RE: in spet se zgodba ponavlja (Polna verzija)

Forum >> [Skupnost RR] >> Čvekanje ... v tri dni ...

Sporočilo

uwaga -> RE: in spet se zgodba ponavlja (20.5.2009 10:16:49)

Oka se popolnoma strinjam s tabo, žal je realnost včasih daaaaleč od tega.

madela -> RE: in spet se zgodba ponavlja (20.5.2009 10:18:38)

Saj zato pa sprašujem,kam poklicat in na koga se obrnit,če vidiš da je s tvojim otrokom nekaj hudo narobe,zdraviki pa mu ne pomagajo,oziroma jih ni niti blizu?

Kam,kje je kdo za nas?
Seveda ne boš tako hudo bolanega otroka kar odpeljal,ampak vsak starš si želi in zahteva obravanavo otroka,kot je treba,in če tega ni...kaj potem?
A lahko sami pokličemo recimo KC Ljubljana in zahtevamo premestitev? A bomo poklicali drugega zdravnika iz iste bolnice naj nam pomaga,ker nam tisti drugi noče ali ne zna? To je tisto,kar mene zelo zanima.

Sploh zato,ker kot sem že omenila so zdraviki naš drugi dom in se zna zgodit,da bi bila kdaj v taki situaciji.

oka -> RE: in spet se zgodba ponavlja (20.5.2009 10:32:35)

Saj zato pa sprašujem,kam poklicat in na koga se obrnit,če vidiš da je s tvojim otrokom nekaj hudo narobe,zdraviki pa mu ne pomagajo,oziroma jih ni niti blizu?

Kam,kje je kdo za nas?

Tako na pamet bi rekla: k vragu pravila, k vragu odgovornost, grem drugam. Ampak res samo na pamet. Če te to skrbi, bi se jaz na tvojem mestu obrnila na Varuhinjo človekovih pravic ali pa Zdravniško zbornico, da bi že vnaprej bila pripravljena. Ker verjetno v taki situaciji težko iščeš še neko pravno pomoč in zakone. Ti pa redlagam, da poskušaš čim manj misliti na to, da bi lahko pri tvojem otroku oskrba odpovedala in se vnaprej sekirati. To ni dobro. Res, da so taki primeri alarmantni, kar pa še ne pomeni, da za tvojega otroka ne bo poskrbljeno tako kot je treba. Ta dodatna skrb lahko naredi tudi več škode in koristi, je pa dobro, to pa priznam, da si obveščena o svojih pravicah, sploh če praviš, da so zdravniki stalnica v vašem življenju.

uwaga -> RE: in spet se zgodba ponavlja (20.5.2009 11:20:35)

Madela žal konkretnega odgovora nimam. Verjetno bi bilo dobro res Varuhinjo človekovih pravic vprašat, ali pa varuha pacientovih pravic ( menda imamo enega); kot je omenila Oka.
Mi smo dosedaj še vedno uspeli situacije urediti nam v prid. Je pa res, da sem včasih tudi konkretno pop******.

Kerensa* -> RE: in spet se zgodba ponavlja (20.5.2009 11:45:58)

IZVIRNO SPOROČILO: madela
kam in na koga se lahko obrneš,ko te tako ignorirajo.

Zelo jasno in dovolj glasno poveš, da boš v roku ene minute (če se ne zganejo) poklical dežurno ekipo POP TV-ja.

madela -> RE: in spet se zgodba ponavlja (20.5.2009 11:47:10)

No,na srečo sama nimam negativnih izkušenj...no razen v porodnišnici,ko so mi otroka brez kakršnih koli informacij odpeljali v KC Ljubljana,ampak vseeno so naredili dobro za otroka,jaz sem pa kasneje že vse zvedela.
Tudi obremenjujem se ne s tem,kaj bi bilo v takem primeru....ampak se vseeno človek vpraša,kam pa se lahko obrneš,če do tega pride.
In ta odgovor bi koristil vsakemu staršu,kakor tudi odraslim osebam. Če pomislimo,da so tudi odrasli,ki so prosili za pomoč,pa je le ta bila nenudena,češ da smo ljudje preveč scrkljani in preveč jamramo in da ni nič narobe...recimo porodnice,ki imajo notranje krvavitve pa jih vse premalo resno jemljejo.

madela -> RE: in spet se zgodba ponavlja (20.5.2009 11:47:45)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*

IZVIRNO SPOROČILO: madela
kam in na koga se lahko obrneš,ko te tako ignorirajo.

Zelo jasno in dovolj glasno poveš, da boš v roku ene minute (če se ne zganejo) poklical dežurno ekipo POP TV-ja.

Tale je pa dobra! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/bravo.gif[/image]  Si moram hitro dat v telefon njihovo številko! [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Kerensa* -> RE: in spet se zgodba ponavlja (20.5.2009 11:51:48)

Hja, no... zadeva deluje. Jaz sem to sicer uporabila v nekem drugem primeru (ne pri zdravniku), ampak je delovalo. Posledično primeru Nekrep sklepam, da bi pri zdravniku delovalo še hitreje.

madela -> RE: in spet se zgodba ponavlja (20.5.2009 11:55:02)

Upam,da sama ne bom tega uporabljala,ampak verjamem da deluje. A,so jim oči kaj ven poskakale,ko si s tem zagrozila [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley1.gif[/image]

Kerensa* -> RE: in spet se zgodba ponavlja (20.5.2009 11:57:33)

Nisem imela časa, da bi temu posvečala pozornost. Takrat sem bila dejansko osredotočena na rešitev problema, ne na sredstva za rešitev. Da pa povem konkretno - to sem uporabila na Stanovanjskem skladu, ko so hoteli mojo takrat skoraj 60-letno in že bolno mamo pustiti na cesti.

Rezultat? Dobila je eno od njihovih praznih garsonjer - eno od tistih, katerih še uro pred tem "ni bilo".

madela -> RE: in spet se zgodba ponavlja (20.5.2009 12:04:09)

UH,grrrr....ne smem pisat kar želim,tebi pa svaka čast,da si v pravem trenutku pravilno odreagirala.
Žalostno pa je,da se bolj bojijo medijev,kot pa da bi jim bilo mar za ljudi. Kot da smo ljudje en predmet,ki ga po potrebi pa postaviš tja v en kot,dalje pa jih več ne zanima.
Bomo pa z mediji grozili,ko bo potrebno!![image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley20.gif[/image]

Kerensa* -> RE: in spet se zgodba ponavlja (20.5.2009 12:05:40)

Ni nam treba iti v Ameriko... ona prihaja k nam.

špelin@ -> RE: in spet se zgodba ponavlja (20.5.2009 18:05:02)

IZVIRNO SPOROČILO: Kerensa*
Ni nam treba iti v Ameriko... ona prihaja k nam.

Kako resnično... Prihaja, ja, v svoji najbolj brutalni in razčlovečeni obliki [image]http://www.ringaraja.net/forum/smileys/smiley13.gif[/image]

Stran: <<   < Prejšnja stran  1 [2]