dojenček na letalu (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naš vsakdan

Sporočilo

Anonimen -> dojenček na letalu (18.5.2005 20:20:12)

Ravnokar izpolnjujem formular za vizum za Egipt pa mi je prišlo na misel, da lahko tukaj vprašam...
kako je z dojenčki (naš bo imel 5. mesecev) na krajših progah, ga imajo starši v naročju, te agencija avtomatično posede na prostor, kjer je spredaj več prostora, se dobi kake posebne sedeže, je voziček lahko na letalu in je med potjo odprt in otrok v njem?
Pojma nimam...

Kakšen voziček ste nesli s seboj na letalo? Dovolijo športni trikolesnik, ki se zloži v marelo, ali samo tiste male, nekaj kg marele?

Moyca_ -> dojenček na letalu (18.5.2005 20:28:33)

to tudi mene zanima. Do 2.let ni potrebno plačat- kaj naj imava vsak enega v rokah. Pri malem bo to težko (bomo šli verjetno kar v Grčijo ali pa Španijo:bravo::zmeden2::zmeden2::zmeden2::zmeden2:

African queen -> dojenček na letalu (18.5.2005 20:34:06)

Selena,s katero let.družbo pa letite??Mi smo šli,ko je bil Samuel star 15 mesecev do Frankfurta z Adrio-pa moraš imet otroka v naročju-avion je kot avtobus,sedeži full natrpani,zelo malo prostora(še first class zagrnejo samo z zavesami..hihi)
Iz Frankfurta pa v Gano z Lufthanso-so nas posedli kjer je full prostora za noge,na začetku pri steni kjer ti potem ko avion vzleti namestijo košaro za otroka do dveh let!
Mi smo vzeli voziček marelo(plikota)a ga moraš dat stevardesi,ga da spodaj in ko greš iz letala ti ga da ven..

lan -> dojenček na letalu (18.5.2005 20:38:33)

Ja,otroka moras imeti v narocju.Mi smo vzeli kar Quinnyja.Saj itak ni vazno,ker ga pustis pred letalom in ga potem sele po pristanku vzames ven.

Anonimen -> dojenček na letalu (18.5.2005 20:42:44)

Sarita, še ne vem :)-, gremo na last second varianto, dokler ne rezerviraš in vplačaš ne veš s kom letiš.

A tako... a voziček potem v letalu kar spravijo drugam... ko smo šli proti Aziji pa sem videla enega dojenčka, ki je bil na letalu kar v vozičku, bho :zmeden:

African queen -> dojenček na letalu (18.5.2005 20:48:15)

Malo čudno,da pustijo odprt voziček na letalu pri vzletu in pristanku:zmeden:....

Anonimen -> dojenček na letalu (18.5.2005 20:52:39)

Ne vem, kako je bilo pri vzletu in pristanku (sem sedela privezana na svojem sedežu ;)), med potjo pa je bil v vozičku poleg staršev.

African queen -> dojenček na letalu (18.5.2005 20:54:22)

Res čudno,da jim niso dali tiste košare-ki jo pritrdijo na steno...

PiaM -> dojenček na letalu (18.5.2005 21:05:11)

Odvisno s katerim letalom potuješ.Ko smo mi potovali, so bili starši z najmanjšimi otroci na sprednjih sedežih, kjer je dosti prostora za noge, vendar so jih imeli v naročju.Dojenčki svojih sedežev ne dobijo, za kake košare pa jaz ne vem.Voziček na letalu pa se tudi meni zdi čudno, ker če pride do kake turbolence, leti voziček in otrok po zraku in se lahko poškoduje in še druge...:zmeden::zmeden:

k1 -> dojenček na letalu (18.5.2005 22:18:17)

a ni najnižja starost dojenčka 6 mesecev za letalo??!??

viv_ -> dojenček na letalu (18.5.2005 22:27:03)

Mi smo šli s ta malo ko je imela 6m v London. Sedela je v naročju - dobiš tak poseben pas, ki ga pripneš na svojega, pa potem pripneš otroka... Leteli smo z Easy jetom in ne vem zakaj v prvi vrsti nismo smeli sedeti. So pa Angleži malo mim kar se varnosti tiče - na Brniku smo dali voziček stevardesi, na Steanstedu smo ga pa dobili pri prtljagi:zmeden2: Super ko čez celo letališče in še na vlak nosiš otroka v naročju...

tinatona -> dojenček na letalu (18.5.2005 22:55:40)

Viv, kako pa je mala prenesla vožnjo? Jaz bom tud šla z mojim minijem septembra v Anglijjo... Do Londona in potem še naprej v Glasgow... Me full skrbi kako bo...

LP Tina

Anonimen -> dojenček na letalu (19.5.2005 9:18:53)

Mene tud zanima kako je z otrokom do 2.let potovat z letalom????

A je šla katera mogoče v Tunizijo z malčkom?

l.p.
Tassy

viv_ -> dojenček na letalu (19.5.2005 9:47:50)

tinatona - brez problema. Imeli smo sabo zaloge hrane, pijače, dudo... Pa par igračk. Smo bili pa 4 + tamala, tako da smo jo mal podajal.

Meni bi bilo precej lažje če bi imela svoj stol - bi jo posedila gor in privezala pa bi bilo. Saj v avtu je tudi... V naročju je pa pri nas mal problem, ker se ne mara crklat. Ona je v naročju 5 min na dan - to je zvečer ko imam flašo pred spanjem (pa še to se bolj crkljava midva z možem kot pa tamala). Sicer pa bog ne daj v naročje!

Stran: [1]