pripravništvo in bolniška (Polna verzija)

Forum >> [Partnerstvo] >> Finančne dileme starševstva

Sporočilo

mppk -> pripravništvo in bolniška (20.5.2009 13:57:21)

Zanima me kako je s pripravništvom in bolniško? Opravljam pripravništvo na področju zdravstva, do konca imam še  slaba dva mseca ter sem zaradi rizične nosečnosti na bolniški.  Zanima me ali se mi pripravništvo prekine ali se normalno nadaljuje ko zaključim s bolniško? oz. kaj če bom do konca nosečnosti na bolniški? 
Svetovali so mi naj ostanem do konca na bolniški, ker po končamem pripravništvu nimam službe in pristanem na zavodu za zaposlovanje. Kaj se potem zgodi s pripravništvom, ker imam pogodbo samo do konca junija? Ali se lahko pogodba podaljša ali se prekine in spet pristanem na zavodu za zaposlovanje? 

tinatona -> RE: pripravništvo in bolniška (20.5.2009 14:07:34)

Hej!

Jaz sem bila med pripravniško na bolniški sicer zaradi zloma zapestja, ampak saj je vseeno. Meni so podaljšali pogodbo za toliko časa, kolikor sem bila na bolniški. Vprašaj delodajalca...

LP

martita -> RE: pripravništvo in bolniška (30.5.2009 22:29:37)

ko je pogodba sklenjena za določen čas, delovno razmerje preneha z iztekom roka. zaradi daljše opravičene odsotnosti se sicer pripravništvo lahko podaljša, vendar je to stvar dobre volje delodajalca. v primeru, da bi bila do izteka pripravništva na bolniški, torej najbrž tudi do porodniške, ti ga najbrž ne bodo podaljšali...vprašat ni greh.

Stran: [1]