alergija in zaprt nos (Polna verzija)

Forum >> [Družinsko življenje] >> Naše zdravje

Sporočilo

mala zirafa -> alergija in zaprt nos (20.5.2009 8:25:53)

Katere kapljice brez recepta so najboljše?meni operil razžre sluznico in potem ne voham, Olinthov efekt mi traja le za kratek čas.Poskusila sem tudi ital. kplj. Rinogutt, ampak so tudi švoh.Mislite da bi morala jemat kakšne klaritine tbl.?Ne diham na nos že 2 tedna, vsake tolko pa kiham večx zapored.
Na kaj mislite da bi bla lahko alergična?

tintin -> RE: alergija in zaprt nos (20.5.2009 9:15:24)

verjetno trave, ki so zdaj v "zagonu".

Za nos pomaga pršilo Nasonex ali Flixonase (na recept), v lekarni dobiš Clarinase tablete (fajn odmašijo nos).

Felicita -> RE: alergija in zaprt nos (20.5.2009 9:33:42)

ja, men je tut nasonex pomagu... vsekakor ti pa svetujem še kakšne claritine/flonidan/letizen, vsaj tolko da čez najhujšo krizo prideš.
in ja, verjetno so res trave... sicer pa lahko (glede na količino težav) mal spremljaš glede na tole: http://www.ivz.si/index.php?akcija=novica&n=654

Splišni -> RE: alergija in zaprt nos (20.5.2009 9:37:25)

Jaz bi probala Sinupret, mojemu otroku res fuuul pomaga. Po dveh mesecih nahoda se je ob jemanju Sinupreta končno pozdravil, pa tudi moji dve sodelavki prisegata nanj.

Felicita -> RE: alergija in zaprt nos (20.5.2009 9:42:56)

IZVIRNO SPOROČILO: Splišni

Jaz bi probala Sinupret, mojemu otroku res fuuul pomaga. Po dveh mesecih nahoda se je ob jemanju Sinupreta končno pozdravil, pa tudi moji dve sodelavki prisegata nanj.

u Splišni, vidš, na to pa še pomislla nisem... jest sinupret jem samo pozimi, kadar se mi vnamejo sinusi in je res super... če pri alergijskem rinitisu pomaga pol tok kot pri vnetju sinusov je odličen, res.

mala zirafa -> RE: alergija in zaprt nos (28.5.2009 8:28:22)

Sedaj je že 1 teden bolje.Mogoče je nehalo kaj cvetet.V glavnm ni blo za zdržat, v nos sem pa imela rane.

pupika -> RE: alergija in zaprt nos (28.5.2009 12:35:27)

Kaj pa nasaleze prašek, to je baje zelo dobro za alergijske nahode in naj bi se za 80% zmanjšalo. Ko sem jaz spraševala za sinupret, mi je P rekla, naj rajši malemu ne dajem, ker suši sluznico, in je imel v tistem času zamašene sinuse.

citrončica -> RE: alergija in zaprt nos (28.5.2009 16:16:36)

IZVIRNO SPOROČILO: pupika

Kaj pa nasaleze prašek, to je baje zelo dobro za alergijske nahode in naj bi se za 80% zmanjšalo. Ko sem jaz spraševala za sinupret, mi je P rekla, naj rajši malemu ne dajem, ker suši sluznico, in je imel v tistem času zamašene sinuse.

mene zanima, ja, kakšen je in kako kaj pomaga,
jaz sem dobila v lekarni kremo Nisita za nos, da je vlažna sluznica in je bolje, tega praška pa niso imeli, pa je baje dobr[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]
Claritine je super, a ni dobr, da se ga telo navadi, fliksonase sprej pa tudi, a jaz tako noro čiham, pa sem po njem tudi, tisto po 5-8x zapored čisto na kratko  kihnem,[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/zmeden.gif[/image]me moj že "čihi" kliče[image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley36.gif[/image]

šnucika -> RE: alergija in zaprt nos (30.5.2009 15:04:33)

Sem poskusila Nasalese prašek,pa mi ni nič pomagal...je pa res,da imam hudo alergijo.
Meni za nos pomaga Flixonase,ko pa najbolj vse cveti pa še kakšen Flonidan ali ****al tablete.

tanjusi -> RE: alergija in zaprt nos (30.5.2009 19:57:06)

jaz sem šla k zdravnici pa mi je napisala aerius, avamys in singulair bom vidla kako bo , dala mi je tudi antibiotik karadi sinusov.
Ali ima kdo izkušnje z prej omenjenimi zdravili...

šnucika -> RE: alergija in zaprt nos (31.5.2009 8:11:35)

IZVIRNO SPOROČILO: tanjusi

jaz sem šla k zdravnici pa mi je napisala aerius, avamys in singulair bom vidla kako bo , dala mi je tudi antibiotik karadi sinusov.
Ali ima kdo izkušnje z prej omenjenimi zdravili...

po aeriusu sem imela blazno suha usta,pa mi je menjala za ****al...avamysa ne poznam,singulair pa je odličen preprečevalec astme na dolgi rok.

sunny24 -> RE: alergija in zaprt nos (31.5.2009 13:47:28)

mala zirafa, če te daje alergija pejdi v lekarno v Italijo (če maš možnost) in si kupi tablete Fienamina (spiješ 1 tableto na dan). Full pomagajo, jst z njim lahko spomladi normalno funkcioniram in grem ven (alergična na vse rožice, cvetni prah, trave, topoli pa so najhujši). Claritine pa so meni isto kot da bi navadne bonbončke jedla..Nič mi niso pomagale.

Stran: [1]