|      
Ops :( Si prepričan/-a, da ne želiš več sodelovati?
Preden potrdiš svojo odločitev, preberi podrobnosti.
Če potrdiš, da želiš odnehati, se ti bo avtomatično naložil poseben piškotek (cookie), s pomočjo katerega bomo ob ponovnem prihodu na našo spletno stran prepoznali tvoj račun in poskrbeli, da boš lahko v času trajanja nagradnega tekmovanja (od 17. 12. do 21. 12. 2018) nemoteno brskal/-a po Ringaraja.net brez prikazovanja ikon naših sponzorjev oziroma brez okenca na desnem delu zaslona.

Obenem boš izgubil/-a vse že osvojene točke in s tem, žal, izgubiš tudi možnost, da osvojiš odlično nagrado. Raje še enkrat premisli, preden klikneš da.

Si še vedno želiš odnehati?
Ringaraja.net uporablja piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve, oglasnih sistemov in funkcionalnosti, ki jih sicer ne bi mogli nuditi.
Z obiskom in uporabo spletnega mesta soglašate s piškotki.   Več o tem
Uporabniki na tej temi: nihče
  Natisni
Stran: [1]
Uporabnik
Sporočilo << Starejša tema   Novejša tema >>
   premajhna glavica
20.5.2009 14:32:26   
Monni
Danes sem imela pregled pri ginekologinji in je UZ pokazal, da ima moja pikica za 2 tedna premalo glavico. Sicer je imela že od začetka nekoliko manjšo vendar je odstopalo za nekje največ teden dni, kar ni bilo nič narobe. Sedaj pa me je to res prestrašilo, saj sem se morala ponovno naročit na dodaten UZ v UKC MB, zaradi zastoja rasti.
Ginekologinja me je vprašala, če ima kdo v družini manjšo oz. bolj drobno glavo in res jo ima moj partner, tako da me je tolažila, da je to najverjetneje to, ker vsi ostali znaki so brez posebnosti. Pikica lepo napreduje, utrip je normalen, druge meritve so ok. V UKC MB sem pa naročena komaj 2.6., tako da do takrat bom pa nervozna.

Je imela že katera takšno izkušnjo?
Neposredna povezava do sporočila: 1
   RE: premajhna glavica
20.5.2009 14:39:33   
dreamhorse
Pri meni je pa ravno obratno. Moja pupa pa prehiteva z trebuščkom za 3 tedne... MOja g je rekla, da je to normalno, da se eni pač rodijo z velikim trebuhom, drugi z velikimi rokami, majhno glavo... Pač niso vsi tako skladni... Ne skrbi.. Po moje je vse ok.. Držim pesti

(odgovor članu Monni)
Neposredna povezava do sporočila: 2
20.5.2009 14:39:48   
bamoocham
Monni, koliko si pa noseča?

Naša ima dolihocefalno glavo. To pomeni nekako jajčasto. Premer glavice odstopa za 2 tedna, medtem ko je obseg tednom primeren. Sem v 36 tednu.
Sem pa hodila tudi js v LJ na kontrolo kdr.Tul-ovi, in je rekla, da pride rado do tega, ker je bila naša cel čas v medenični vstavi. Verjamem, da tudi pri tebi ni nič narobe, in da ima vaš user posted image pač malo manjšo glavo. Pobrskaj malo po netuuser posted image

< Sporočilo je popravil bamoocham -- 20.5.2009 14:40:43 >

(odgovor članu Monni)
Neposredna povezava do sporočila: 3
20.5.2009 14:44:12   
Anonimen
Naš ma še dans manjšo glavico - pa ni nobene panike - me je pediatrinja opozorila na prvem pregledu, da se ne rabimo nič sekirat, če bo kdo rekel, da ima majhno glavo. Obseg je pomemben - dokler je v mejah, ni nič narobe. Držim pesti, da je vse ok.

(odgovor članu bamoocham)
  Neposredna povezava do sporočila: 4
20.5.2009 15:12:23   
Taddy78
Pri nas pa je skozi kazalo na majše stegno, oz. kost v stegnu je bila vedno za 3. tedne manjša od glave in trebuha. Zdravnik v MB porodnišnici (tam sem bila v 20.tednu zaradi padca) mi je moral narediti 3-UZ-je, tazadnji je bil 4D, kjer se je pokazalo, da je vse vredu...

Zato-nič bati, bo vse vredu...

(odgovor članu Anonimen)
Neposredna povezava do sporočila: 5
20.5.2009 15:21:28   
Monni
Punce, hvala za tako hitre in vzpodbudne odgovore.

Noseča sem pa 35 tednov.

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 6
20.5.2009 15:22:13   
Čebel@
meni je priznana ginekologinja naredila paniko da je zastoj rasti in da tamali trebušček ne dela.....hotela mi je decembra sprožiti porod(rok je bil februarja),ko je pupa imela komaj 1 kilo.......no pa so mi v p naredli še dodatni UZ in g(druga) je rekla da user posted image  lepo raste........no rodila sem 3 dni čez rok(po M) oz. 1 teden prej(po UZ).......Hana se je roila 2490g,48cm in obseg glavice 31,5-punčke imajo baje manjše glavice......je popolnoma zdrava(trkam),rada je,prespi celo noč in pri 3 mesecih ima 5200g in 57cm

to sem napisala,ker se g radi zmotijo in strašijo(žal prevečkat po nepotrebnem)......jaz sem polovico nosečnosti živela v strahu,če bo s malo uredu in daes je super.......g sem pa zamenjala še pred rostvom

lepo nosečnost vam želim,čim manj stesov in zdrave user posted image user posted image user posted image

(odgovor članu Taddy78)
Neposredna povezava do sporočila: 7
20.5.2009 16:20:37   
end1

joj majchy23 mi je šlo prav na jok ko sem to brala, uživaj z deklico, pa tako reklami si delajo eni G in še govorijo, da kako so drugi G slabi.

Monni nimam izkušenj, ampak želim ti vse naj naj, lep porod in srečnega otročička.

(odgovor članu Čebel@)
Neposredna povezava do sporočila: 8
20.5.2009 16:55:53   
anika87
monni, moj je imel na zadnjem UZ (3 tedne nazaj) bušija večjega za 1 teden, ostalo normalno.
Men je logično, da čisto vsi dojenčki ne morejo biti standardnih mer kot v knjigah in se ne obremenjujem. Mislim, da se tudi ti ne bi smela, saj bo boljše za tebe iz za tvojga bebija, da ne boš pod psihičnim pritiskom.
Sicer pa - ultrazvoki so se tudi že 100x zmotli, tut niso v piko natančni.

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu end1)
Neposredna povezava do sporočila: 9
20.5.2009 18:08:30   
tinaaja
Moja je imela v 36tednu glavico veliko za 40 teden.. ven je prisla 2 dni pred pdp s 35cm obsega, torej cisto povprecje.. 

Preden si bila spočeta, sem si te želela, še preden si bila rojena, sem te ljubila in komaj si se rodila, bi zate umrla. To je čudež življenja. /Maureen Hawkins/

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 10
20.5.2009 21:20:07   
benika
Pri meni se je obvakrat pojavil sum na zastoj rasti (fanta sta imela premajhen trebušček). V 35. tednu naj bi imel mlajši sin za celo 4 tedne premajhen trebuščekuser posted image No, rodila sta se oba zdrava, primerno velika in vse je bilo OK. Ne vem, no. Vse te meritve so bolj za en k.u.r.c. Samo en kup panike rata.

(odgovor članu tinaaja)
Neposredna povezava do sporočila: 11
21.5.2009 9:02:59   
analucija
joj tudi mene so v drugi nosečnosti na koncu ustrašli da zaostaja za en mesec.
to je bilo v 36 tednu. panika na koncu pa 52-3400-35obseg glave. glavca jajčasta al kako naj rečem. baje je njegov očka imel takšno glavico.
res ti vse pokvarijo, ti packiuser posted image

(odgovor članu benika)
Neposredna povezava do sporočila: 12
2.6.2009 17:03:08   
Monni
Danes sem bila v UKC MB na UZ-ju in sem še bolj zmedena kot sem bila. Zdravnice sploh nisem razumela kaj je govorila, razen tega da je vse ok, da ona nič ne vidi, ampak da je rast asimetrična. In ko sem jo spraševala kaj to pomeni, ali lahko ima kake posledice ali kaj, nisem razumela nič kaj hoče povedat.

V glavnem sedaj ko se sama doma ubadam z izvidi, katere nesem jutri moji ginekologinji, ugotovaljam, da se vse vrednosti normalno povečujejo, ampak da mogoče obstaja verjetnost, da so mi narobe določili BPD in da zato prihaja do odstopanj za 2t.

Prosila bi če je katera noseča 35T ali 37 T in ima vrednosti mer napisane v materinski knjižici, če mi jih lahko posredujete, da bom primerjala in da vidim če se vrednosti moje pikice fejst razlikujejo.

(odgovor članu analucija)
Neposredna povezava do sporočila: 13
2.6.2009 17:07:23   
anika87
Ojla monni!
Jaz sem 35 ampak imam čez 2 dni UZ, tako da, če ne dobiš prej, ti napišem, ko opravim pregled.
Drugače pa se pomiri in ne razmišljaj negativno. Saj se UZ-ji tudi zmotijo, sicer pa, kot sem že napisala, vsak bebi pa tudi ne more biti po "JUS-u".

(je pa imel moj pred enim mesecem bušija za 1 teden večjega, me prav zanima, kako bo v četrtek...)

< Sporočilo je popravil anika87 -- 2.6.2009 17:08:09 >

Mamina sreča in očkov ponos, prijokal na svet sem brez zobkov in bos. Nejc moje je ime, naj zdaj vsakdo to ve! (24.06.09 ob 8.23)

Iz pleničk se nam smehlja nekaj čisto majhnega. Štorklja je razprla svoja krila in naju še s hčerko obdarila.
Zala,

(odgovor članu Monni)
Neposredna povezava do sporočila: 14
4.6.2009 14:57:10   
uršula83
Tudi jaz sem imela sum na zastoj rasti, uno razdaljo simfiza-fundus sem imela skos ful premajhno, v 33. tednu 27cm pa skos tko nekak, največ mi je pršla do 31cm. Tudi po UZ so meritve kr dost odstopale, sploh glavica naj bi bila manjša, ampak ko sem rodila, ne morš vrjet, je imel obseg glavice 36cm, kar je mislim da celo nadpovprečno. Še preden sem rodila, par ur prej, ko so me sprejeli, je ginekolog pretipal trebuh in njegov komentar je bil: tole je pa majčken otročiček. Rodila sem fanta, 4 dni čez rok, 3160g, 51cm, og:36 cm. Čist povprečn. Pa so na vseh meritvah sumili nazastoj rasti.

čakamo že drugi zakladek

(odgovor članu anika87)
Neposredna povezava do sporočila: 15
4.6.2009 15:00:57   
anika87
Evo mene s kontrole. Sem mela samo CTG, mi ni delal UZ-ja, tako da ti nažalost ne morem napisat mer. Sem rekla, če ne bi pogledal, ker me zanima kolk je težki, ampak je rekel, da nima smisla, da zdaj pospešeno raste... da bo čez 2 tedna. Je rekel, da je vse ok, dobila razpredelnico za gibe označevat. user posted image

Zala,

(odgovor članu uršula83)
Neposredna povezava do sporočila: 16
Stran:   [1]
Stran: [1]
Pojdi na:

Kateri so prvi znaki začetka poroda?
Ko se bliža dan poroda, je vse več znamenj, ki nakazujejo na to, da se bo porod začel. Nekatera so prava, nekatera pa ne...
Majhne skrivnosti za lažji porod
Spoznajte trike, ki lahko ženskam pred in med porodom zelo pomagajo!

Za doječe matere.
пеперутка16

Malo čudno vprašanje, ampak me zanima, ali so doječe mamice poskusile svoje mleko?