Kaj se vse vidi s HSG preiskavo (Polna verzija)

Forum >> [Zanositev] >> Težave z zanositvijo

Sporočilo

rinamali -> Kaj se vse vidi s HSG preiskavo (20.5.2009 18:27:37)

Pozdravljene sotrpinke!

Prosila bi vas, če mi lahko razložite kaj vse se vidi na slikanju maternice oz. HSGju?
Ali se na slikah vidijo miomi in ciste?
Namreč pred enim mesecem in pol mi je ginekolog odkril miom velikosti 17mm ter ˝nekaj˝na jajčniku, predvidevam, da cisto.
Ker že leto in pol nisem zanosila, me je napotil na HSG. Tam so mi spucali jajcevode, ker so bili malo zamašeni, na izvidu pa piše, da je vse bp.
Ni omenjen miom in ne tisto nekaj na jajčniku. Ne verjamem, da je v takem kratkem času izginil. Sem pa res pila neke homeopatske pripravke za miome.

Fama -> RE: Kaj se vse vidi s HSG preiskavo (20.5.2009 21:25:40)

Živjo!Sem nova na forumu in sem doslej le malo spremljala objave, zdaj sem se pa odločila, da še sama kaj napišem. Jaz sem imela HSG pregled prejšnji teden. Zdravnica, ki je bila zraven na pregledu, mi je sproti govorila o stanju maternice in jajčnikov. Ko so me drugič slikali, me je vprašala, če imam miome, ker je na slikah, ki jih je gledala, opazila sivo liso. Povedala sem ji, da so mi oktobra lani odstranili maternično pregrado, in ji tudi pokazala izvide in potem je rekla, da je siva lisa, ki se vidi na sliki, ostanek pregrade. Tako da se očitno vse vidi in če bi imela še kakšen miom ali cisto, bi ti zdravnica ali zdravnik to tudi povedal.

rinamali -> RE: Kaj se vse vidi s HSG preiskavo (20.5.2009 22:55:39)

Fama hvala za odgovor!
Močno si želim, da je res tako, ker mi je ta miom povzročil veliko trpljenja. Imam pa kar nekaj pomislekov glede ginekologov in radiologov v našem kraju in me ne bi čudilo, če slike ne bi pogledali kot je treba.
Sedaj lahko samo čakam na UZ, da vidimo kakšno je stanje.
Lp

rinamali -> RE: Kaj se vse vidi s HSG preiskavo (22.5.2009 15:42:17)

Dobila sem informacijo, da se s HSGjem ne vidijo miomi in ciste[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

ursa30 -> RE: Kaj se vse vidi s HSG preiskavo (22.5.2009 16:28:01)

kakor jaz vem, se s HSG lahko vidi oz ugotovi le prehodnost jajcevodov..

pri laparoskopiji pa lahko vidijo, če si prisotni miomi ali ciste,.... če se motim, naj me katera popravi.

rinamali -> RE: Kaj se vse vidi s HSG preiskavo (22.5.2009 16:40:55)

ursa30 imaš prav. Samo se recimo miomi, ciste in še nekatere druge nepravilnosti vidijo že z vaginalnim UZ in za to ni potrebna laparo. Z laparo pa se te nepravilnosti odpravljajo.
Jaz sem pa mislila, da se tudi s HSGjem kaj vidi, ker gre vseeno za slikanje, pa se ne. Mi je to Pušenjak potrdil.

ursa30 -> RE: Kaj se vse vidi s HSG preiskavo (22.5.2009 17:19:12)

sem se narobe izrazila ja, z laparo se nepravilnostni odstranijo..

Stran: [1]