lahko to pripetilo in zakaj me niso dobro prečistili že prvič.... to preprosto ni dopustno..

Bomo videli, kakšen bo razplet. Če kmalu po operaciji zanosim, pa bom povzdignila vik in krik, tako pri svoji G kot pri dr. Rešu.

Hvala še enkrat vsem.

(odgovor članu Bojana82)
  Neposredna povezava do sporočila: 15
21.5.2009 18:14:34   
miklarom
Anonimna - ja to je res šok, kaj delajo nekateri zdravniki. pri meni je bilo pa malo drugače. pred nekaj leti mi je v LJ delal DR, ZORN- laporo operacijo, ker sem imela oba jajcevoda zamašena, in naj bi m i to tudi uredil. nato sem šla 3x na IVF/ICSI, in ni ratalo- brez uspeha. no nakar mi ena sodelavka priporoča naj grem v Trbovlje in naj me še tam pregleda. prišla sem na vrsto v roku enega tedna ( ker je pač tam delala njena mamica), in tam me G. da še enkrat na HSG in ugotovi, da mi v LJ niso popolnoma ničesar naredili, da imam še oba jajcevoda zamašena in to kar obilnouser posted image . in kmalu mi naredi laporo, na kateri sem bila v operacijski celi 2.uri in pol, da mi je lahko sploh to očistil in usposobil. in vsaka mu čast. nato mi je še 3x zaporedoma naredil UTICE , in nato sem šla na zamrznjenčka , ki sem ga še imela. takoj je uspelo in sem zanosila, samo potem sem pri 21.tednih rodila mrtvega otroka mtudi zaradi njihove malomarnosti. zato sem se prestavila v MB, kjer jim vsaka čast kako so tam prijazni in sposobni. in evo sedaj mi je zopet uspelo , da sem zanosla in upam da bo vse vredu, tako in tako mi bodo delali cerklažo.
tako da ti čisto verjamem, kakšni pacarji so pri nas nekateri zdravniki.

jaz vama prav iz srca želim, da se vama to čimprej uredi in da zanosiš ter dočakaš tako željenouser posted image

1.2.2004 job 18.55 je v 21.tednu odšel med angelčke naš Tim, 21.9.2009,v 24. tednu ob 3.23 med angelčke odšla najina Taja, sedaj pa se jima je 30.3.2011 v 19.tednu ob 22.45 še njuna sestrica. Življenje je kruto in ni pravično, mamica več ne more in zdrži

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 16
21.5.2009 18:41:53   
Rubin.
IZVIRNO SPOROČILO: giotti

Skratka, ni dokazano, da bi pregrada vplivala na zanositev, medtem ko na donositev pa.

Se strinjam s tem. Kolikor je meni znano so pregrade krive za ss.

Sicer pa ti želim, da bi pa pri tebi le bil to vzrok in bi čimmprej zanosila in seveda donosila zdravega otročička.

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 17
21.5.2009 19:09:41   
Anonimen
IZVIRNO SPOROČILO: Anonimen
Če kmalu po operaciji zanosim, pa bom povzdignila vik in krik, tako pri svoji G kot pri dr. Rešu.
potem bo vik in krik od VESELJAuser posted image !!!!!!!!!! Držim pesti.user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Anonimen)
  Neposredna povezava do sporočila: 18
21.5.2009 23:12:11   
giotti
IZVIRNO SPOROČILO: miklarom
zato sem se prestavila v MB, kjer jim vsaka čast kako so tam prijazni in sposobni.

Ja, res so! Ful strokovnjaki. Meni so totalno simpatični in ne vem, če ne bom šla še rodit tja, pa čeprav je tako daleč od Ljubljane!

Anonimna, mogoče pa je res nekaj na tem in bo operacija rešila zagonetko! Ko bi le, iz srca ti želim. user posted image user posted image user posted image

PS Hm, dvojna pregrada, še zdaj ne razumem oziroma si ne znam predstavljati ... mogoče piše kje latinsko ime za tvoj diagnozo, ker zdaj me res to zanima in bi šla prav malo raziskovat? Torej, imamo uterus septum, pa uterus subseptum, kaj pa pri tebi piše??

(odgovor članu miklarom)
Neposredna povezava do sporočila: 19
22.5.2009 9:26:18   
Ancy
Pregrada lahko seveda vpliva tudi na zanositev (sicer redkeje) ampak ce je pregrada na mestu vhoda/izhoda v jajcevod lahko da blastocista ne more mimo, zaide ali kakor koli drugace ne pride do prostorčka kamor se bo vgnezdila. Lahko je tudi na kakšnem drugem mestu, ter preprečuje vgezditev, morda sta bili obe ravno na zgornji tretjini zadnje stene maternice kamor se blastociste najpogosteje vgnezdijo, pregrada pa ima slabo receptivnost za vgnezditev in zato do nje sploh ni prišlo.

Želim vama, da je bil to vzrok in da ni več nobenih ovir na poti do malega user posted image ........ srečnouser posted image user posted image

(odgovor članu giotti)
Neposredna povezava do sporočila: 20
22.5.2009 14:34:48   
Anonimen
Pozdravljene ponovno,

Giotti, vidim, da si kar strokovnjakinja, pa sem se zato odločila, da ti slikco pregrad kar gor prilepim. Diagnoze ni napisal nobene, dal mi je samo slikce za mojo G.

Če ima katera kaj znanja v zvezi z mojim problemom, se toplo priporočam.

Lp!

p.s. Mi lahko prosim ena razloži, kako prilepim gor slikco?

(odgovor članu Ancy)
  Neposredna povezava do sporočila: 21
22.5.2009 17:08:45   
gapii27
desni klik na sliko, copy in potem na prazni prostor desni klik paste
caw

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 22
22.5.2009 17:25:25   
rija
Anonimna....tudi mene je "Rešev klan" enkrat operiral totalno brezvezeuser posted image

Ampak jaz se nisem pustila tak dolgo matrat, sem šla kar takoj k Tomaževiču....sicer ni uspelo po naravni poti, ampak sem ziher, da je naredil vse, kar je pri meni lahko.....

oni drugi pa so me odprli, dvignili roke in zaprli.

...vox populi...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 23
22.5.2009 19:55:56   
Anonimen
Gapii27, sem že takoj poskusila copy/paste, pa ne gre.

Rija, ja, katastrofa, raje ne razmišljam. Zanima pa me, če ti je z OBMP po operaciji uspelo?

Hvala vsem.

(odgovor članu rija)
  Neposredna povezava do sporočila: 24
23.5.2009 9:30:13   
Hope2
Še jaz se pridružim željam, da vama tokrat po operaciji uspeuser posted image .

Veliko je zgodb s srečnim koncem in groznimi izkušnjami pri Rešu in veliko s srečnim koncem in groznimi izkušnjami v LJ. K sreči imamo možnost, da imamo 3 centre in jih lahko po želji menjamo. Iz lastnih izkušenj vem, da ne bi nikoli vztrajala pri enem samem zdravniku oz enem samem centru več let, več postopkov. Zame je LJ center najslabši, z njim imam najslabše izkušnje in se kar strinjam z giotti, da operirajo za vsak drek, kar se pa tiče postopkov pa so kot konji s plašnicami, ker vidijo samo naravnost. Poznam nekaj punc, ko so vztrajle pri njih po 7 in več postopkov, več let, pa niso v tem času spremenili nič, ne zdravila, ne nadaljne preiskave, ama ništa.....Vztrajajo pri eni in isti metodi več let, si številka, ki se te podajajo iz roke v roko, čakalne dobe dolge, da se ti že zmeša od čakanja.....na koncu pa so v LJ centru najslabši rezultati, najslabša uspešnost, kljub največji obiskanostiuser posted image . Tudi pri Rešu nimam cvetočih izkušenj, ampak kot pravim, k sreči imamo dovolj centrov in dovolj strokovnjakov, da lahko gremo po druga, tretja mnenjauser posted image . Samo obupat ne smemouser posted image

Vse kar šteje je naša vztrajnost, naša volja, moč, optimizem in upanje, hkrati pa je na nas, da neki naredimo tudi mi in ne čakamo brezbrižno, da nam bodo "čarovniki" v belih haljah začarali user posted image user posted image .

Aja pe to. Ko sem prebrala naslov sem ga z veseljem odprla, saj sem bila prepričana, da bo zgodbica z veselim koncem,da sta v šoku, ker sta zagledala končno črtico na CB. Nažalost ni tako, ampak podolgih letih čakanja na user posted image ,po večih postopkih, ugotoviš, da je takih šokov veliko. Z vsako menjavo centra, zdravnika, z vsako novo preiskavo, menjavo zdravil..... sem bila v šoku, kako so me prejšnji pacali, kako so zašuštrali to in ono, kako so lahko sploh to naredili, zakaj se niso tega spomnili...... Žal je tega lahko veliko in le želim vama, da bo vajin naslednji šok res črtica na BCuser posted image

< Sporočilo je popravil Hope2 -- 23.5.2009 9:34:39 >

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 25
Stran:   [1] 2   Naslednja stran >   >>
Stran: [1] 2   Naslednja stran >   >>
Pojdi na:

Nuhalna (vratna) svetlina in ultrazvočni p...
photo
Večina mladih mamic in nosečnic v Sloveniji je že seznanjena, da lahko s pomočjo ultrazvočne preiskave v zgodnji nosečno...
Kako prepoznati vgnezditveno krvavitev?
Kako lahko prepoznamo vgnezditveno krvavitev in kako se loči od menstruacije?

Risanke.
пеперутка16

So vaši otroci gledali (gledajo) risanke kot so Teenage Mutant Ninja Turtles, Yu Gi Oh, Pokemon ... in zaradi njih postali nasilni?